Notting Hill London 2024: Den ultimate guiden – Hoteller, shopping & attraksjoner

Oppdatert 28 februar 2024

Utforsk Notting Hill, Londons fargeglade juvel: Fra ikoniske rekkehus til filmkulissenes magi

Dykk inn i hjertet av Vest-London hvor Notting Hill venter, en bydel badet i en unik blanding av fargerike rekkehus og sjarmerende butikkfasader som skaper det ultimate Instagram-øyeblikket. Mer enn bare en visuell fest, Notting Hill er en kulturrik enklave, berømt ikke bare gjennom ikoniske filmer som «Notting Hill», «Love, Actually», og «Paddington», men også for sin livlige atmosfære som fanger essensen av ekte London-sjarm.

Dett er de beste stedene å bo i Notting Hill

The Abbey Court Notting Hill
The Abbey Court Notting Hill

Abbey Court Notting Hill

Dette hotellet ligger godt gjemt i en av de mange vakre herskapshusene i bydelen (vis på kart). 22 velutstyrte og unike soverom, fulle av sjarm og karakter, med vennlig erfaren flerspråklig personale. Italienske Carrera-marmorbad har enkeltstørrelses boblebad med dusj, utmerket beliggenhet, effektiv og rask offentlig transport til alle områder.

Dette fantastiske The Abbey Court Notting Hill Hotel London er en 3-stjerners eiendom en 25-minutters spasertur fra Royal Albert Hall. Det røykfrie hotellet kan skilte med beliggenhet ved siden av den kongelige residensen «Kensington Palace«, og tilbyr 22 rom sammen med en loungebar på stedet.

Boutiquehotellet ligger i Bayswater-distriktet, 2,6 km fra Dinosaurs Gallery «Natural History Museum». Gjestene kan komme til London sentrum, som ligger 5 km unna. Kun noen skritt fra hotellet ligger Kensington Market.

De private badene har fasiliteter som dusj, hårføner og badeprodukter.

Dette London-hotellet har en daglig kontinental frokost for gjestene, og den serveres i restauranten. Unico Gelato and Caffe er et perfekt sted å nyte italiensk mat, og det ligger en 5-minutters spasertur unna. London City flyplass ligger 25 km fra The Abbey Court Notting Hill Hotel, og det tar omtrent 39 minutter med bil å komme dit.

Rommene er innredet med antikke møbler, og hotellet ligger i et rolig område. Det beste valget for deg som er ute etter et rolig hotell og område.

Portobello Hotel

Dette hotellet ligger rett rundt hjørnet fra det berømte markedet i Portobello (Vis på kart). Alle hotellrommene er innredet på hver sin unike måte. Hvis du ønsker å bo midt i Notting Hill-bydel med kort vei til alt er dette et godt valg. 

Portobello Hotel er et luksuriøst boutique-hotell, med interiør som hyller den bohemske ånden til Notting Hill og Portobello Road-markedet, ingen rom er like.

I salongen finner du en flott bar, hvor det serveres Portobello Road gin og mange flere drikker, perfekt for en drink før du drar til byen, eller en kveldsdrink før du legger deg.

Et av Londons mest kjente luksuriøse boutiquehoteller, det ble grunnlagt i 1971 og har siden den gang vært hotellet for de som kjenner til musikk, showbusiness og mote. Det har vært vert for mange kjente fjes opp gjennom årene.

The Laslett Hotel
The Laslett Hotel

The Laslett Hotel

Laslett boutiquehotell (vis på kart) legemliggjør den samme følelsen av fellesskapsånd og kreativitet som navnebroren Rhaune Laslett (grunnlegger av Notting Hill Carnival). Britiske merker som Waldo Works architects og Pinch and Race Furniture har formet det modige interiøret, og involveringen av lokale helter – Biba grunnlegger-cum-kunstner Barbara Hulanicki, som har levert noe av det iøynefallende vegggodteriet, og Jerome Dodd fra Antikvitetsbutikken Les Couilles du Chien Golborne Road – sørg for en ekte følelse.


The Laslett Hotel
8, Pembridge Gardens London, W2 4DU Storbritannia

Den vakre snøhvite viktorianske fasaden skjuler et luksuriøst femstjerners hotell. Rommene har myke senger, veggkunst og en fantastisk dusj på baderommet. Hvis du reiser for en spesiell anledning, og ønsker et snev av luksus vil jeg anbefale dette hotellet. 

