Deira – Her kan du bo billig i Dubai- (2023)

Oppdatert 22. februar 2023

Deira er et område i Dubai som ligger langs kysten av Dubai Creek, en naturlig bukt som deler byen i to deler, Bur Dubai og Deira. Deira er en av de eldste områdene i Dubai og er kjent for sin historiske betydning og livlige atmosfære.

Historisk sett var Deira en viktig handelsplass og hjem for handelsmenn fra hele Midt√łsten og India. Omr√•det har ogs√• v√¶rt et senter for perlefisking og handel med perler. Deira har ogs√• spilt en viktig rolle i utviklingen av Dubai som et senter for handel og turisme.

I dag er Deira kjent for sine souker (markeder), spesielt Deira Gold Souk, som er et av verdens st√łrste gullsouker. I tillegg til gull, kan man ogs√• finne en rekke andre varer som smykker, krydder, tekstiler og elektronikk i soukene. Deira er ogs√• et popul√¶rt sted for matelskere med sine mange gatematboder og lokale restauranter.

Det er mye √• gj√łre i Deira for turister som bes√łker omr√•det. En av de mest popul√¶re aktivitetene er en b√•ttur langs Dubai Creek, som gir en flott utsikt over byen og historiske landemerker som Al Fahidi Fort og Heritage Village. I tillegg kan man bes√łke Dubai Museum som ligger i Al Fahidi Fort, og l√¶re mer om byens historie og kultur.

Det beste tidspunktet √• bes√łke Deira er fra november til mars, n√•r temperaturen er mild og behagelig. Sommerm√•nedene kan v√¶re veldig varme og fuktige, og det kan v√¶re ubehagelig √• bevege seg rundt.

N√•r man bes√łker soukene i Deira, b√łr man vurdere √• kj√łpe noen av de lokale produktene, som krydder, tepper og tekstiler. Det er ogs√• verdt √• bes√łke Deira Gold Souk for √• se p√• gullsmykker og eventuelt kj√łpe noen til en god pris. Det er viktig √• huske √• prute p√• prisen n√•r man handler i soukene, da det er vanlig praksis √• forhandle om prisene.

Rove City Centre
Rove City Centre

Rove City Centre

Kickstart ditt neste eventyr med Rove Hotels. Alle knutepunktene ligger praktisk til i nabolaget med lett tilgang til offentlig transport. Rove Hotels er designet for komfort og bekvemmelighet, og tilbyr romslige og familievennlige rom, h√łyhastighets Wi-Fi og ultramoderne fasiliteter. Rimelige rompriser og mange tilleggsprogrammer, lar deg utforske enkelt. Hyggelig hotell ca. 5 min fra DXB-Dubai internasjonale flyplass. Metrostasjonen ligger rett ved. Et hotell til en rimelig pris. Ca. 7-10 min gange til Diera City Center mall.

Park Hyatt Dubai
Park Hyatt Dubai

Park Hyatt Dubai

Park Hyatt Dubai ligger i Dubai Creek Golf & Yacht Club p√• bredden av den majestetiske Dubai Creek, og tilbyr en idyllisk setting for et luksusferie. Fra et inspirert utvalg av prisbel√łnte restauranter til et luksuri√łst destinasjonsspa, er hvert √łyeblikk p√• Park Hyatt Dubai kuratert n√łye for √• sikre en sofistikert, berikende og uvanlig opplevelse. Dette hotellet har 6 restauranter, en b√•thavn og et spa med full service. Egen restaurant med utsikt mot havet. Et utend√łrs basseng, 4 barer/lounger.

Crowne Plaza Dubai Deira
Crowne Plaza Dubai Deira

Crowne Plaza Dubai Deira

Dette 5-stjernershotellet ligger bare 300 meter fra kj√łpesenteret Reef, og tilbyr et utend√łrsbasseng p√• taket og romslige rom med klimaanlegg i bydelen Deira. Hotellets helsestudio tilbyr et d√łgn√•pent treningsstudio, badstue, spa og massasjer. Fint bassengomr√•det og en egen sportbar hvor de viser Premier League. Beliggenheten er ikke veldig bra, ikke s√• mye interessant i n√¶rheten og det er mye trafikk i omr√•det. Crowne Plaza Dubai Deira ligger tvers overfor Salah Al Din T-banestasjon, som har forbindelser til omr√•det Jumeirah og Mall of the Emirates kj√łpesenter. Dubai internasjonale lufthavn ligger 5 km fra Crowne Plaza Dubai Deira. Personalet er tilgjengelig d√łgnet rundt, og kan ordne med transport etter avtale.

Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers
Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers

Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers

Sheraton Dubai Creek tilbyr et moderne, elegant utseende med det velkjente arabiske preget av gjestfrihet. Det kan skryte av 268 komfortable og moderne rom med romslige bad og gratis WiFi. Sheraton Club-rommene og 30 ekspansive suiter med utsikt over elven, som tilbyr reisende √łkt luksus. Med prisbel√łnt internasjonal mat som tilbys og flere av Dubais beste restauranter p√• stedet, har Sheraton Dubai Creek en rekke spisesteder i verdensklasse som passer for enhver smak og ethvert budsjett. Fra italiensk h√ły kvalitet p√• Vivaldi, den eksplosive smaken og aromaene fra indisk servering p√• Ashiana, en levende matlaging og interaktiv matopplevelse p√• Creekside Japanese Restaurant, Dubais eldste britiske pubpris p√• The Chelsea Arms og sm√• biter og snacks 24 timer i d√łgnet p√• Lobbykaf√©. Flott hotell med nydelig utsikt mot vannet. Et av de eldste hotellene i Dubai. Har en italienske og indiske restaurant, samt en skikkelig brun pub.

Dette m√• du gj√łr i Deira

Det er mye √• gj√łre i Deira, en av de eldste omr√•dene i Dubai. Her er noen av de beste aktivitetene og attraksjonene man kan oppleve:

  1. Bes√łk Dubai Creek: Ta en b√•ttur langs Dubai Creek og nyt utsikten over byen. B√•tene er tradisjonelle arabiske b√•ter som kalles abraer, og turen er en av de beste m√•tene √• oppleve livet langs elven og se p√• landemerkene som ligger ved elven.
  2. Bes√łk Dubai Museum: L√¶r mer om Dubai’s historie og kultur ved √• bes√łke Dubai Museum som ligger i Al Fahidi Fort. Museet har en rekke utstillinger som viser Dubais utvikling fra en liten fiskelandsby til en moderne by.
  3. Utforsk soukene: Soukene i Deira er et must-see n√•r man bes√łker omr√•det. Soukene inkluderer Deira Gold Souk, Spice Souk og Textile Souk, og her kan man finne alt fra gullsmykker og krydder til tekstiler og antikviteter. Det er viktig √• huske p√• √• prute p√• prisen n√•r man handler i soukene.
  4. Nyt lokal mat: Deira er kjent for sitt lokale kj√łkken og har et bredt utvalg av gatematboder og restauranter som serverer autentiske arabiske retter. Pr√łv shawarma, hummus, falafel og andre retter mens du utforsker omr√•det.
  5. Bes√łk Al Mamzar Beach Park: Hvis du vil ha en pause fra byens travle liv, kan du bes√łke Al Mamzar Beach Park, som ligger n√¶r Deira. Parken har vakre strender, grillomr√•der, sykkelstier og lekeplasser.
  6. Se tradisjonelle h√•ndverkere: Bes√łk en av de mange butikkene som tilbyr h√•ndverksprodukter som keramikk, s√łlv og gull, og se h√•ndverkerne jobbe og l√¶re om de tradisjonelle metodene som brukes.
  7. Delta p√• en lokal festival: Deira arrangerer mange lokale festivaler og arrangementer i l√łpet av √•ret, inkludert Dubai Shopping Festival og Dubai Food Festival. Dette er flotte m√•ter √• oppleve lokal kultur og tradisjoner p√•.

Disse aktivitetene og attraksjonene gir et bredt utvalg av ting √• gj√łre i Deira, og det er noe for enhver smak og interesse.

Derfor m√• du bes√łke de mange Soukene i Deira

Soukene i Deira har en rik historie som strekker seg flere hundre √•r tilbake i tid. Omr√•det har lenge v√¶rt et viktig handelssenter og knutepunkt for handelsruter mellom √łst og vest.

Deira var en av de f√łrste bosetningene i Dubai, og i √•rhundrer var omr√•det kjent som et viktig handelssted for handelsmenn fra Persia, India og Oman. Omr√•det var kjent for sin handel med perler og krydder, og soukene i Deira var kjent som noen av de travleste og mest livlige markedene i regionen.

Gjennom √•rene har soukene i Deira utviklet seg og utvidet seg til √• inkludere nye varer som gull, smykker, tekstiler, elektronikk og flere. Soukene er fortsatt et viktig handelssenter i regionen og er bes√łkt av tusenvis av turister og lokalbefolkning hver dag.

image 12
Soukene i Deira ‚Äď Dubai Creek

En av de mest kjente soukene i Deira er Gold Souk, som har eksistert i over hundre år. Souket har et bredt utvalg av gullvarer, fra små smykker til store gullkjeder og diamanter. Souket er kjent for å ha noen av de beste prisene i verden på gull, og turister kommer fra hele verden for å handle her.

