Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Paris

Her bor du i nærheten av Notre Dame, her bor du hvis du besøker Paris for første gang (2023)

lazy - Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Paris - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Området rundt Notre Dame i Paris er kjent for sin vakre arkitektur, historiske bygninger og sjarmerende gater. Noen av de fine områdene å utforske rundt Notre Dame inkluderer:

Latinerkvarteret: Latinerkvarteret er et nabolag som ligger like øst for Notre Dame. Området er kjent for sin livlige atmosfære, med en blanding av studenter, kunstnere og intellektuelle. Latinerkvarteret er hjemsted for mange historiske bygninger, som Sorbonne-universitetet, Pantheon og Cluny-museet (Musée de Cluny (Cluny Museum – National Museum of the Middle Ages)). Det er et flott sted å utforske til fots og oppdage byens pulserende kultur og historie.

The Marais: The Marais er et nabolag som ligger like nord for Notre Dame. Området er kjent for sine historiske bygninger, som Place des Vosges og Hotel de Sully, samt sine trendy butikker og restauranter. Marais er også hjemmet til det jødiske kvarteret, med sine mange synagoger og jødiske kulturinstitusjoner. Det er et flott sted å utforske og oppleve byens mangfoldige og flerkulturelle atmosfære.

Ile de la Cite: Ile de la Cite er øya i Seinen som Notre Dame ligger på. Øya er et lite, men vakkert område som er spekket med historiske landemerker og attraksjoner, som Sainte Chapelle, Palais de Justice og Conciergerie. Øya er et flott sted å ta en spasertur og nyte utsikten over byen og elven.

Ile Saint-Louis: Ile Saint-Louis er den minste av de to øyene i Seinen, som ligger rett overfor Ile de la Cité. Øya er kjent for sine trange gater, pittoreske torg og vakre 1600-tallshus. Det er et flott sted å utforske til fots, med mange sjarmerende butikker, restauranter og kafeer å nyte.

Kart over Notre Dame
Kart: Notre Dame, Frankrike

De beste hotellene i nærheten av Notre Dame

Notre Dame-området i Paris er et populært reisemål for reisende, med mange hoteller i nærheten. Noen av de beste hoteller i nærheten av Notre Dame i Paris inkluderer:

Hotel de Lutece: Hotel de Lutece er et sjarmerende og historisk hotell som ligger bare noen skritt fra Notre Dame-katedralen. Hotellet har komfortable og stilige rom, en restaurant og en bar. Det ligger også i nærheten av mange av byens største attraksjoner, inkludert Louvre-museet og Seinen.

Hotel Notre Dame Saint Michel: Hotel Notre Dame Saint Michel er et koselig og praktisk hotell som ligger i hjertet av Notre Dame-området. Hotellet har komfortable og romslige rom, samt en terrasse og en hage. Det ligger også i nærheten av mange av byens største severdigheter, som Latinerkvarteret og Jardin des Plantes.

Hotel de la Cathedrale: Hotel de la Cathedrale er et stilig og moderne hotell som ligger nær Notre Dame-katedralen. Hotellet har komfortable og velutstyrte rom, samt en restaurant og en bar. Det ligger også i nærheten av mange av byens største attraksjoner, for eksempel Seinen og Marais-området.

Hotel de la Herse d’Or: Hotel de la Herse d’Or er et koselig og elegant hotell som ligger nær Notre Dame-katedralen. Hotellet har komfortable og velutstyrte rom, samt en restaurant og en bar. Det ligger også i nærheten av mange av byens største attraksjoner, som Louvre-museet og Latinerkvarteret.

Totalt sett tilbyr Notre Dame-området i Paris mange hoteller som er praktiske, komfortable og godt plassert. Du kan finne mer informasjon om disse og andre hoteller i nærheten av Notre Dame ved å lese videre.

3 Beste Mellomklasse hoteller ved Notre Dame

Hôtel Esmeralda
Hôtel Esmeralda

Hotel Esmeralda (200 meter)

Vis på kart

Hotellet åpnet for over 100 år siden i en bygning fra 1600-tallet, nå utstyrt med en ultra-rask bredbånd. Sentralt, sjarmerende, stille, komfortabelt.

Hvert rom er unikt og har sin egen personlighet. Artister som Hugo Pratt, Béjart eller Gainsbourg var faste kunder på hotellet. Du kan også snakke om Paris, kunst og litteratur, da de fleste av resepsjonistene her er forfattere og poeter.

Det nærmeste hotellet til Notre Dame, til den beste prisen. Vær oppmerksom på at det ikke er noen heis på hotellet.

Hotel Saint-Louis en l’Isle (300 meter)

Vis på kart

I hjertet av Ile Saint-Louis ligger Saint-Louis en l’Isle Hotel med en utmerket beliggenhet. Isle Saint-Louis, som er et veldig rolig område midt i Paris, er en bydel med en prestisjefylt historie, symbolisert av byhus fra 1600-tallet.