AirBnB har over 2000 leiligheter i Notting Hill. Med pris-slideren kan du justere prisområdet til noe som passer ditt budsjett. Les nedenfor hvordan du kan spare på ditt første opphold på AirBnb.

Ønsker du å spare på AirBnb? Hvis du er ny på AirBnb, kan du spare 54 dollar (kr 486,-) på din første bestilling via denne lenken *!

Historien til Notting Hill:

Notting Hill startet trolig som en grend i saksiske tider. Den første omtale av stedet stammer fra 1300-tallet, da det var en landsby utenfor London. Notting Hill ble kjent rundt 1700-tallet for sine mur- og svinegårder. Jordsmonnet her var svært leireaktig, og skulle vise seg å være en svært fruktbar jord for disse to næringene.

Notting Hill i dag

På 1960-tallet ble det bygget mange nye boliger i Notting Hill. Siden 1980-tallet har bydelen vært på vei opp når det gjelder popularitet. Filmen Notting Hill med Julia Roberts og Hugh Grant fra 1999 gjorde området kjent for hele verden. Les mer i vår: En guide til Notting Hill, London for å se hvor det lønner seg å bo.

Hvor er de fargerike husene?

Hvis du leter etter de kjente gatene hvor alle husene er malt i vakre farger, kan du besøke Lancaster Road, Denbigh Terrace eller den berømte Portobello Road. Hvis du bare vandrer rundt i nærheten av Portobello Road, finner du mange av husene!

Handle på Portobello Market

Adresse: Portobello Rd, London W11 1EF, Storbritannia

Portobello Market, som ligger i Portobello Road, er åpent mandag til lørdag, og her kan du kjøpe alt fra klær til antikviteter til kitschy suvenirer. Det er i hovedsak flere markeder kombinert til ett. De fleste bodene er åpne på fredager og lørdager. Se etter flotte vintagefunn, spesielt smykker. Her er også utallig med matboder å besøke, med stort utvalg av deilig frukt og grønnsaker, samt takeaway som karriretter og fish and chips. Det er et flott sted å få en følelse av Notting Hills atmosfære selv om du ikke har tenkt å kjøpe noe.

Besøk Notting Hill Door

Adresse: 282 Westbourne Park Rd, London W11 1EH, Storbritannia (vis på kart)

Den kjente blå døren fra «Notting Hill» finner du på Westbourne Park Road 280. Det er det  ikoniske hjemmet til Hugh Grants rollefigur i filmen, Notting Hills, og i dag et populært reisemål for Instagrammere og andre turister. Den originale blå døren ble auksjonert bort til veldedighet etter at filmen ble så populær, men det er en identisk erstatning der nå. Bare sørg for å vise respekt for de heldige/uheldige huseierne, som sannsynligvis ikke er så morsomme som Grant er i filmen

Spis på The Ledbury

Adresse: 127 Ledbury Rd, London W11 2AQ, Storbritannia
telefon: +44 20 7792 9090
Hjemmesiden

Londons beste kulinariske opplevelse er The Ledbury, en restaurant med to-Michelinstjerner i Notting Hill. Drevet av kokken Brett Graham. Her får du servert retter med deilige britiske råvarer. De britiske rettene, og servicen er noe av det aller beste i London. Hvis du ikke ønsker å tømme lommeboken, men likevel oppleve restauranten, er det et tips å teste lunsjmenyen, som serveres onsdag til fredag. En vegetarisk meny er også tilgjengelig. Sørg for å bestilling i god tid i forveien, spesielt hvis du kommer for en spesiell anledning.

Se en film på Electric Cinema

Adresse: 191 Portobello Rd, London W11 2ED, Storbritannia (vis på kart)
telefon: +44 20 7908 9696

Electric Cinema er en av byens eldste kinoer. Kinoen er nå eid av Soho House, og har blitt restaurert de siste årene. Kinoen kan skilte med sinnsykt komfortable skinnstoler og sofaer (hver med sin egen fotskammel). Alle de nyeste filmene vises her. Restauranten Electric Diner, ligger vegg i vegg, og er et flott sted å spise middag eller drikke etter filmen.

Lær å lage Gin

Adresse: 186 Portobello Rd, London W11 1LA, UK (vis på kart)
telefon: +44 20 3034 2234

Gin er i utgangspunktet en nasjonalskatt i England, så ingen tur til Storbritannia er komplett uten at du lærer deg litt mer om Gin og dens opprinnelse. Bestill et besøk på The Ginstitute, hvor du lærer hvordan gin lages og deretter kan du lage din helt egen blanding.

