Europa cat, Italia, Positano

Positano er en liten by på Amalfikysten i Italia (2023)

Her skal du bo i Positano

En guide til Positano – Du trenger bare en titt på et bilde av Positano, så skjønner du at det stedet må du besøke. Positano ligger ved Amalfikysten, og byen er bygd inn i åsen rundt det vakre havet. Vannet er dypt blågrønn. Etter tre salige dager i byen, har jeg satt sammen en reiseguide til Positano. Her kommer tips om de beste tingene å gjøre i Positano, og steder å spise, handle og bo i den fargerike byen.

Hotellnavn Beskrivelse Pris Beliggenhet
Le Sirenuse Et av «it» hotellene i området, kjent for dekadent luksuriøs italiensk stil og sitrontrær. Populært for utsikten som ofte deles på Pinterest og Instagram. Dyrt Nær Spiaggia Grande-stranden
Hotel Villa Franca Luksus med vakker utsikt over Positano. Alle rom har sjøutsikt. Omtalt som svært dyrt, men med overveldende gode anmeldelser. Gj.snitt kr. 6 000/natt Høyere opp i bakken i Positano
Covo dei Saraceni Ved sjøen, med middelhavsretter og sjømat. Nærheten til stranden og mulighet for å kjøre til Amalfi på 15 minutter. 20 meter fra stranden i Positano
Il San Pietro Utmerket service og oppmerksomhet til detaljer. Anbefales for en unik opplevelse. Ligger rett utenfor byen. Rett utenfor Positano

Jeg bodde på den roligere Fornillo-siden av Positano. Dette er ikke det området du ser på de typiske bildene fra Positano, men er likevel fantastisk vakkert. Jeg vil anbefale å bo på denne siden av byen.

Ikke bare er det litt roligere, men du kan spare penger siden det ligger litt nærmere hovedstranden ‘Spaggia Grande’, som fungerer som sentrum av byen.

Hvis du ikke er opptatt av å spare noen kroner, vil du ikke ha problemer med å finne et fantastisk sted å bo. Mange hoteller her ligger ikke under de vanlige bookingsitene, som Booking.com eller Hotels.com, så det er verdt å lete litt på egenhånd. Her er noen forslag.

 
Kart over Positano

Et av «it» hotellene i området, Le Sirenuse er dyrt, men verdt det! Mange av bildene av Positano, som du ser på Pinterest og Instagram er tatt fra Le Sirenuse.

Rommene er dekadent luksuriøs italiensk stil, med mange flotte sitrontrær på området. Le Sirenuse lenger i nærheten av den kjente Spiaggia Grande-stranden.

Ligger høyere opp i bakken i Positano, så her får du en vakker utsikt over Positano. Omtalene du kan lese på Trip Advisor er overveldende gode eller utmerkede, Rommene kan variere i pris, men gjennomsnittet ser ut til å være kr. 6 000 per natt.

Hotellrommene er bygget på toppen av det andre – så alle har utsikt mot sjøen. Det er også et av de dyreste hotellene, så å ta en drink her er sannsynligvis svært dyrt.

Hotellet ligger rett utenfor byen. 

This property is in a league of their own. The attention to detail and service is the best we have seen at any of the many fine hotels we have visited. We would highly recommend a stay at Il San Pietro

Covo Dei Saraceni ligger ved sjøen i Positano. På restauranten kan du smake på middelhavsretter og sjømat. Covo dei Saraceni ligger 20 meter fra stranden i Positano, og du kan kjøre til Amalfi på 15 minutter.

HOTELLTIPS: Bestill god tid på forhånd! Byen åpner for turister i april og rommene blir fort utsolgt. Spesielt i høysesongen mai – juli. Vi bestilte fly og hotell 2 måneder i forveien, men de fleste bestiller før det.

AirBnb i Positano

AirBnB er også et bra alternativ. Et søk på AirBnb viser at det er over 300 alternativer å velge mellom hos Airbnb i Positano. Ingenting er vel som å bo i et eget hus med utsikt over havet fra balkongen? Sjekk ut Casa la Spiaggia. Huset ligger få meter fra stranden og ved hovedveien mot Positano.

