Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Paris

Beste Hoteller nær Latinerkvarteret Paris 2024: Finn din ideelle overnatting

lazy - Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Paris - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Oppdatert 28. februar 2024

Latinerkvarteret er et livlig og historisk nabolag i Paris, kjent for sin livlige atmosfære, sjarmerende gater og overflod av kulturelle og intellektuelle landemerker. Her er en guide til noen av de beste tingene å se og gjøre i Latinerkvarteret:

Utforsk Sorbonne: Sorbonne er et kjent universitet som ligger i Latinerkvarteret og er et must-see for alle besøkende. Du kan ta en omvisning på campus eller bare vandre rundt og beundre den vakre arkitekturen.

Besøk Pantheon: Pantheon er en storslått nyklassisistisk bygning som opprinnelig ble bygget som en kirke, men som nå fungerer som et mausoleum for kjente franske figurer. Interiøret er fantastisk og vel verdt et besøk.

Bla gjennom bokhandlene: Latinerkvarteret er hjemsted for mange sjarmerende bokhandlere, inkludert den berømte Shakespeare and Company. Ta en rolig spasertur gjennom nabolaget og bla gjennom hyllene for en unik litterær opplevelse.

Spaser gjennom Jardin des Plantes: Jardin des Plantes er en vakker botanisk hage som ligger i Latinerkvarteret. Det er et flott sted å slappe av og nyte litt grønt i hjertet av byen.

Spis på et lokalt brasserie: Latinerkvarteret er hjemsted for mange tradisjonelle brasserier, som er uformelle restauranter som serverer franske klassikere som steak-frites og escargot. Sørg for å prøve noen lokale spesialiteter mens du er i nabolaget.

Her skal du bo i Latinerkvarteret

Det er mange flotte hoteller i Latinerkvarteret å velge mellom, avhengig av budsjett og preferanser.

Her er noen anbefalinger:

image 2 - Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Paris - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Hotel Cluny Sorbonne: Dette sjarmerende hotellet ligger i en bygning fra 1800-tallet og tilbyr komfortable rom med vintage-innredning. Det er et rimelig alternativ og ligger innen gangavstand fra mange attraksjoner.

Hôtel des Grandes Ecoles: Dette sjarmerende hotellet ligger i en bygning fra 1800-tallet og tilbyr komfortable rom med tradisjonell fransk innredning. Det er et rimelig alternativ og ligger innen gangavstand fra mange attraksjoner.

🔥 Hôtel Le Relais Saint-Jacques : Dette budsjettvennlige hotellet ligger i en sjarmerende bygning fra 1800-tallet og tilbyr enkle, men komfortable rom. Det er et flott alternativ for reisende med et stramt budsjett.

Hôtel de Lutèce: Dette eksklusive hotellet ligger i en bygning fra 1800-tallet og tilbyr romslige, stilige rom med moderne innredning. Det er litt dyrere, men er vel verdt det for de luksuriøse fasilitetene og den sentrale beliggenheten.

Slik finner du riktig hotel i Latinerkvarteret

Når du leter etter et hotell i Latinerkvarteret (eller andre steder), er det noen ting du bør vurdere.

 1. Beliggenhet: Sørg for at hotellet har en praktisk beliggenhet som er lett å komme til fra flyplassen og i nærheten av attraksjonene du ønsker å se.
 2. Fasiliteter: Vurder hvilke fasiliteter som er viktige for deg, for eksempel et treningssenter, basseng eller restaurant på stedet.
 3. Pris: Bestem budsjettet ditt og se etter et hotell som passer innenfor det. Husk at prisene kan variere betydelig avhengig av tiden på året du reiser og etterspørselen etter rom.
 4. Anmeldelser: Les anmeldelser fra andre reisende for å få en følelse av hotellets service, renslighet og generelle kvalitet.

Her bor du i nærheten av Latinerkvarteret – Latinerkvarteret ligger sør for elven Seine mellom Boulevard Saint-Michel og Rue Saint-Jacques. I denne guiden skal vi vise deg noen av våre favoritthoteller i Latinerkvarteret. En liten labyrint av trange gater, de fleste bare tilgjengelig for fotgjengere. Det er et av Paris mest livlige kvartaler med mange små restauranter.

Kvartalet er populært blant turister, noe som betyr at restauranter i utgangspunktet fokuserer på turister, og de fleste av dem tilbyr derfor turistmenyer. Og ved siden av restaurantene huser området mange suvenirbutikker og flere barer. Hvis du leter etter en billig restaurant, kan Latinkvarteret være et godt valg. For bedre restauranter kan du besøke den andre siden av elven Seine.

