Destinasjoner, Europa cat, Tsjekkia

Hradcany – Her bor du hvis du besøker Praha for første gang (2023)

Oppdatert 20. februar 2023

Hradčany Square i Praha! Dette er et av de mest populære turistdestinasjonene i byen, og et flott sted å oppleve Prahas rike historie og kultur. Hradčany Square ligger i Praha 1, som er hjertet av byen og et av de mest populære turistområdene. Plassen ligger ved foten av Praha slott, og er kjent for sin vakre arkitektur, historie og kulturelle betydning. På denne bloggen vil vi dele våre erfaringer og anbefalinger for å utforske Hradčany Square og området rundt, inkludert de beste tingene å se og gjøre, hvor du bør spise og drikke, og hvor du kan finne de beste overnattingsstedene. Enten du er interessert i historie, arkitektur, kultur eller bare ønsker å oppleve den vakre byen Praha, håper vi at denne reisebloggen vil være nyttig for deg når du planlegger ditt besøk til Hradčany Square.

Praha slott (Pražský hrad)

Praha slott (Pražský hrad) ligger på toppen av en ås over bydelen Hradčany Square i Praha, og er en av de mest populære turistdestinasjonene i byen. Slottet er kjent for sin rike historie, fantastiske arkitektur og imponerende størrelse. Slottet består av en rekke historiske bygninger, inkludert Det gamle kongepalasset, St. Vitus-katedralen, St. Georg-basilikaen, Ballgame Hall og flere andre monumentale bygninger. Det gamle kongepalasset var en gang hjem til kongene av Böhmen og har en fantastisk utsikt over Praha. St. Vitus-katedralen er en av de mest imponerende bygningene i Praha slott. Katedralen har en fantastisk gotisk arkitektur og er hjem til flere religiøse relikvier, inkludert kroningsjuvelene til de tsjekkiske kongene.

Photo by Josef Stepanek on Unsplash

Praha slott har en lang og fascinerende historie som strekker seg over flere århundrer. Slottet ble først bygget på 800-tallet, og har siden blitt ombygget og utvidet flere ganger. Det har vært hjemmet til konger, keisere og presidenter, og har spilt en viktig rolle i den tsjekkiske historien.


Praha slott og Hradčany Square er også vert for flere kulturelle og historiske arrangementer i løpet av året, inkludert konserter, teaterforestillinger og markeder. Blant de mest populære arrangementene er «Prague Castle Guard Changing Ceremony», som finner sted daglig og gir besøkende en mulighet til å se vakre parade av soldater og musikere.

Med sin rike historie, fantastiske arkitektur og flotte beliggenhet, er Praha slott og Hradčany Square et flott sted å besøke for de som ønsker å oppleve Prahas rike kultur og historie. Utforsk de historiske bygningene, opplev den vakre kirkearkitekturen og deltok på de kulturelle arrangementene for å få en minneverdig opplevelse av Praha.

St. Vitus-katedralen (Katedrála svatého Víta)

St. Vitus-katedralen (Katedrála svatého Víta) er en av de mest berømte kirkene i Praha og ligger ved Praha slott. Katedralen er en av de mest imponerende bygningene i byen og er kjent for sin fantastiske gotiske arkitektur og rike historie.
Katedralen ble påbegynt i 1344 og sto ferdig først i 1929. Den har en rekke ulike stilarter, men det meste av katedralen er i gotisk stil. Katedralen er en del av Praha slottkompleks og er det religiøse sentrum for den tsjekkiske republikk.

St. Vitus-katedralen (Katedrála svatého Víta) – Photo by Fabien Jolicoeur on Unsplash

Det mest imponerende med katedralen er det enorme tårnet, som kan ses fra de fleste steder i Praha. Tårnet er over 96 meter høyt og det er mulig å bestige det for en fantastisk utsikt over Praha. Katedralen har også mange vakre detaljer, inkludert en fantastisk rosevindu og flotte skulpturer som er laget av noen av de mest kjente kunstnerne i Praha.

Katedralen har også en rekke relikvier som er viktige for den tsjekkiske historien. Blant annet kan man se kroningsjuvelene som ble brukt til å krone de tsjekkiske kongene i middelalderen. Det finnes også flere kapeller som er dekorert med vakre fresker og malerier.