Ønsker du å spare på AirBnb? Hvis du er ny på AirBnb, kan du spare 54 dollar (kr 486,-) på din første bestilling via denne lenken *

Video: Is Positano Worth the Hype?

I denne videoen viser Lost LeBlanc oss om Positano faktisk lever opp til all hypen du ser på Instagram og sosiale medier? er det så fint som alle sier, og i så fall når bør du dra, hvor bør du bo?

Her får du en reise fra Spiaggia Grande til Fiordo di Furore.

Slik kommer du deg til Positano!

I motsetning til mange større byer i Italia, er det ingen flyplass i Positano. Du må fly inn til Roma eller Napoli. Derfra kan du ta deg til en by i nærheten av Positano, som Sorrento eller Salerno.

Flyplassen i Napoli er den nærmeste internasjonale flyplassen til Positano. Det er ca. halvannen time fra Napoli til Sorrento, Positano, Praiano, Amalfi, Maiori. (starten av Amalfikysten). Flyr du til Roma (FCO) vil det ta omtrent 4 timer å komme seg til Sorrento, Positano, Praiano, Amalfi, Maiori.

Det er mange flyselskaper som tar deg til Roma eller Napoli. Den beste prisen får du ved å bruke Skyscanner.com. Her søker du alle flyselskaper, og alle mulige ruter. Hvis du ikke har noen problemer med å bruke noen ekstra timer å fly, kan du spare mange tusen på å ta et flyselskap som f.eks har en mellomlanding underveis. Direkteflyene koster ofte mer.

Slik kommer du deg fra Roma Flyplass og Napoli Flyplass til Positano

Tog: Det er ikke noe direkte tog til Positano, men du kan ta toget fra enten Napoli lufthavn eller Roma flyplass til en nærmere by på Amalfikysten som Sorrento eller Salerno.

Tog fra Napoli til Amalfikysten
Det er to togstasjoner, en i Napoli og andre i Salerno.
Fra togstasjonen i Napoli vil det være mulig å ta easypickup.it, som tar deg direkte til Amalfikysten. For å komme deg til Salerno fra Napoli, er det mulig å ta høyhastighetstog. Som Trenitalia eller Italo.

Ferge: I løpet av dagen kan du ta en ferge til Positano fra enten Napoli, Sorrento, Salerno og Amalfi. Bare merk at bagasjer sannsynligvis vil koste ekstra.

Buss: SITA-busstjenesten er den billigste måten å komme seg til Positano. For 2 Euro kan du ta en 45 minutters busstur fra Sorrento til Postiano. Utsikten fra bussen er virkelig verdt hele turen. Den er rett og slett fantastisk! Husk å sitte på høyre side av bussen!

Slik kommer du deg rundt i Positano

Turgåing / klatring: Hvis du har lest litt om Positano, vet du at det er trappetrinn overalt! Fra noen av strendene kan det være over 200 trappetrinn opp! Du kan unngå trappene hvis du tar hovedveien, men det tar deg dobbelt så lang tid.

Selv om det er mange trappetrinn, fant jeg det ikke så utmattende som jeg trodde det ville være! Positano er også en liten by, så du kan fint gå til de fleste steder. Hvis du er glad i å fotografere, vil du finne utrolig mange søte bildemotiver langs veien.

Buss: Det er en offentlig buss som går langs hovedveien i Positano hvis du blir lei av å gå rundt. Disse bussene vil også ta deg langs kysten til de andre landsbyene! Dette er et alternativ hvis du ønsker å gjøre en dagstur til en annen by.

Ferge: En raskere og mer naturskjønn måte å komme seg langs kysten er ved å ta ferger. Travel Mar er et av de viktigste selskapene som tilbyr flere ferger til de fleste byene. Kostnadene varierer fra hvilken by du besøker. For eksempel er en envei til Capri omtrent 20 euro mens en envei til Amalfi er 8 euro.