Én ting først – hotellrommene i Paris er veldig små og dyre

La meg starte med å gi deg en realistisk forventning til hotell i Paris: hotellrommene er veldig små og dyre. Det er ikke dermed sagt at du ikke finner billig overnatting i Paris, men det er verdt å bruke litt tid på å lete frem det rette hotellet. Latinerkvarteret i Paris er et område i 5. og 6. arrondissement. Det ligger på venstre bredd av Seinen, rundt Sorbonne og regnes som det beste områdene i Paris for turister, ettersom det gir deg et skikkelig innblikk på livet i Paris, med det brosteinsbelagte gater og grønne omgivelser rundt veiene.

Les videre for å se flere gode alternativer!

Home Latin
Home Latin

Hotel Home Latin

Vis på kart

Ligger midt i hjertet av Latinerkvarteret. I nærheten er det T-banestasjon, og det er kort vei til Notre Dame.

Notre-Dame og Pantheon er kjente landemerker, og reisende som ønsker å handle kan besøke Les Halles og Champs-Elysees. Vurder Le Trianon for en natt ute, og ikke gå glipp av La Machine du Moulin Rouge hvis du reiser med barn. Maubert-Mutualité metrostasjon ligger bare noen skritt unna, og Cluny – La Sorbonne stasjon ligger 4 minutter til fots.

Hôtel Parc Saint Séverin
Hôtel Parc Saint Séverin

🔥 Hotel Parc St. Severin – Esprit de France

Vis på kart

Parc Saint Séverin Hotel kan skryte av en god plassering i Latinerkvarteret, i det 5. arrondissementet i Paris.

Det ligger i Rue de la Parcheminerie, en rolig gågate, men bare noen få meter fra de travle gjennomfartsårene i distriktet. Denne beskjedne gaten har fått navnet fra pergamenthandlere som arbeidet her på 1300-tallet.

Skolene og elevene i Latinerkvarteret kom hit for å kjøpe pergament, noe som gjorde dette til en veldig travel gate. Bare noen få minutters gange unna kan du spasere forbi bokhandlerne på kaiene i Seinen, oppdage Sorbonne University og Saint-Michel fontenen og deretter den majestetiske Notre Dame katedralen.

Men utover stedets historie, er det utsikten over hustakene i Paris, Notre Dame katedral, kirken og klosteret Saint Séverin (Église Saint-Séverin), Panthéon og til og med Eiffeltårnet som gir Parc Saint Séverin Hotel sin uforlignelige sjarm, ved hjertet av det femte arrondissementet, det romantiske hjertet av Paris.

Hotel Atmospheres
Hotel Atmospheres

Hotel Atmospheres

Vis på kart

Hôtel Atmosphères har en ideell beliggenhet innen gangavstand fra kjente parisiske monumenter som Saint-Germain kirke, Musée d’Orsay, Louvre, Quais de La Tournelle, Sorbonne, Pantheon eller Notre-Dame katedral.

Dette området har mange kunstgallerier, antikvitetsbutikker og motebutikker av høy kvalitet, så vel som restauranter, kafeer og jazzklubber. Frokost med diverse håndverksbrød og fransk bakverk, ristet brød, tradisjonell syltetøy, frokostblandinger, fruktsalat og fersk fruktjuice, lokale gårdsyoghurt, ost, kjøttpålegg og kjøtt, bacon, pølser, eggerøre, te, kaffe, varm sjokolade.

Hotel Atmosphères har 56 rom, inkludert 8 suiter. Kort vei til restauranter, Metro, leiesykler og Notre-Dame. Hotellet er et fint tre stjernes hotell, med hyggelige folk i resepsjonen.

🔥 Le Lapin Blanc

Vis på kart

Koselig lite hotell. Hyggelig og vennlig personale. Beliggenheten er utmerket, i Latinerkvarteret / St. Germain-området.

Kun en kort spasertur fra t-banestasjonen / RER-stasjonen, linje B, som er direkte fra CDG, veldig praktisk! Bo her og fordyp deg i den mystiske atmosfæren i Latinerkvarteret.

50-tallets elegante verden. Dette elegante hotellet er perfekt for å oppdage Paris. Kun et steinkast fra Sorbonne, Luxembourg Gardens og Notre-Dame katedral.

Relais Christine
Relais Christine

Relais Christine

Vis på kart

Et veldig sjarmerende 5-stjerners hotell i et roligere område unna horder av turister. Innen gangavstand er det mange kafeer og søte små butikker. Spisealternativene er mange i nabolaget, og den Michelin-rangerte Christine Restaurant ligger rett ved siden av. Siden 1979 har Relais Christine vært en bra bevart hemmelighet.

Her er noe du bør tenke på når du bor du i nærheten av Latinerkvarteret, eller i Paris generelt:

 • Er det mulig med shuttlebuss til eller fra Charles de Gaulle flyplass/Orly?
 • Hvor ligger hotellet i forhold til metroen?
 • Hvilke severdigheter og attraksjoner ligger innen gangavstand fra metroen?
 • Er hotellet i et rolig nabolag eller et livlig område?
 • Er det et supermarked, marked, bank, bakeri, kafé i nærheten av hotellet?
 • Er det trygt å legge igjen verdisaker, er det en safe på rommet?
 • Når er det innsjekk og utsjekk?
 • Har hotellet et kjøleskap?
 • Er det frokost på hotellet, i så fall gratis eller ikke?