Ligger mellom distriktene Marais og Saint-Germain, i gangavstand fra Notre-Dame-katedralen og Place de la Bastille, finner du i Îsle Saint-Louis en unik parisisk autentisitet, utstrålende sjarm og gjestfrihet.

Hotel Saint-Louis en l’Isle er et sjarmerende hotell med en varm atmosfære En heis for alle etasjer, inkludert den steinhvelvede kjelleren der frokosten serveres.

Henri IV Rive Gauche Hotel (300 meter)

Vis på kart

Henri IV Hotel inviterer deg til en reise gjennom det litterære og kunstneriske Paris i hjertet av den historiske bydelen av Paris.

Henri IV Hotel tilbyr deg en varm velkomst og oppfordrer deg til å utforske bredden av Seinen som grenser til Hôtel de la Monnaie, det franske instituttet, Notre Dame de Paris og alle stedene som er nevnt av Hemingway i «A Moveable Feast.»

Du vil bo i et hus fra 1600-tallet som tilbyr moderne komfort, sjarmen til autentisk og raffinert dekor med en varm og imøtekommende velkomst klar til å imøtekomme dine forventninger til et uforglemmelig opphold.

Rimelige luksushoteller i nærheten av Notre Dame

Hôtel Le Notre Dame Saint Michel
Hôtel Le Notre Dame Saint Michel

Hotel le Notre Dame (300 meter)

Vis på kart

Le Notre Dame Saint Michel er et sjarmerende boutiquehotell som ligger ved bredden av Seinen, midt i Paris. Hotellet har fantastisk utsikt over Notre-Dame-katedralen og elva.

Le Notre Dame Saint Michel tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og stilfulle rom som kan nås via en trapp. De moderne rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV, safe og eget bad. Noen av rommene gir flott utsikt over katedralen.

Le Notre Dame har en ideell beliggenhet for deg som vil se deg om i byen. Hotellet ligger ikke langt fra Latinerkvarteret og den kjente bokhandelen Shakespeare and Company.

Du kan ta metroen og lokaltog kun 1 minutts gange unna, og du har dermed lett adkomst til severdighetene og forretningsstrøkene i byen.

Notre Dame

Det er et veldig populært område for turister, ettersom det har en veldig levende barscene. Dra nytte av en kombinert billett som gir deg tilgang til Sainte-Chapelle og Conciergerie. Populære landemerker i dette området inkluderer også la Bastille.

Hotel Esmeralda ligger i en bygning fra 1640 i sentrum av Paris, bare 100 meter fra Notre Dame-katedralen. Dette er et bra område å bo i Paris med barn.

Her bor du i nærheten av Notre Dame

Praktisk informasjon Notre Dame

Notre Dame er et populært turistmål i Paris, Frankrike. Hvis du planlegger å besøke katedralen, her er litt praktisk informasjon som kan være nyttig:

Katedralen ligger på Île de la Cité, i sentrum av Paris. De nærmeste metrostasjonene er Cité, Saint-Michel og Saint-Michel-Notre-Dame.

Notre Dame er åpen for publikum hver dag i uken, bortsett fra enkelte helligdager. Åpningstidene er vanligvis fra 8:00 til 18:30. Det anbefales å ankomme tidlig, da katedralen kan bli veldig overfylt, spesielt i høysesongen.

Adgang til katedralen er gratis, men det er et gebyr for å besøke tårnene og krypten. Du kan kjøpe billetter ved inngangen til katedralen, eller på forhånd online.

Inne i katedralen er det flere severdigheter, inkludert rosevinduene, orgelet og de mange statuene og skulpturene. Besøkende har ikke lov til å ta bilder eller videoer inne i katedralen, så sørg for å ta inn severdighetene med egne øyne.

Det er flere restauranter og kafeer i nærheten hvor du kan ta en matbit etter besøket i Notre Dame. Noen populære alternativer inkluderer Le Café de la Mairie, Le Bistrot d’Henri og Le Clos Notre Dame.

Totalt sett er det et must å besøke Notre Dame for alle som reiser til Paris. Det er en vakker og historisk bygning som gir et innblikk i byens rike kulturarv.

Shopping ved Notre Dame

Notre Dame ligger i hjertet av Paris, så det er mange shoppingmuligheter i nærheten. Her er noen tips for shopping rundt katedralen:

Området rundt katedralen er kjent for sine mange suvenirbutikker, hvor du kan finne et bredt utvalg av produkter relatert til Notre Dame, som postkort, bøker og kopier av de berømte gargoylene. Disse butikkene er et flott sted å hente en suvenir fra besøket i katedralen.

Latinerkvarteret, som ligger like øst for Notre Dame, er kjent for sine mange bokhandlere og antikvitetsbutikker. Området er også hjemsted for mange uavhengige butikker og klesbutikker, hvor du kan finne unike varer som ikke er tilgjengelig i de større kjedebutikkene.