Vespa: Du kan leie en vespa for en dag fra Positano og kjøre langs kysten! Bare for de modige!. Mens det bare er en hovedvei, svinger klippene brått og utsikten ned skrenten skremmer de fleste.

De beste restaurantene i Positano

Bar Bruno – vi spiste her den første natten vi kom til byen (det er rett opp gaten fra Le Sirenuse). Vi hadde tomatmozzarellaen og calamari, som ærlig talt var en av de beste jeg noensinne har hatt. Utsikten er av en annen verden, spesielt hvis du sitter på terrassen.

La Sponda – er en av de mest romantiske restaurantene i Amalfikysten – om ikke verden – La Sponda er dedikert til deg som vil ha en uforglemmelig matopplevelse.

Restauranten har et innendørs og utendørs område. Terrassen utrolig. Servering i levende lys mens du har utsikt over Middelhavet og Positano. Michelin-guiden har tildelt La Sponda en Michelin-stjerne. Selv om du ikke bor på Le Sirenuse, så må du spise her. Ta på deg noen flotte klær, og nyt kvelden. Porsjonene er små, men slik er det når noe smaker så godt, og koster så mye. 

Chez Black – det er her du får den berømte hjerteformede pizzaen! Chez Black ligger rett nede ved stranden. Spør tre forskjellige personer om det beste pizzastedet i byen, så får du tre forskjellige svar, men Chez Black! WOW!

Først serverer de en bruschetta som smaker fantastisk, deretter følger de opp med tradisjonell italiensk pizza (tynn skorpe) som får deg til å lure på hvordan du kan få noe slikt hjemme i Norge. 

Collina Positano Bakery – Collina’s Bakery er en konditori og restaurant som ligger i sentrum av Positano, Amalfikysten. Her kan du spise en fantastisk frokost eller brunsj, eller til og med pizza og noen andre italienske tradisjonelle retter som pasta og pizza. Et tips er å smake på deres fantastiske Lemon Sorbet.

La Tagliata – Hit må du!. Reserver på forhånd på La Tagliata. Kanskje du får det beste måltidet du noensinne vil ha? Denne restauranten har ikke en meny, og de serverer retter etter hva som er friskt og deilig den dagen. Det er en virkelig unik matopplevelse og vel verdt prisen.

La Tagliata ligger ganske høyt oppe i bakken, og restauranten henter deg med en gratis shuttlebus på hotellet ditt. Utsikten fra bordet ditt er utrolig, og solnedgangen her er absolutt killer.
Adresse: Via Tagliata, 32B, 84017 Positano SA, Italia
Telefonnummer: +39 089 875872

Casa e Bottega – Hvis du er ute etter et deilig og sunt måltid, sjekk ut Casa e Bottega. Brunchen deres er så frisk og deilig! Jeg likte deres avocado egg, og deres smoothies er også fantastisk.

Adresse: Viale Pasitea, 100.

Ting å gjøre i Positano

Det bor ca. 4000 mennesker i Positano. Det betyr ikke at det er mangel på ting å gjøre. 

Positano er definitivt en av de mest fotograferte stedene på Amalfikysten. Uansett hvor du bor har du fantastisk utsikt (mest sannsynlig med terrasser). Det er egentlig bare to hovedveier som går gjennom Positano, så husk og ikke ha med deg for mye å bære på, opp eller ned bakkene rundt byen.

Besøk stranden – kanskje en av de vakreste strendene i Amalfikysten. Stranden i Positano er romantisk og fengslende. De beste månedene å besøke er juni – august, men hvis du drar i mai som vi gjorde, har du litt mer privatliv og kan glede deg over stranden.

Ta en båttur – du kan ta båt fra brygga, men det er også mulig å leie gjennom hotellene. Mange velger å besøke Capri. Et annet alternativ er å besøke Amalfi og deres berømte duomo.

Spiaggia Grande stranden

Positano har noen av de mest ikoniske og vakre strendene i verden. Det å tilbringe noen timer i solen på denne stranden er et must.

Spiaggia Grande-stranden er Positanos mest berømte strand. Her har du utsikt over det blå havet foran deg og de fargerike bygningene bak.

