Destinasjoner, Europa cat, Istria, Kroatia

Her er de beste stedene å bo i Pula by Kroatia (2023)

lazy - Destinasjoner, Europa cat, Istria, Kroatia - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Oppdatert 09. januar 2023

Pula er en by i Kroatia, beliggende ved Adriaterhavet i Istria-halvøya. Byen er kjent for sin rike historie og arkitektur, med mange bevarte romerske bygninger, inkludert den berømte amfiteateren, som er en av de best bevarte i verden.

For turister er det mange bra steder å bo i Pula, inkludert i sentrum av byen eller langs kysten. Det er også mange ferieleiligheter og hoteller i området for de som ønsker en mer lokal opplevelse.

Pula har en rik kultur med mange festiviteter og arrangementer gjennom året, inkludert Pula Film Festival og Pula Music Festival. Byen har også mange museer og gallerier å besøke, samt en rekke historiske og kulturelle attraksjoner, som den gamle bymuren og den romerske teateren.

Når det gjelder ting å gjøre, kan turister besøke den vakre kysten og de mange strendene i området, eller dra på vandring eller sykkelturer i nærliggende naturreservater. Det er også mange restauranter og barer i Pula, med en rekke internasjonale og lokale matretter å velge mellom.

For barnefamilier er det fine områder å bo nær stranden, med mange leiligheter og hoteller som tilbyr barnepass og aktiviteter for barna. Det er også mulig å bo mer landlig i Pula, med mange feriehus og gårder å leie i omgivelsene av byen.

Her er de beste hotellene i Pula

Budsjetthoteller:

Mellomklassehoteller:

Familiehoteller:

Luksushoteller:

Vær oppmerksom på at dette bare er noen forslag, og det kan være andre hoteller i Pula som passer bedre for deg og dine behov. Det kan også være lurt å sjekke anmeldelser og sammenligne priser på ulike booking-nettsider før du bestiller et hotell.

Pula har noen fantastisk fine strender

Pula har mange fine strender å velge mellom, med ulike typer terreng og fasiliteter. Her er noen forslag til strender i området:

 1. Verudela Beach: Denne stranden ligger ved Verudela Peninsula, og er en fin, sandstrand med krystallklart vann. Det er mange leiligheter og hoteller i området, og stranden er barnevennlig med en rekke fasiliteter som solsenger, parasoller og badebasseng.
 2. Stoja Beach: Stoja Beach er en stor, sandstrand litt utenfor sentrum av Pula. Det er mange fasiliteter på stranden, inkludert kiosker, dusjer og toaletter. Stranden er også barnevennlig med en lekeplass og leie av vannsportutstyr.
 3. Pješčana Uvala Beach: Denne stranden ligger sør for Pula, og er en fin, sandstrand med klart vann. Det er mange leiligheter og hoteller i området, og stranden er barnevennlig med en rekke fasiliteter som solsenger, parasoller og badebasseng.
 4. Valkane Beach: Valkane Beach er en stor, sandstrand litt utenfor sentrum av Pula. Stranden er barnevennlig med en rekke fasiliteter, inkludert dusjer og toaletter, samt leie av vannsportutstyr.
 5. Girandella Beach: Girandella Beach er en stor, sandstrand litt utenfor sentrum av Pula. Stranden er barnevennlig med en rekke fasiliteter, inkludert dusjer og toaletter, samt leie av vannsportutstyr.
 6. Zlatne Stijene Beach: Denne stranden ligger i nærheten av Pula, og er kjent for sine klippeformationer og krystallklare vann. Det er ingen fasiliteter på stranden, så husk å ta med alt du trenger for dagen.
 7. Punta Verudela Beach: Punta Verudela Beach er en liten, klippestrand litt utenfor sentrum av Pula. Stranden er ikke barnevennlig, men det er en fin plass å slappe av og nyte den vakre naturen.

Barnevennlige hoteller i Pula som er i nærheten av barnevennlige strender

Det finnes mange barnevennlige hoteller i Pula som ligger i nærheten av barnevennlige strender. Her er noen forslag:

 1. Park Plaza Histria Pula: Dette hotellet ligger ved Verudela Peninsula, og har en egen privat strand og et stort bassengområde. Hotellet tilbyr også barnepass og aktiviteter for barna.
 2. Hotel Pula: Dette hotellet ligger ved Stoja Beach, og har en egen strand, samt et stort bassengområde med barnebasseng. Hotellet tilbyr også barnepass og aktiviteter for barna.
 3. Hotel Park Plaza Verudela: Dette hotellet ligger ved Verudela Beach, og har en egen strand, samt et stort bassengområde med barnebasseng. Hotellet tilbyr også barnepass og aktiviteter for barna.
 4. Hotel Girandella: Dette hotellet ligger ved Girandella Beach, og har en egen strand, samt et stort bassengområde med barnebasseng. Hotellet tilbyr også barnepass og aktiviteter for barna.
 5. Hotel Galija: Dette hotellet ligger ved Verudela Beach, og har en egen strand, samt et stort bassengområde. Hotellet tilbyr også barnepass og aktiviteter for barna.
 6. Hotel Park Plaza Parentium: Dette hotellet ligger ved Pješčana Uvala Beach, og har en egen strand, samt et stort bassengområde med barnebasseng. Hotellet tilbyr også barnepass og aktiviteter for barna.