Latinerkvarteret i Paris er et av de mest sjarmerende nabolagene på venstre bredd av Paris.

Latinerkvarteret er kjent for sine mange studenter, og noen av de eldste vitenskapelige institusjonene i Paris som La Sorbonne. Faktisk fikk Latinerkvarteret navnet fra det latinske språket, det eneste vanlige språket som ble snakket av de mange elevene fra forskjellige hjørner av Europa.

I dag er Latinerkvarteret en deilig pause fra de ekstremt populære turistattraksjonene i Paris sentrum. Det er den perfekte balansen mellom det lokale Paris og det turistiske Paris! Fra de romerske ruinene, til de sjarmerende bokhandlene til den botaniske hagen og studentkafeene.

Ting å gjøre i Latinerkvarteret, Paris

Det er så mange ting å gjøre og se i Latinerkvarteret! Her er noen ting du bør få med deg.

SAINT-MICHEL – Place Saint Michel er et flott utgangspunkt for å utforske Latinerkvarteret. Det ble fullført i 1855 og har en vakker fontene kjent som Fontaine Saint-Michel designet av arkitekten Gabriel Davioud. Den viser erkeengelen Saint Michael og djevelen, og med to drager som spruter vann.

PANTHÉON – Det mest berømte monumentet i Latinerkvarteret er uten tvil Panthéon, et mausoleum for fornemme franske borgere.

SAINT-ÉTIENNE-DU-MONT KIRKE – Om du har sett filmen Midnight in Paris, kjenner du kanskje igjen mye i denne vakre utsmykkede kirken fra 1500-tallet.

LA SORBONNE – Selv om du ikke er student her, bør du absolutt besøke det vakre torget foran Sorbonne-universitetet. Hvis du har tid, kan du bestille en tur for å lære om skolen.

RUE MOUFFETARD – Ikke gå glipp av en spasertur ned Rue Mouffetard under besøket ditt i Latinerkvarteret. Området er fylt med restauranter, butikker og et utendørs marked.

JARDIN DU LUXEMBOURG – Ikke langt fra Latinerkvarteret ligger den vakre Jardin du Luxembourg, en viltvoksende park som er en av de mest romantiske i hele Paris.

ARÈNES DE LUTÈCE – Arènes de Lutèce er restene av et ødelagt romersk amfiteater.

JARDIN DES PLANTES – En fantastiske botaniske hage. Nyt den flotte hagen, og slapp av i solen.

SQUARE RENÉ-VIVIANI – På dette lille torget finner du det eldste treet i Paris. Treet er visstnok fra 1650!

Her er det populært å gå ut i Latinerkvarteret

Hele området har massevis av barer og restauranter. Det er bare å vandre rundt i Latinerkvarteret, men her er noen favoritter.

Comptoir du Panthéon – Ta deg et glass vin på denne nydelige terrassen, med en fantastisk utsikt over Panthéon!

Place de la Contrescarpe – Place de la Contrescarpe er et livlig torg som du vil elske å drikke vin i!

De beste lokale restaurantene i Latinerkvarteret

Du vil elske den fargerike gaten Rue de Mouffetard, med uendelige delikatessebutikker. Dette er et student område, og prisene er faktisk lave til å være Paris. Hvis du ikke vet hvor du skal spise i dette området, kan du lese våre tips.

La Truffière – 4, rue Blainville 75005 Paris. Kreativ fransk mat, ypperlig familiemåltider

Au Port du Salut – 163 Rue Saint-Jacques 75005 Paris.
En restaurant med en typisk parisisk atmosfære. Et svært populært sted, med deilig mat.

L’Epoque – 81, rue du Cardinal Lemoine 75005 Paris.
L’Epoque tilbyr et sjenerøst bistro-kjøkken laget med tradisjonelle oppskrifter.

Slik sparer du penger på å spise i Latinerkvarteret

Gatemat er generelt billig overalt i verden, og det samme er tilfelle i Paris, spesielt i Latinerkvarteret. Latinerkvarteret er en mangfoldig bydel. Denne bydelen har mange fantastiske etniske restauranter, som har et svært rimelige utvalg av deilig mat. Test ut forskjellige vietnamesiske, thailandske, kinesiske restauranter samt andre etniske varianter.

Vi spiste mer enn en gang kebab og pommes frites for omtrent 70 kr per person. Prisen kan ha godt opp siden vi var der, men jeg er sikker på at det fremdeles er et av de billigste områdene å spise i Paris.

Har du noen tips til vår guide: «Her bor du i nærheten av Latinerkvarteret», så hadde vi satt pris på om du kontaktet oss i skjemaet nedenfor.

Les mer om hoteller i Paris
For deg som reiser til Paris med barn

Populære ting å gjøre i Latinerkvarteret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.