På stranden kan du leie en solseng for 10 € for å slappe av, eller ta med eget håndkle til stranden.

Regn med at du ikke kommer til å sole deg alene i sommermånedene. I månedene juni, juli og august blir Positano oversvømmet av turister, og stranden er der de alle havner. Hvis du er ute etter en deilig strandopplevelse uten folkemengdene, foreslår jeg at du drar til Fornillo Spiaggia, som ligger bare 10 minutters gange fra Positano.

Tips:

Strendene her er ekstremt varme! Forsikre deg om at du har gode strandsko slik at du ikke brenner føttene dine. Det er et lite område på stranden som er gratis, men jeg anbefaler på det sterkeste å skaffe deg en solseng.

Innsider tips:

De fleste strendene i Positano drives av private bedrifter som tilbyr solsenger, parasoller og fasiliteter mot betaling. På Spiaggia Grande-stranden er det en del av stranden, som er gratis. Dette området ligger i nærheten av der fergene legger til. Her kan du bare legge ned badehåndkleet ditt og nyte dagen på stranden.

Ta en dagstur

En av de beste delene av Positano og Amalfikysten er den relative nærheten til alle de andre landsbyene. Det er enkelt å gjennomføre en dagstur til en av nabolandsbyene! Jeg anbefaler på det sterkeste å ta en dagstur for å besøke noen av landsbyene rundt.

Besøk Sorrento
Sorrento ligger på motsatt side av Positano, og du kan enten ta buss eller ferge for å komme dit. Advarsel: Hvis du blir bilsyk, eller er redd for høyder, anbefaler jeg ikke at du tar bussen! Det er ganske skummelt og har masse skarpe svinger rundt kantene på høyfjellet.

Besøk Capri
Øya Capri er som å tråkke inn i en ny verden. Her er det massevis av store yachter som seiler rundt øya, kjendiser har sommerhus her, som ligger oppover de bratte fjellene, og butikker er fantastiske. Alle husene og butikkene er bygget inn i det ruvende fjellet og er et svært imponerende skue.

For å komme hit kan du ta fergen fra Positano. Turen tar omtrent 30 minutter – men husk å bestille billettene før du ankommer, slik at du ikke trenger å vente i kø.

Når du kommer ti Capri kan du rusle rundt i de koslige gatene, shoppe i de mange flotte designerbutikkene, eller ta et glass vin med utsikt over det blå havet.

Dagstur til Amalfi
Turen til Amalfi er enten via buss eller ferge. Bussen kan bli svært full i sommermånedene, og akkurat som turen til Sorrento, er dette svingete veier. Selv om fergene koster litt mer enn buss, vil jeg sterkt anbefale å reise til Amalfi med ferge. Det å komme sjøveien til Amalfi er en opplevelse i seg selv. Det er en brygge (pier) med fantastisk utsikt over bygningene som er innebygd i fjellene, mange søte restauranter og en mengde butikker. Amalfi er litt større enn Positano, så husk å planlegge turen for å få best utbytte av dagsturen.

Dagstur til Ravello
rett etter Amalfi ligger den sjarmerende landsbyen Ravello. Hit kommer du enkelt med buss fra Amalfi. Ravello er en nydelig landsby å streife rundt og nyte skjønnheten i Italia. DU MÅ sette av tid til å besøke Villa Cimbrone, et 5-stjerners hotell, hvor du kan nyte den fantastiske utsikt fra en fantastisk terrasse. Ravello er et flott sted å slappe av, og et insider-tips er å ta en liten pause her. Bestille deg en deilig italiensk lunsj med et glass rødvin, eller en kald Rosé.

Ta en dagstur til Pompeii
Hvis du er interessert i gamle romerske ruiner og fantastiske steder, er et besøk i Pompeii en dagstur unna Positano! Byen ligger et stykke fra Positano, men absolutt verdt et besøk. Her ligger ruinene av en by som ble ødelagt av vulkanen. Det er et interessant sted å besøke, og opplevelsen er i sterk kontrast til resten av området rundt Positano.