Fergereiser fra Pula: Seile til Rijeka, Venezia, Split og Ancona

Det er mange muligheter til å ta ferger fra Pula til en rekke destinasjoner i Kroatia og i nærliggende land. Her er noen forslag:

 1. Ferge til Rijeka: Fra Pula går det ferge til Rijeka, som er en stor havneby i Kroatia. Fergen seiler fra Pula havn og tar omtrent 4 timer å komme seg til Rijeka.
 2. Ferge til Venezia: Fra Pula går det også ferge til Venezia (Venice) i Italia. Fergen seiler fra Pula havn og tar omtrent 8 timer å komme seg til Venezia.
 3. Ferge til Split: Fra Pula går det ferge til Split, som er en stor by i Kroatia. Fergen seiler fra Pula havn og tar omtrent 6 timer å komme seg til Split.
 4. Ferge til Ancona: Fra Pula går det også ferge til Ancona i Italia. Fergen seiler fra Pula havn og tar omtrent 10 timer å komme seg til Ancona.

Fergeselskapene som tilbyr tjenester fra Pula varierer, så det kan være lurt å sjekke med de ulike selskapene for å finne den beste prisen og tidspunktet som passer deg best.

Pula i Kroatia har mange ting å gjøre for turister av alle aldre. Her er noen forslag til aktiviteter i byen og området:

 1. Besøk den berømte amfiteateren: Denne romerske amfiteateren ble bygget på 1-tallet e.kr. og er en av de best bevarte i verden. Denne attraksjonen er et must-see for historieinteresserte.
 2. Gå tur langs kysten: Pula har en vakker kystlinje med mange fine strender og viker å utforske. Gå turer langs kysten gir en fin måte å se området på og nyte den krystallklare Adriaterhavet.
 3. Dra på vandring eller sykkeltur: Det er mange fine turstier og sykkelruter i området rundt Pula, inkludert i nærliggende naturreservater som Kamenjak og Brijuni. Dette er en fin måte å utforske naturen på og få litt mosjon.
 4. Besøk museer og gallerier: Pula har mange interessante museer og gallerier å besøke, inkludert Etnografisk museum (Ethnographic Museum of Istria), Arkeologisk museum og Historisk museum. Dette er en fin måte å lære mer om byens rike historie og kultur.
 5. Gå på shopping: Pula har mange butikker og markeder å besøke, med alt fra lokale håndverksprodukter til internasjonale merkevarer. Det er også mange hyggelige kafeer og restauranter å slappe av i etter shoppingen.
 6. Dra på utflukt til Brijuni-øyene: Brijuni-øyene er en gruppe av 14 øyer ved kysten av Istria-halvøya, og er kjent for sin vakre natur og rike dyreliv. Det er mulig å dra på dagsturer til øyene fra Pula.
 7. Opplev Pula Film Festival: Pula Film Festival er en årlig filmfestival som holdes i byen hvert år i juli. Festivalen viser en rekke internasjonale og lokale filmer, og tilbyr også en rekke andre arrangementer og aktiviteter.
 8. Prøv lokal mat og drikke: Pula har en rekke restauranter og barer som tilbyr lokal mat og drikke, inkludert Istrias berømte trøffel og olivenolje, samt lokale viner og ølsorter. Dette er en fin måte å smake på den kroatiske kulturen og maten på

Pula er en frodig grønn halvøy med kulturell nærhet til Italia. Dette gjenspeiler seg i i både arkitektur og et fantastisk bra italiensk inspirert kjøkken.

Pula er Istria største by, som ligger i dalen av syv åser, med ekstraordinær utsikt over Adriaterhavet. Istria er veldig vakkert og i Pula kan du gå rundt på smale brosteinsbelagte gater. Her ser du praktfulle romerske bygninger – inkludert et spektakulært amfiteater, bygget for å være vert for 20.000 tilskuere mellom 27 – 68 e.Kr., og er det eneste gjenværende romerske amfiteatret i verden med en komplett sirkelvegg.

Istria er kjent for sin vin. Besøk en av de lokale tavernaer og prøv de lokale vinene. Kjøkkenet i Pula er en blanding av sjømat og italienske retter – frem til 1947 var Istria en del av Italia. Restaurantene på Limski-kanalen har de beste blåskjellene, og regionen er også kjent for sine hvite trøfler.

Vi vil anbefale deg et fint familiehotell som ligger knappe 3 km fra Pula sentrum. Hotellet får super score hos Booking.com og Hotels.com. Ta en titt Hotel & Restaurant Milan. Hotellet ligger 200 meter fra Stoja-stranden. Buss vil ta deg inn og ut fra sentrum. Stranden har en fin promenade. Her er strendene nærmest uberørte – i motsetning til de travlere sørlige delene av landet – og sjøen er kjent for å være rolig, helt utmerket for badegjester.

Tips oss

Har du noen tips til vår guide: «Pula by – Perfekt sted å bo dersom du besøker Pula for første gang», så hadde vi satt pris på om du kontaktet oss i skjemaet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene på Istria

Populære aktiviteter i Pula

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.