St. Vitus-katedralen er et flott sted å besøke for de som er interessert i historie, arkitektur og kultur. Besøkende kan utforske den fantastiske katedralen, delta i en av kirkens messer eller seremonier, eller ta turen opp i tårnet for en fantastisk utsikt over Praha. Det er også mulig å delta på en guidet tur i katedralen for å få en dypere forståelse av dens historie og arkitektur.

Det gamle kongepalasset (Starý královský palác)

Det gamle kongepalasset (Starý královský palác) ligger i hjertet av Praha slott og er en av de mest imponerende bygningene i byen. Palasset har en lang og fascinerende historie og har vært hjemmet til konger, keisere og presidenter.
Palasset ble bygget på 1100-tallet og var opprinnelig en romansk borg. Senere ble den ombygget i gotisk og renessansestil, og er i dag et av de mest imponerende eksemplene på arkitektur fra middelalderen og renessansen i Praha.

Det gamle kongepalasset består av en rekke rom og saler som besøkende kan utforske, inkludert det storslåtte Vladislav-salen som er kjent for sine flotte valv og fresker. Palasset har også en imponerende samling av kunst og møbler, som viser livet til de kongelige familiene som bodde der.

En av de mest imponerende delene av Det gamle kongepalasset er kappesalen, som ble brukt til å dømme de som var anklaget for forbrytelser i middelalderen. Rommet har en flott gotisk arkitektur og et imponerende tak med vakre fresker.
Besøkende kan også utforske den kongelige hagen som ligger ved siden av palasset. Hagen har flott utsikt over Praha og er et flott sted å slappe av og nyte naturen.

Det gamle kongepalasset er et flott sted å besøke for de som er interessert i historie og kultur. Utforsk de historiske rommene og opplev den fantastiske arkitekturen. Det er også mulig å delta på en guidet tur i palasset for å få en dypere forståelse av dens historie og betydning.

Loreta-kirken (Loreta Praha)

Ligger like ved Hradčany Square. Kirken er kjent for sin vakre barokk-arkitektur og for sine relikvier, inkludert et stykke av Jesu kors.
Loreta-kirken ble bygget i begynnelsen av det 18. århundre og er et fantastisk eksempel på barokk-arkitektur. Kirken har en imponerende fasade med vakre detaljer, inkludert statuer av helgener og engler.
Inne i kirken finner man flere helligdommer og kapeller, inkludert kapellet til Den hellige husstand, som har en kopi av huset til Jesu familie i Nasaret. Kirken har også en fantastisk orgel og flotte fresker som er laget av noen av de mest kjente kunstnerne i Praha.

En av de mest kjente relikviene som finnes i Loreta-kirken, er en del av Jesu kryss. Relikvien blir vist frem i krypten under kirken, og besøkende kan se den gjennom en glassmonter.
Loreta-kirken er også kjent for sin årlige pilegrimsreise, som finner sted i mai hvert år. Tusenvis av pilegrimer besøker kirken for å be og delta i prosesjoner som går gjennom byen.
Loreta-kirken er et flott sted å besøke for de som er interessert i kirkehistorie og kultur. Utforsk den vakre barokk-arkitekturen og beundre de imponerende relikviene som finnes her. Det er også mulig å delta på en guidet tur for å få en dypere forståelse av kirken og dens historie.

Her er de beste stedene å bo i Hradcany i Praha

Hradčany Square i Praha er et flott område å bo i for turister som ønsker å oppleve Prahas rike historie og kultur. Plassen ligger i Praha 1, som er hjertet av byen og et av de mest populære turistområdene. Det ligger ved foten av Praha slott, som er en av de mest populære turistattraksjonene i byen. Hradčany Square er også i nærheten av andre populære destinasjoner som Karlsbroen og Gamlebytorget.

Det er flere grunner til at Hradčany Square er et flott sted å bo når man besøker Praha. Området har et stort utvalg av restauranter, kafeer og butikker, og det er alltid noe å se og oppleve. Det er også lett å komme seg rundt til andre deler av byen, da det er mange offentlige transportalternativer tilgjengelig.

