Destinasjoner, Europa cat, Lisboa, Portugal

Ciado – Fint sted å bo første gang i Lisboa (2023)

Oppdatert 08. februar 2023

Ciado – Fint sted å bo første gang i Lisboa – På toppen av bakken ved siden av Baixa ligger Chiado, Lisboas eksklusive og kunstneriske nabolag. Noen av de beste hotellene i Lisboa finner du i Chiado. Det er her du finner eksklusiv shopping, så vel som Lisboas teaterdistrikt. Ciado i Lisboa er et livlig område med mange severdigheter og aktiviteter. Det er kjent for sine historiske bygninger, smale gater, livlige kafeer og restauranter, samt det berømte Tejo-elva som løper gjennom området.

For de som besøker Lisboa for første gang, anbefales det å besøke den kjente trikkelinjen nr. 28, som går gjennom dette området. En tur på denne linjen gir deg en unik opplevelse av byen og dets historie. Du kan også besøke det historiske Belem-området, hvor du finner monumenter som Jeronimos-klosteret og Torre de Belem.

Med sitt livlige miljø, kulturelle severdigheter og enkel tilgang til resten av byen, er Ciado i Lisboa et flott sted å bo for de som besøker byen for første gang.

Her er de beste 4-stjerners hotellene i Chiado

Ciado er også et utmerket sted å bo for de som besøker Lisboa, da det tilbyr en god kombinasjon av komfort og tilgjengelighet. The SmartStore.no har samlet inn de beste hotellene i området basert på kundeanmeldelser, kvalitet og pris, slik at det blir enkelt for deg å finne det rette stedet å bo.

De Billigste Hotellene i Chiado:

No Limit Bairro Alto
No Limit Bairro Alto

No Limit Barrio Alto

No Limit Bairro Alto tilbyr privat og delt innkvartering med gratis Wi-Fi, 24-timers resepsjon, heis, vaskeri, klimaanlegg, kabel-TV, datamaskiner, sosialt samvær, rengjøringsteam og ansatte alltid tilgjengelig. Ligger i Bairro Alto. Vandrerhjemets boutique-design tilbyr rom med eget bad og mer økonomiske rom med delte bad, i tillegg til at noen av rommene har fantastisk utsikt over elven Tejo. Eiendommen har også et fullt utstyrt kjøkken for bruk av gjestene. Sovesalene har utsikt mot Praça Luis de Camões og Bairro Alto. Personalet på No Limit Bairro Alto er tilgjengelig 24 timer i døgnet for å hjelpe og hjelpe gjestene.

3 Beste Mellomklassehoteller i Chiado:

Teatro Boutique Bed & Breakfast
Teatro Boutique Bed & Breakfast

Teatro Bed & Breakfast

I et av Lisboas mest sjarmerende distrikter; en god blanding av elegant, trendy og et mangfold av vakre kirker i nærheten. Hotellet vender ut mot 1800-tallet, godterrosa Teatro da Trindade, og er omgitt av attraktive flislagte fasader som stammer fra samme tidsalder. De trange gatene her krever at du er tålmodig i trafikken. Hotellet ligger 2 minutters gange fra tunnelbanestasjonen Baixa-Chiado og en 16-minutters biltur fra Lisboa Portela internasjonale lufthavn. Flyplasstransport er tilgjengelig etter avtale.

Lisbon Rentals Chiado
Lisbon Rentals Chiado

Lisbon Rentals Chiado

Disse moderne og romslige leilighetene ligger i en renovert 1700-tallsbygning i Chiado-området i Lisboa. Alle leilighetene har romslig kjøkken med oppvaskmaskin og vaskemaskin. De fleste har egen balkong. Den livlige bydelen Bairro Alto har mange barer og restauranter, og ligger bare 5 minutters gange fra Lisbon Rentals. Undergrunnsstasjonen Baixa/Chiado ligger 1 minutts gange unna. Lisbon Rentals Chiado tilbyr sykkelutleie, barnepass og bagasjeoppbevaring. Du kan bestille transport til og fra Lisboa internasjonale lufthavn, som ligger 8 km unna. Du kommer til å elske å kunne åpne opp de store glassdørene og høre bruset fra den livlige byen utenfor.

Lisboa Carmo Hotel
Lisboa Carmo Hotel

Lisboa Carmo Hotel

Lisboa Carmo Hotel ligger i hjertet av Lisboa.