Santa Maria Assunta
Santa Maria Assunta (nettsiden er på italiensk) er en kirke i Positano og et av de mest fotograferte stedene i landsbyen. Den berømte kirken er kuppelformet med fargerike majolikafliser, noe som gjør den til et fantastisk syn. Kirken ble bygget mot slutten av 900-tallet. Kirken ble bygget på samme grunn hvor et tidligere benediktinerkloster viet Sankt Vita, som var Positanos tidligere skytshelgen, lå.

Spasere i gatene om kvelden

Når solen går ned i Positano, forsterkes landsbyens magiske stemning. Hundrevis av lys tennes oppover fjellsiden og havbrisen er deilig avkjølende etter en lang dag i solen. Mange sier at den desidert beste tiden i døgnet i Positano, er etter solnedgang. Da er mange av turistene, som har vært på dagsturer til Positano borte, og lokalbefolkningen kommer ut. Å gå i de stille gatene er noe du aldri vil glemme!

Ta turen til stranden og opp bakken for å få utsikt over landsbylysene fra forskjellige vinkler. Ta med kameraet ditt, og klikk noen bilder for Instagram. Legg små vekk kameraet og nyt magien.

Hvis du vil se lysene fra Positano om natten fra litt avstand, kan du også vurdere å ta en kveldstur med båt. Det er mange båtselskaper som tar deg et lite stykke ut på havet, slik at du kan beundre bylysene fra sjøsiden. En magisk opplevelse du vil sette pris på.

Kos deg med en drink med utsikt

Jeg er en stor tilhenger av å nyte en deilig drink, til et deilig måltid, mens jeg nyter den fantastiske utsikten over byen. Det er mange fine restauranter og barer som har fantastisk utsikt over byen. Min favoritt var Franco’s Bar – den hadde ikke bare en fantastisk utsikt, men også deilige cocktailer, kjempegod snacks og flott musikk. Stemningen var fantastisk.

Protips – Besøk baren ved solnedgang. Kjøp deg en drink og nyt. Jeg la merke til at folk kledde seg litt fancy her – jeg vil foreslå at du kler deg litt fint før du besøker baren. Det er sikkert ikke et must, men ikke gjør som meg å besøk baren i badeshortsen.

Vær forberedt på at prisene øker i takt med utsikten. Jo bedre utsikt, jo dyrere coctails.

Ta en liten båttur

Positano er kanskje et av de vakreste stedene du noen gang har vært, men det betyr ikke at du bør tilbringe all din tid der. Å utforske hele Amalfikysten, og se all skjønnheten er et must. En av de beste måtene å gjøre dette på er med en båttur! Båtturene tar deg oppover langs kysten hvor du kan se de enorme fjellene, forskjellige grotter og andre landsbyer.

Jeg elsket å dra på båttur fordi jeg føler at jeg virkelig fikk se hele Amalfikysten på bare en dag. Båtturen tar deg også til unike steder, og båtføreren kan gi deg interessante fakta om stedet.

Tips:

Bestill billettene på forhånd! Det blir ofte utsolgt og køen kan være lang. Bestiller du på forhånd får du stort sett bedre rabatt. Under ser du tre populære turer vi testet. 

Ta med badedrakten/badeshortsen. Det blir ofte svært varmt på en slik tur, så når turguide endelig lar deg hoppe i vannet, er det greit å ha med badetøy. Svømming i det blå vannet er en fantastisk opplevelse.

Derfor bør du besøke Positano i lavsesongen

Mens det ved første øyekast ser ut til at Positano bare er sol, strand og sommer, er den romantiske byen også deilig å besøke utenfor høysesongen. Sesongen begynner offisielt i april og varer til slutten av oktober, hvor juni til august er absolutt høysesong.

Unngå folkemengdene

En åpenbar fordel med å besøke Positano i lavsesongen er at du unngår folkemengdene. Positano er en av de mest populære destinasjonene i Italia, så det er mye å hente på et besøk i lavsesongen. Jeg besøkte Positano i høysesongen midt i juli. Det var en flott opplevelse, men det var mye folk overalt og kelnerne og servitørene hadde liten tid til oss. Når vi senere kom tilbake mot slutten av november, ble vi behandlet på en helt annen måte.