Foto: The Ginstitute

Alle får en egen flaske å ta med seg hjem, og opplevelsen inkluderer også noen få drinker (vi anbefaler at du spiser før du besøker stedet). The Ginstitute er en del av The Distillery, en bar og spisested på Portobello Road. Her kan du også smaketeste gin, eller blande din egen. Distilleriet har til og med noen få hotellrom i tilfelle du vil overnatte.

Hold minnene om vinyl og CD-er i live

Adresse: 130 Talbot Rd, London W11 1JA, Storbritannia
telefon: +44 20 7229 8541

Rough Trade West holder liv i vinyl og CD-platene. Den uavhengige platebutikken åpnet i 1976 og har solgt CDer, album, bøker og andre minner siden start. Det er et flott sted å oppleve Londons musikalske historie eller shoppe en deilig “suvenirkopi” av «London Calling» på vinyl. 

Opplev Notting Hill Carnival

Hver august blir bydelene overtatt av det populære Notting Hill Karnevalet. Det årlige arrangementet feirer den karibiske arven i London, som har funnet sted siden 1966. Karnevalet går av stabelen som regel den siste helgen i måneden, og inkluderer en familiedag på søndager, der barna kan glede seg over mindre folkemengder og barnevennlige parader.

Photo by Kelly Robinson on Unsplash

Karnevalet er ellers en kjempefest, med både Londonere og besøkende fra hele verden, som fester gjennom dagen og utover natten i Notting Hill-gatene. Det er live musikk, dans, parader og mye drikke.

Utforsk Museum of Brands

Adresse: 111-117 Lancaster Rd, London W11 1QT, Storbritannia (vis på kart)
telefon: +44 20 7243 9611

Museum of Brands viser forbrukerkulturens historie fra viktoriansk tid fram til i dag, og ser på hvordan merkevarer blander seg med kultur og mennesker gjennom viktige øyeblikk i  historien. Museet består av over 12 000 originale utstillinger, og arrangerer ofte workshops og arrangementer. Museet er åpent hver dag. Museet igger i nærheten av Ladbroke Grove t-banestasjon, og reiser du i en grupper med over 10 personer kan få rabatt på billettene. Ta kontakt med museet i forkant hvis dere reiser over 10.

Ta en pils på Churchill Arms

Adresse: 119 Kensington Church St, London W8 7LN, Storbritannia (vis på kart)
telefon: +44 20 7727 4242
Hjemmeside: churchillarmskensington.co.uk

Churchill Arms er en av Londons mest ikoniske puber takket være den levende dekorasjonen. Puben, som eies av Fullers, er dekket av blomster og planter hele året (og dusinvis av juletrær i desember). Det er et flott sted å ta en halvliter etter en spasertur gjennom Notting Hill, og puben serverer også en meny med thaimat hver dag.

Foto: Churchill Arms

Restauranten tar forbehold for de som ønsker å spise i, men det er lett å bare gå inn og ta et bord når du er i området.

Ta en snack på Biscuiteers

Adresse: 194 Kensington Park Rd, London W11 2ES, Storbritannia (vis på kart)
telefon: +44 20 7727 8096

Det er mye god mat i Notting Hill. Er du glad i søtsaker må du ikke gå glipp av Biscuiteers Boutique og Icing Café Kensington Park Road. Butikken selger sjokolade, cookies og andre deilige godbiter. Her kan du også få servert deilig ettermiddags te, og lære hvordan de lager sine deilige varer. Husk å bestille dette på forhånd.

Fotosafari i Notting Hill

Notting Hill er med sine søte pastellfargede hus og vintagebutikker et flott sted å tilbringe dagen for å fotografere. Les videre for å høre om noen av de beste områdene til å ta flotte bilder i Notting Hill.

Fotosafari gjennom de mest fotograferte gatene i Notting Hill

Turen er på ca. 5 km, og det tar minst 3 timer å gå rundt Notting Hill på denne måten. Da har du masse tid til å utforske området, ta bilder og legge inn noen stopp på en bar, eller for en matbit.

Photo by Nabih El Boustani on Unsplash

Du kan velge om du vil starte på Ladbroke Grove eller Notting Hill Gate Metro. Denne reiseruten starter på Ladbroke Grove t-banestasjon.

1) Lancaster Road

Det første stoppet på Lancaster Road, et fristed for superfargerike hus, og bare rett rundt hjørnet fra Ladbroke Grove Metro.