Dette 45-roms boutiquehotellet ligger på Carmo-plassen, i hjertet av det eksklusive Chiado-området, innen gangavstand fra Alfama og Bairro Alto. Det fem-etasjers, firestjerners hotellet har stilig, moderne innredning, en høyt ansett restaurant og moderne rom med imponerende utsikt og luksuriøse detaljer. Hotellet er en del av Lux Hotels-gruppen, som har flere high-end-eiendommer i Portugal. Dette er et godt valg for deg som vil være i nærheten av det livlige nattelivsdistriktet Bairro Alto, samt sightseeing og shopping i det historiske sentrum.

4 Beste Familievennlige hoteller i Chiado:

Chiado Trindade - Lisbon Best Apartments
Chiado Trindade – Lisbon Best Apartments

Chiado Trindade Apartments

Chiado Trindade Apartments | Lisbon Best Apartments ligger i en renovert bygning midt i bydelen Chiado i Lisboa, og tilbyr moderne leiligheter med klimaanlegg. Alle leilighetene har i tillegg kjøkkenkrok og sittehjørne, og noen har terrasse eller balkong. Rossio jernbanestasjon ligger 600 meter unna, og Lisboa internasjonale lufthavn ligger ca. 8 km fra Chiado Trindade Apartments.

Chiado Mercy - Lisbon Best Apartments
Chiado Mercy – Lisbon Best Apartments

Chiado Mercy Best

Chiado Mercy – Lisbon Best Apartments ligger i gamlebyen i Lisboa, innen 10 minutters gange fra populære severdigheter som Rossio-plassen og Santa Justa-heisen. Hvert av de 17 rommene i denne 4-stjerners leilighetsbygningen har kjøkkenkrok, balkong og stue. Egne rom til barna.komfortable senger og luksuriøse bad.

Martinhal Lisbon Chiado
Martinhal Lisbon Chiado

Martinhal Lisbon Chiado Family Suites

Et femstjerners familiehotell med barneklubb, midt i hjertet av Lisboa. Martinhal Chiado gjør storbyferier med barna enkelt. I hver leilighet vil du finne et godt utstyrt kjøkken hvor du kan tilberede dine egne måltider. Utstyrt med stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap, mikrobølgeovn, vannkoker og kaffemaskin. Alternativt er det et bredt utvalg av restauranter og kafeer i nærheten. Den livlige Bairro Alto, som tilbyr forskjellige barer og spisesteder, ligger en 6-minutters spasertur fra eiendommen, mens Alfama, kjent for sine Fado-hus og smale gater, ligger 1,5 km unna, og det ikoniske São Jorge-slottet ligger 1,8 km unna. Lisboa internasjonale lufthavn ligger 10 km fra Martinhal Lisboa Chiado.

Lisboa Pessoa Hotel
Lisboa Pessoa Hotel

Lisboa Pessoa Hotel

Hotellet ligger i hjertet av Lisboa, i et av de elegante historiske områdene i Lisboa – Chiado. Ved siden av den vakre Largo do Carmo, finner du de berømte Carmo-ruinene og en av Fernando Pessoos gamle adresser, som Lisboa Pessoa Hotel er inspirert av. For de som liker å bo i sentrum, i nærheten av steder som Bairro Alto, Rossio og Principe Real, er Lisboa Pessoa Hotel et must-stay-hotell, ideelt for de som liker å utforske byen til fots, fritt og uten tidsplan begrensninger.

De Beste Rimelige luksushoteller i Chiado:

Chiado Square - Lisbon Best Apartments
Chiado Square – Lisbon Best Apartments

Chiado Square Apartments

Chiado Square Apartments Lisbon Best, som ligger 10-minutters gange fra Rossio jernbanestasjon togstasjonen, tilbyr sine gjester gratis parkering, en heis og et oppbevaringsrom. Dette 2-roms overnattingsstedet har en balkong og en kjøkkenkrok for din bekvemmelighet. Bilutleie er tilgjengelig fra leiligheten. Populære interessante steder i nærheten av Chiado Square Apartments | Lisboa B inkluderer Rossio, Dona Maria II National Theatre og St. George’s Castle.

Dear Lisbon – Bordalo Palace Chiado
Dear Lisbon – Bordalo Palace Chiado

Dear Lisbon – Palace Chiado

Dette sjarmerende lille hotellet ligger like ved den travle gaten, i en rolig gate med utsikt over elven. Dear Lisbon – Palace ligger i Lisboa, 200 meter fra Chiado, og tilbyr gratis WiFi på hele eiendommen. Det ligger i en historisk, beskyttet og renovert bygning fra 1800-tallet, som har resepsjonen i første etasje og alle ni suitene i første etasje. De tilbyr tilbyr også sykkelutleie og leiebil. Rossio ligger 400 meter fra Dear Lisbon – Palace, mens Bairro Alto ligger en kort 3-minutters spasertur unna. En 15-minutters spasertur fra det historiske Alfama-området, samt området rundt São Jorge Castle. São Pedro de Alcântara Belvedere ligger en 5-minutters spasertur unna. Humberto Delgado internasjonale lufthavn ligger 7 km fra overnattingsstedet.