I tillegg til gullsouket, er Spice Souk et annet populært marked i Deira. Dette souket er fylt med duftende krydder, urter og te som er importert fra hele verden. Her kan man finne eksotiske krydder og te som ikke finnes andre steder, og det er også et flott sted å lære om tradisjonell arabisk mat og krydder.

Textile Souk i Deira er også en populær destinasjon for turister og lokalbefolkning. Souket har et bredt utvalg av tekstiler og klær, inkludert silke, bomull og lin. Det er også mange butikker som selger tradisjonelle arabiske klær og antrekk.

Soukene i Deira har vært en viktig del av Dubais historie og kultur i århundrer, og fortsetter å være en av byens mest populære turistattraksjoner. De er et flott sted å oppleve Dubais rike historie og kultur, og tilbyr et utvalg av varer som er unike for området.

Oppleve den sanne kulturen i Dubai og dens kj√łpmannsfortid

Deira ligger p√• den √łstlige bredden av Dubai Creek, og er full av salgsboder og brygger fylt med tradisjonelle arabiske varer.

Selv om det er travelt, er dette omr√•det et flott sted √• oppleve den sanne kulturen i Dubai og dens kj√łpmannsfortid.¬† Ikke noe er som √• utforske et stort marked med masse god mat og drikke.

I denne gamle delen av Dubai finner du luksuri√łse hotell ved strandpromenaden og historiske attraksjoner som¬†Heritage House Museum, alt innen 10-15 minutter fra Dubai internasjonale lufthavn. For en annen side av byen og for bekvemmeligheten av √• reise, er Deira et annet godt valg for hvor du kan bo i Dubai.

Her skal du bo i Dubai – Hotellet¬†Novotel Deira City Centre¬†er et bra utgangspunkt for √• bes√łke Gullmarkedet (Dubai Gold Souk), kryddersouken (Dubai’s Spice Souk), Heritage Village (tradisjonell landsby) og Dubai-viken. Hotellet ligger i Dubai sentrum, og du kan lett komme deg til alle byens turistattraksjoner og forretningssteder med T-banen.

Deira - Her kan du bo billig i Dubai

Deira er et av Dubais mest fascinerende bydeler. Hvis du leter etter en autentisk opplevelse, finner du den her.

livet i den gamle bydelen Deira, handler fortsatt i stor grad soukene (markedsplassene). Butikkene kan v√¶re moderne, og neon-skilt kan ha erstattet de tradisjonelle h√•ndmalte, men handelen her drives fremdeles slik det har v√¶rt gjort i hundrevis av √•r. En fortid, med tusenvis av skoeskebutikker kilt inn i distriktets basarer. Her er alt fra billige leker og tekstiler til gull og r√łkelse – langt fra de moderne kj√łpesentrene som dominerer nyere deler av Dubai.

Dubai Creek Dubaivika– er en kanal som har v√¶rt sv√¶rt viktig i Dubais historie. Kanalen har v√¶rt og er et popul√¶rt fiskeomr√•de, og en inngangsport for handelsmenn f√łr olje ble oppdaget i Dubai. N√• er Dubai Creek en topp turistattraksjon i gamle Dubai. Du m√• ta en Abra, de gamle treb√•tene som seiler p√• Deira Old Souk stasjon. Den korte b√•tturen tar deg til den andre siden av Creek til Bur Dubai. Du b√łr ogs√• ta deg en b√•ttur p√• Deira Creek og se gamle Dubai om natten mens du spiser p√• tradisjonelle gamle restauranter.

Dubai Heritage Village – Den velbevarte tradisjonelle arabiske landsbyen ligger i Al Shindagha-distriktet. Dubai Heritage and Diving Village viser deg historien til Dubai som en gammel fiske- og perle-nasjon.

Bastakiya-kvartalet er et historisk nabolag som ligger langs bredden av Dubai Creek, og et yndet sted √• bes√łke .. Det er her de rike kj√łpmennene bodde og du vil se vakre tradisjonelle arabiske hjem med barjeels eller vindfangere. Det er en labyrint av smale smugen i Bastakiya-distriktet, men mange flotte funn i unike butikker, kafeer og kunstgallerier.

Tips oss!

Vi h√•per du satt pris p√• v√•r guide: «Deira – Her kan du bo billig i Dubai«.
Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Dubai
Tips til deg som reiser til Dubai med barn

Populære aktiviteter ved Deira

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.