The SmartStore.no har samlet noen av de beste hotellene i Hradčany Square, og de beste i sine prisklasser. Disse hotellene er populære blant turister og tilbyr god valuta for pengene, fantastisk service og flott beliggenhet. De tilbyr også ulike typer rom, fra enkle og rimelige rom til luksuriøse suiter med utsikt over Praha slott og byen.

De beste hotellene i Hradčany Square inkluderer Hotel Waldstein, Alchymist Prague Castle Suites og Hotel U Krale Karla. Disse hotellene har alle flotte anmeldelser fra tidligere gjester og tilbyr en fantastisk opplevelse for de som ønsker å bo i et historisk og kulturelt rikt område av Praha.

Alt i alt er Hradčany Square et flott sted å bo når man besøker Praha. Med sin flotte beliggenhet, rike historie og kulturelle betydning, er dette området perfekt for de som ønsker å oppleve det beste av Praha. The SmartStore.no kan hjelpe deg med å finne de beste hotellene i området for ditt budsjett og dine preferanser.

Bare les videre, så skal vi vise deg.

Charles Bridge Economic Hostel
Charles Bridge Economic Hostel

Charles Bridge Economic Hostel

Sjarmerende eiendom midt i hjertet av det historiske sentrum av Praha. Du kan ikke bo mer sentralt – vandrerhjemmet ligger bokstavelig talt rett ved Karlsbroen. Her tilbyr de overnatting i nylig ombygde og fullt møblerte leiligheter. Alle rommene er utstyrt med kjøkken, TV og alt du trenger under oppholdet. Det er gratis høyhastighets Wi-Fi på alle områder. Hostellbygningens historie går tilbake til slutten av 1300-tallet, og er en beskyttet kulturarv. Så Prahas historie her sterkt til stede her.

2 Beste Budsjetthoteller i Hradcany:

U Dvou Zlatych Klicu
U Dvou Zlatych Klicu

Hotel U Dvou Zlatych Klicu

U Dvou Zlatych Klicu Hotel er et 3-stjerners hotell i sentrum av Praha. Hotellet er bygget i barokk stil, og består av 15 rom. Petrin ligger en 15-minutters spasertur unna, og jernbanestasjonen Prague Main Railway ligger 15 minutters gange unna. Lobkowicz-palasset ligger en 1,6 km kjøretur unna. Flere turiststeder som et teater og et museum ligger i nærheten. Innkvarteringen ligger også i nærheten av Vår frues kirke før Tyn (Kostel Matky Boží před Týnem). Nyt god vin i Vinbaren Cafe Louvre, Restaurant Modry zub og Chocafe med forskjellige retter ligger 50 meter unna. Tunnelbanestasjonen Národní ligger bare 30 meter fra hotellet, som gir tilgang til Wenceslas Square.

Botel Albatros
Botel Albatros

Botel Albatros

Botel Albatros ligger i hjertet av Praha, med Florenc innen gåavstand. Denne båten tilbyr 3-stjerners overnatting og en takterrasse. Denne sjarmerende båten midt i Praha tilbyr en rekke fasiliteter, som blant annet betjent parkering, ekspress inn- og utsjekking og safe. Overnattingsstedets personale er tilgjengelige 24 timer i døgnet, og hjelper gjerne med planlegging av utflukter. Botel Albatros ligger midt blant områdets populære turistattraksjoner, utesteder og butikker, i tillegg er Prahas astronomiske klokke innen gåavstand herfra. Båten ligger en 20 minutters spasertur unna Praha Masarykovo nadrazi, hvorfra man enkelt kommer seg rundt til andre deler av Praha.

3 Beste Mellomklassehoteller i Hradcany:

Hotel Three Storks
Hotel Three Storks

Hotel Three Storks

Det luksuriøse 5-stjerners boutiquehotellet Three Storks ligger i det stille miljøet i Mala Strana (Lesser Town) under det praktfulle slottet i Praha. Hotellet tilbyr unikt og originalt miljø designet av AI DESIGN studio i samarbeid med Eva Jiřičná Architects i London. Hotel Three Storks ligger i en bygning som dateres tilbake til det 14. århundre. Dette lille luksushotellet ligger under Praha slott, og gir enkel tilgang til byens historiske steder, inkludert St. Vitus-katedralen og nasjonalmuseet (Národní muzeum). I tråd med Hotel Three Storks renessanse karakter, har hotellet antikke møbler, malte tak og utsikt over slottet. Selv om Hotel Three Storks har en ideell beliggenhet for å utforske barene og restaurantene i byens Lesser Town, kan hotellet skilte med sin egen restaurant som spesialiserer seg på tradisjonell tsjekkisk mat, mens Wallenstein Pub har utvalg av fine viner og øl.