Noen få av husene har vært dekket av stillaser, så du må kanskje være kreativ med vinklene på bildene dine!

2) St Lukes Mews

Neste stopp er St Lukes Mews, dette er en supersøt gate som du kanskje kjenner igjen fra Love Actually. Du husker kanskje der bestevennen forkynner sin kjærlighet til Keira Knightly? Ikke jeg heller, men har blitt det fortalt.

I St Lukes Mews finner du det supersøte rosa huset (sørg for at du tar med litt penger, som en liten gave, hvis du vil ha et bilde her).

3) Westbourne Park Road

Sving til venstre ut av St Lukes Mews og deretter til høyre inn på Westbourne Park Road for å finne flere av Notting Hills ikoniske fargerike hus, så vel som den lille blå døren fra Notting Hill (ikke den originale, da den ble solgt!)

4) Pastellfargede Colville-hus

Min personlige favorittgate i Notting Hill, de pastellfargede Colville-husene er så fantastiske og perfekte for bilder!

5) Portobello Road

Som nevnt er markedet her full av flotte boder med de rareste ting fra området. Hvis du er ute etter en egen gave eller en suvenir fra London, er Portobello Road markedet (vis på kart) et perfekte sted for dette. Portobello Road er også gaten der Hugh Grants reisebokbutikk (vis på kart) ligger i «Notting Hill», så hvis du er en film-nerd, må du sjekke den ut!

6) Biscuiteers Café

Se adresse lenger opp. Med sin unike svart-hvite fasade er Biscuiteers i Notting Hill en supersøt vintage butikk i London.

Biscuiteers Café er et flott sted å stoppe, nyte en drink og en kjeks! Forsikre deg om at du tar en titt i lokalet, og se samlingen med Beatrix-pottekjeks!

7) Det søte rosa huset i Notting Hill (vis på kart)

Det neste stoppet på fototuren er det søte instagram-huset på hjørnet av Pottery Lane og Penzance Place.

Når du går hit fra Biscuiteers Café, vil du passere flere private hager som er vist i filmen Notting Hill.
Veiene ved siden av det rosa huset er ikke trafikkert, så om du planlegger å ta et bilde av huset, kan du få gode motiver fra veien.

8) The Churchill Arms (den peneste puben i London) (vis på kart)

Churchill Arms er fullstendig dekket av blomster, en drøm for å ta bilder! Det er et flott sted å stoppe for et bilde. Her vil jeg også anbefale dere å ta en tur inn for en kald pils, eller drink. Prøv også den deilige thaimaten!

En guide til Notting Hill, London
The Churchill Arms

Protips: Noen få av de røde Londonbussene går også nedover denne gaten, så her kan du skaffe deg et ikonisk London-bilde!

9) Huset med den rosa døren

Rett rundt hjørnet fra Churchill Arms, finner du det søte huset med den rosa døren på Bedford Gardens. Kom i slutten av april så vil du se huset dekket av vakker Blåregn, Wisteria.

10) Uxbridge street / Hillgate Place

Dette er det siste stoppet for vår lille fototur. Her finner du de berømte fargerike rekkehusene i Notting Hill.

Jeg håper du får en fantastisk dag på fotosafari i Notting Hill, og at du får noen vakre bilder. Du trenger selvsagt ikke å ta hele løypa på en gang. Del gjerne dine bilder med oss på Instagram eller Facebook.

Én siste ting – husk å vise hensyn til de som bor her, ikke bruk for lang tid på å ta bilder, eller lage for mye lyd. Tenk deg selv hvis din egen gate var like populær.

Ok!, et tips til – mens du er i området, sjekk også ut Holland Park, Royal Albert Hall og Kensington Gardens and Palace.

Dette var de beste tipsene mine til Notting Hill, jeg håper det hjelper deg å planlegge et hyggelig besøk i dette flotte området.

Legg gjerne igjen en kommentar i feltet nedenfor 🙂

Mer om London:

Slik besøker du London på et budsjett

Her er de beste stedene å bo i nærheten av kjente severdigheter i London

Tips oss

Har du noen tips til vår guide: «En guide til Notting Hill, London», så hadde vi satt pris på om du kontaktet oss i skjemaet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i London
Slik besøker du London på et budsjett

Populære aktiviteter i Notting Hill

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vet at jeg kan svare på alle spørsmålene dine, ikke sant? Test meg! 😏