Marais, som ligger nordøst for Notre Dame, er et trendy nabolag med mange fasjonable butikker og designerbutikker. Dette er et flott område å utforske hvis du er ute etter eksklusive klær og tilbehør.

Hvis du ser etter mer vanlige shoppingmuligheter, kan du besøke det nærliggende Westfield Forum des Halles, et stort kjøpesenter med mange populære kjedebutikker og restauranter. Kjøpesenteret ligger like øst for katedralen, og er lett tilgjengelig med T-banen.

Totalt sett er det mange shoppingmuligheter rundt Notre Dame, så du vil garantert finne noe som passer din smak og budsjett. Nyt shoppingturen i Paris!

Tips til gode restauranter ved Notre Dame

Det er mange restauranter og kafeer i nærheten av Notre Dame i Paris, så du har mange alternativer å velge mellom. Her er noen forslag:

Le Café de la Mairie: Denne populære kafeen ligger bare noen få skritt fra katedralen, på Place du Parvis. Den tilbyr en tradisjonell fransk meny, med retter som escargots og coq au vin, samt en rekke smørbrød, salater og desserter.

Le Bistrot d’Henri: Denne koselige bistroen ligger på Rue de la Bucherie, kun en kort spasertur fra Notre Dame. Det tilbyr en blanding av tradisjonell fransk mat og mer moderne retter, alle laget med ferske, lokale råvarer.

Les Deux Palais: Denne kafeen og restauranten ligger på Boulevard du Palais, kun en kort spasertur fra Notre Dame. Det tilbyr en blanding av tradisjonelle franske retter og mer internasjonal mat, samt en stor utendørsterrasse hvor du kan nyte måltidet i det varme været.

Totalt sett er det mange gode spisesteder i nærheten av Notre Dame i Paris, så du vil garantert finne noe som passer din smak og ditt budsjett. God appetitt!

Tips hvis du reiser med barn til Notre Dame

Hvis du reiser med barn til området rundt Notre Dame i Paris, er her noen tips som kan være nyttige:

Sørg for å planlegge og pakke alle nødvendige gjenstander, for eksempel snacks, drinker og ekstra klær til barna dine. Dette vil bidra til å gjøre turen mer behagelig og stressfri.

Vurder å kjøpe billetter på forhånd for alle attraksjoner du planlegger å besøke, for eksempel tårnene i Notre Dame eller de nærliggende museene. Dette vil spare deg for tid og unngå lange køer.

Se etter barnevennlige restauranter og kafeer der barna dine vil være velkomne. Mange restauranter i Paris tilbyr barnemenyer eller andre alternativer som passer for unge middagsgjester.

Dra nytte av de mange parkene og grøntområdene i nærheten av Notre Dame. Jardin des Plantes, som ligger like øst for katedralen, er et flott sted for barn å løpe rundt og leke.

Vurder å ta en båttur på Seinen, som gir et unikt perspektiv på byen og dens landemerker. Mange båtturselskaper tilbyr rabatter for barn, så husk å spørre når du kjøper billetter.

Totalt sett kan det være en morsom og givende opplevelse å reise med barn til området rundt Notre Dame i Paris. Med litt planlegging og forberedelser kan du få mest mulig ut av turen og skape varige minner for hele familien.

Tips til noen restauranter som passer for barn i området rundt Notre Dame

Hvis du leter etter en restaurant som passer for barn i området rundt Notre Dame i Paris, er her noen forslag:

Le Café de la Mairie: Denne populære kafeen, som ligger bare noen skritt fra katedralen, tilbyr en barnemeny med retter som pasta, kyllingnuggets og iskrem.

Le Bistrot d’Henri: Denne koselige bistroen, som ligger på Rue de la Bucherie, tilbyr en barnemeny med retter som makaroni og ost, kyllingfingre og iskrem.

Les Deux Palais: Denne kafeen og restauranten, som ligger på Boulevard du Palais, tilbyr en barnemeny med retter som pizza, pasta og iskrem.

Les Arches: Denne kafeen og restauranten, som ligger på Place Saint-Michel, tilbyr en barnemeny med retter som pizza, kyllingnuggets og iskrem.

Totalt sett er det mange restauranter i området rundt Notre Dame i Paris som passer for barn. Sørg for å sjekke menyene og spør personalet hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Brann i Notre Dame

På grunn av en massiv brann 15. april 2019, har katedralen fått store skader, og det setter begrensninger på hva besøkende får tilgang til.
Før brannen kunne besøkende gå gratis inn i katedralen og opp i de to klokketårnene for en liten sum. Det er uklart når Notre Dame åpner igjen for besøkende, men jeg håper den vil være åpen igjen snart.

Tips oss

Vi håper du satt pris på vår guide: «Her bor du i nærheten av Notre Dame«. Har du noen gode tips, setter vi pris på å høre fra deg i skjemaet nedenfor.

Her kan du lese om flere gode hotellområder i Paris
Sjekk også noen fine hotell med direkte utsikt til Eiffeltårnet

Populære aktiviteter i Notre Dame

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.