Waldstein Hotel
Waldstein Hotel

Hotel Waldstein

Hotel Waldstein ligger i den mest attraktive delen av Praha i Lesser Town nedenfor Praha slott. Det ligger innen gangavstand fra Karlsbroen eller St. Nicholas kirke og mange andre historiske monumenter. Alle de største severdighetene i Praha er lett tilgjengelig til fots. Den nærmeste T-banestasjonen ligger 5 minutters gange unna, og du finner en trikkeholdeplass 2 minutter unna til fots. Trikk 22, 23 og 12 stopper kun 50 meter unna, ved Malostranske namesti trikkeholdeplass. Malostranska T-banestasjon, på linje A, ligger 200 meter unna. Den historiske bygningen har sin opprinnelse på 1300-tallet og tilbyr luksuriøs innkvartering i 19 rom og suiter utstyrt med moderne designmøbler.

The Nicholas Hotel Residence
The Nicholas Hotel Residence

The Nicholas Hotel Residence

Nicholas Hotel Residence, Prahas mest sjarmerende lille hotell! En uslåelig beliggenhet kombinert med komfortabel innkvartering, vennlig personale og fantastiske små overraskelser gjør The Nicholas til det perfekte valget for ditt opphold i Praha. Nicholas består av 9 moderne rom og leiligheter, som ligger i de øverste etasjene i det historiske Rococo-palasset som grenser til St. Nicholas-katedralen. Rommene har utsikt over det viktige knutepunktet i Malostranske namesti, det viktigste torget i Mala Strana-området. Leilighetene er tilgjengelige for mellom 1 og 6 personer og tilbys som studio, 1 soverom eller 2 soverom. Hver leilighet har en soveplass på loftet, synlige trebjelker samt tregulv; Tekjøkken er standard, i tillegg til spisebord, sofa, TV, minibar og gratis WiFi overalt. Hvert rom har
klimaanlegg også. Gratis kontinental frokost er inkludert.

2 Beste Familievennlige hoteller i Hradcany:

Residence Thunovska 19
Residence Thunovska 19

Residence Thunovska 19

Dette familieeide hotellet tilbyr en rekke romantiske og sjarmerende leiligheter i en renessansebygning fra 1527 rett under Praha slott med alle de viktigste severdighetene innen gangavstand. Gaten er stille, og nesten uten trafikk. Rommene og leilighetene er fullstendig modernisert, mange av dem har buede tak og fantastisk utsikt over Praha og Praha slott. Hver leilighet har eget bad og luksuriøse detaljer, inkludert satellitt-TV og moderne kjøkken eller kjøkkenkrok. Gjestene kan velge mellom koselige studioer, større leiligheter og strålende suiter. Vi tilbyr concierge-tjenester og frokost i vår sjarmerende antikke kafé i første etasje. Residence Thunovska 19 ligger i Malá Strana, det eldste og mest herlige nabolaget i Praha. Du kan gå til alle interessante steder fra bygningen. Praha slott ligger 1 minutts gange unna. Charles Bridge ligger bare 5 minutter unna, og Gamlebytorget ligger en 15 minutters spasertur unna. Det er gode transportforbindelser i nærheten også. Malá Strana er fylt med passasjer, gallerier, kafeer, restauranter og mange arkitekturstiler. Bygningen til Residence Thunovska 19 har også en fantastisk historie å fortelle. Severdigheter i nærheten er: St. Nicholas ‘kirke, Strahov kloster, Loreto-kirken, Petrén-parken og Pragkirken.

Hotel Pod Vezi
Hotel Pod Vezi

Hotel Pod Vezi

Hotellet er pent gjemt i elegante Mala Strana, omgitt av et vell av rike barokke og renessansebygninger (ambassader, palasser, kirker, inngjerdede hager). Navnet oversettes som Under Tower, og faktisk er det gotiske tårnet til Charles Bridge rett ved siden av. Dette betyr en god del turisttrafikk og kommersielle butikker, men også utmerket beliggenhet for de fleste av byens severdigheter – fra 15-minutters spasertur opp til slottet, til 15-minutters saunter til Gamlebytorget over broen.