Du vil oppleve en roligere og mer autentisk side av Positano, som du ellers ikke vil oppleve i de varmere månedene. De vanlige folkemengdene fra cruiseskip og turbusser er borte, det er ingen i sikte. Den ellers overfylte stranden og restaurantene har du nesten for deg selv.

Spar penger

Å reise til Amalfikysten i lavsesongen er også en fantastisk måte å få mer for pengene. Prisen på hotellene i Positano går ned, prisen på restaurantene tilpasses lokalbefolkningen. Jeg sier ikke at alt blir gratis, men du vil merke en stor forskjell.

Kos deg med fantastisk vær

Selv om de fleste nettsider advarer om at november er den måneden det regner mest i Italia, er det fortsatt mange solfylte dager. På våre to uker i Italia i slutten av november regnet det ikke én gang!

Typiske temperaturer utenfor sesongen i Positano ligger rundt 16 til 18 grader – sammenlignet med den intense varmen Italia opplever i høysesongen, er november en fin tid å besøke Positano.

Prøv Limoncello
For de som ikke vet det, er Limoncello en alkoholholdig drikk laget av sitronskinn, som har ligget i alkohol i flere uker. Dette blandes deretter med sukker for å gjøre det søtere. Serveres vanligvis etter måltider. For å få den italienske opplevelsen, må du be om Limoncello etter et måltid.

Hvis du virkelig er en fan av sitronsmak, så er det mange forskjellige produkter med sitronsmak i Italia.

Protips:
Ta små nipp av drinken, og ikke bli Ola Nordmann og kjør
shot-varianten :-). Det gjorde nemlig vi …

Drikk vin på stranden
Ingen dag på stranden er komplett uten en god drink i hånden, og mens du er i Italia, gjør som italienerne! Det betyr å ha et fint glass italiensk vin. Jeg elsker vin, så det nyte et glass italiensk vin mens jeg er i Italia er en del av pakka.

Når du har bestilt en solseng på stranden, kan du bestille drikke og mat fra en av servitørene. Benytt deg av dette og unn deg en ultimat avslappende stranddag.

Protips:

Dette er en personlig preferanse, og ikke alle vil være enige, men: be om is i vinen din.

I sommermånedene koker Positano, og hvis du vil at vinen din skal være avkjølt, kan du be om litt is! Dette er helt vanlig i Italia og Frankrike. Vi vet at Positano ikke er billig, og at en drink på stranden kan koste litt penger, men det er en flott opplevelse.

Shopping – lin og sandaler er populært her. Her finner du mange søte linartikler, som kjoler, knapper og bukser. Kashmir er også et bra tips. Det er cardigans og ponchoer. 

Tips: For et stort utvalg av fritidsklær, ta en tur innom Antica Sartoria.
En butikk ligger i Piazza Mulini, og den andre ved den store stranden. Er du ute etter noe mer elegant? Da er Pepito’s (på Via Pasitea 39) stedet.

Ønsker du å handle sko i Positano?

Hva med noen håndlagde sandaler fra Positano?
I følge mange, de beste Positano-suvenirene for kvinner! Håndlagde, skinnsandaler fra Positano. Fordi de lages i Positano, kan de designes slik du ønsker deg (enkle stropper? Glitrende perler? Valget er ditt!). Og du får se hvordan disse dyktige håndverkerne lager et par flotte sandaler … unikt for deg!

To av favorittbutikkene våre: den familieeide La Botteguccia på Via Regina Giovanna 19, og den lille søte Safari på Via della Tartana 2. Gjennomsnittlige kostnad for sandaler: ca € 60.

Ta bilder – Positano er et sted du vil huske! Finn en fotograf og ta noen profesjonelle bilder av den vakre byen! I utgangspunktet jobber mange av fotografene med fotografer fra hele verden, og de hjelper deg med å finne flotte steder rundt om i byen.

Hvis du planlegger en tur eller har spørsmål om området, vennligst gi oss beskjed!

Se mer om Italia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.