Chiado er populært blant turister

Chiado er et livlig område i Lisboa med mange flotte restauranter som tilbyr en rekke ulike kulinariske opplevelser. Du vil finne et bredt spekter av restauranter som tilbyr alt fra tradisjonell portugisisk mat til internasjonale retter.
Du vil finne en rekke lokale spesialiteter her, inkludert bacalhau (tørrfisk), sardiner og andre seafood retter.

En annen populær restaurant i Chiado er O’Comptoir, som serverer en rekke franske retter i en avslappet atmosfære. Du kan også besøke den velrenommerte restauranten Clube de Jornalistas, som tilbyr en meny med lokale retter, samt et bredt utvalg av viner og cocktails.
For de som leter etter en mer casual opplevelse, vil du også finne et bredt spekter av caféer og barer i området. Du kan slappe av med en kopp kaffe eller en drink mens du nyter atmosfæren i Chiado.
Alt i alt tilbyr Chiado et stort utvalg av restauranter for enhver smak og budsjett, så du vil garantert finne noe du liker her.

Ciado - Fint sted å bo første gang i Lisboa

I likhet med Baixa er Chiado godt egnet for turister, med mange Lisboa-hoteller, kafeer, fine restauranter, museer og butikker. Ikke gå glipp av Chiado-museet, med verk av Rodin på display.

Midt mellom de populære bydelene Bairro Alto og Chiado, ligger hotellet Teatro Boutique Chiad. Dette er også midt i det historiske Lisboa. Kun 5 minutters gange ligger museer, restauranter og barer. Det er også veldig praktisk å bo her, da det kun er 2 min gange til t-banestasjonen; Baixa-Chiado.

Chiado er et livlig område i Lisboa med et pulserende natteliv.

Det har et bredt utvalg av barer, klubber og puber som tilbyr en rekke underholdningsmuligheter for besøkende.
For de som leter etter en avslappet kveld med drinks, anbefales det å besøke en av de mange utendørs barene i området. Du kan nyte en drink mens du ser på livet i gatene og møter lokalbefolkningen.

En annen populær aktivitet i Chiado er å besøke en fado-bar, hvor du kan nyte tradisjonell portugisisk musikk og sang. Fado er en form for musikk som er svært viktig for portugiserne og gir en unik innsikt i deres kultur og historie.
For de som leter etter en mer livlig opplevelse, anbefales det å besøke en av de mange klubbene i området. Du vil finne alt fra elektronisk musikk til live musikk, så du vil garantert finne noe du liker.

Alt i alt tilbyr Chiado et stort utvalg av nattelivsaktiviteter for enhver smak og personlighet. Uansett om du vil ha en avslappet kveld med drinks eller en livlig natt med musikk og dans, vil du garantert finne noe du liker her.

Fado – En musikalsk reise gjennom portugisisk kultur og historie i Chiado-området

Fado er en form for musikk og sang som er svært viktig for portugiserne og gir en unik innsikt i deres kultur og historie. Fado oppsto i begynnelsen av 1800-tallet i Lisboa og ble raskt populær blant arbeiderklassen. Musikken beskriver ofte livserfaringer, kjærlighet og sorg, og sangene blir ofte fremført av en solosanger med en akustisk gitar som bakgrunn.

I Chiado-området i Lisboa finnes flere fado-barer der du kan oppleve denne unike musikken. En av de mest kjente fado-barne i området er A Severa, som er kjent for sine autentiske fado-opptredener og livlige atmosfære. Du kan også besøke Clube de Fado, en annen velrenommert fado-bar i Chiado.

Andre populære fado-barer i Lisboa inkluderer Clube de Jornalistas, Fado in Chiado og A Tasca do Chico.

For å sikre deg en fado-aften, anbefales det å reservere bord på forhånd, spesielt på helgene. Du bør også være forberedt på å tilbringe en lengre kveld på byen, da fado-opptredener ofte begynner sent og varer til langt ut på natten.

Et tips til en kveld på byen der du til slutt besøker en fado-bar, er å starte kvelden med en spasertur i Chiado-området og besøke en av de mange flotte caféene eller restauranter i området. Du kan deretter besøke en fado-bar for en unik musikkopplevelse, før du avslutter kvelden med en drink i en av områdets livlige barer.

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Ciado – Fint sted å bo første gang i Lisboa». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Lisboa

Populære aktiviteter i Chiado

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.