4 Beste Rimelige luksushoteller i Hradcany:

Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague
Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague

Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague

Augustine, et Luxury Collection Hotel, Praha, er en trygg oase i hjertet av byen – det perfekte stedet å flykte fra verden. Beleilig plassert luksushotell i sentrum av Praha, i den sagnomsuste bydelen Lesser Town, rett under Praha slott og bare noen skritt fra Karlsbroen. Augustine, et Luxury Collection Hotel, Praha, er historien, karakteren og skjønnheten til Praha. Som en del av Luxury Collection definerer Augustine destinasjonen med sin dype historie og energi inspirert av det 13. århundre Augustine klosteret, som er sammenkoblet med hotellet og fortsatt er aktivt med fire munker som bor der. Hotellet har direkte tilknytning til den barokke St. Thomas-kirken, og tilbyr spesielle turer der gjestene kan oppleve et autentisk augustinsk kloster og et bibliotek fra 1200-tallet uten å tråkke utenfor hotellet. Eiendommen tilbyr 101 individuelt innredede moderne luksuriøse rom og suiter i forskjellige kategorier, inkludert fire utsøkte signatursuiter som definitivt vil inspirere gjestene.

Alchymist Prague Castle Suites
Alchymist Prague Castle Suites

Alchymist Prague Castle Suites

Dette overdådige hotellet ligger i et sjarmerende hjørne av Mala Strana, nær det tsjekkiske parlamentet. Karlsbroen og elven Vltava ligger en syv minutters spasertur unna. Alle rommene har marmorbad med italiensk armatur i stil med originalinnredningen fra 1930-tallet. Rommene har utsikt over den historiske plassen foran overnattingsstedet, de grønne åsene i Petřín-parken og Praha slott. Alle rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV med kabelkanaler, kaffe- og tesett, safe og en gratis velkomstdrikk.

Golden Well Hotel
Golden Well Hotel

Golden Well Hotel

Golden Well Hotel, er et luksushotell i sentrum av Praha. Golden Well Hotel ligger under murene av Praha slott i den sjarmerende Mala Strana eller «Lille kvarteret» i Praha. Denne vakre historiske bygningen ligger bare en kort spasertur fra noen av Prahas mest imponerende severdigheter, inkludert Karlsbroen, St. Nicholas-kirken og Gamlebytorget. Charles Bridge ligger en 10-minutters spasertur sør, St. Nicholas kirke ligger fem, og Royal Gardens, som bokstavelig talt omgir lokalene, kan nås via en privat dør.

Alchymist Grand Hotel & Spa
Alchymist Grand Hotel & Spa

Alchymist Grand Hotel & Spa

Alchymist Grand Hotel & Spa ligger bare noen få skritt fra Praha slott og Karlsbroen, midt i de pittoreske gatene i Lesser Town-området. Luksushotellet ligger i fire tidligere bourgeoise-hus hvorav den eldste, «Dum U Jeziska,» har tjent forskjellige formål og eiere i løpet av de siste fem århundrene. I 2006 ble dette 5-stjerners boutiquehotellet åpnet i Praha gamleby. Karlsbroen ligger under 10 minutters spasertur unna. Området rommer mange barer, restauranter, butikker og kafeer, inkludert en bemerkelsesverdig vinbar rett ved siden av.

Hradcany Square regnes som det beste området å bo i Praha for sightseeing

Hradcany Square, i sentrum av distriktet, og regnes som det beste området å bo i Praha for sightseeing. Dette hotellet er det bare å bestille med en gang – Hotel Pod Věží. Spesielt om du reiser med barn. Praha slott, det jødiske kvarteret og gamlebytorget, er lett tilgjengelig til fots.

Byområdet har til tross for en brann i 1541 oppretthold sitt opprinnelige preg. Luksusreisende vil finne mange alternativer i Hradcany, inkludert mange restaurerte middelalderske bygninger.

Hradcany - Her bor du hvis du besøker Praha for første gang

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Hradcany – Her bor du hvis du besøker Praha for første gang». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Praha

Populære aktiviteter i Hradcany

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.