Destinasjoner, Europa cat, Tsjekkia

Mala Strana i Praha – Hit reiser du med kjæresten (2024)

Oppdatert 25. februar 2024

Mala Strana, som betyr «Lillebyen», er en av de mest sjarmerende bydelene i Praha, Tsjekkia. Mala Strana ligger på venstre bredd av elven Vltava og er kjent for sine vakre brosteinsbelagte gater, pittoreske torg og arkitektoniske perler.

Mala Strana har en rik historie som strekker seg tilbake til 1200-tallet, og har blitt bevart på en måte som gir besøkende en følelse av å være tilbake i middelalderen. Bydelen har mange attraksjoner, inkludert Praha slott, som ligger på en høyde med en fantastisk utsikt over byen.

Mala Strana er også kjent for sin fantastiske arkitektur. Bydelen har mange barokke og renessansebygninger, inkludert St. Nicholas-kirken, som er kjent for sin overdådige dekorasjon og spektakulære kuppel.

Hotellnavn Kategori Høydepunkter Beliggenhet og Severdigheter
Hotel U Krize Budsjetthotell 22 rom med klimaanlegg, gratis Wi-Fi, gratis frokost I Lesser Town, nær alle interessante severdigheter
Hotel Mala Strana Mellomklassehotell Familiehotell, kjøkkenkrok, gratis internett Nær Vltava, Karlsbroen, Nationaltheatret
James Hotel & Apartments Leilighetshotell Gangavstand til byens severdigheter, nær restauranter og kafeer Nær Petrin Park, Praha slott, Karlsbroen
Hotel William Mellomklassehotell Nylig renovert, familieatmosfære, nær store parker Nær Praha slott, Břevnov-klosteret
Kampa Garden Familievennlig Vinner av CZECH HOTEL AWARDS 2020, nær Kampa Nær Karlsbroen, Lichtenstein-palasset, St. Nicholas-kirken
Mandarin Oriental, Prague Luksushotell Sjarmerende del av Mala Strana, brosteinsbelagt, luksuriøst Nær Charles Bridge, Praha slott, Gamlebytorget
Smetana Hotel Luksushotell 400 år gammelt palass, fantastisk utsikt, prisbelønt frokost Ved bredden av elven Vlatava, nær Praha nasjonalmuseum

Mala Strana er et flott sted å besøke med kjæresten, da det har en romantisk atmosfære og mange muligheter for å nyte tid sammen. Her er noen forslag til romantiske ting man kan gjøre i Mala Strana:

 1. Gå hånd i hånd på brosteinsbelagte gater og opplev den historiske atmosfæren i bydelen.
 2. Ta en tur på en hest og kjerre, som gir en avslappende måte å se bydelen på og et godt utgangspunkt for romantikk.
 3. Besøk Kampa Island, en idyllisk oase midt i byen med vakre parker og fantastisk utsikt.
 4. Gå på en romantisk middag på en av de mange restaurantene i Mala Strana, som tilbyr tradisjonell tsjekkisk mat og internasjonale retter.
 5. Ta en tur på Praha-slottet, og nyt den fantastiske utsikten over Praha og elven Vltava.
 6. Besøk en av bydelens mange kafeer og nyt en kopp kaffe eller en tsjekkisk øl sammen med kjæresten.
 7. Ta en romantisk båttur på elven Vltava, som gir en unik og minneverdig opplevelse.

Mala Strana er definitivt et flott sted å besøke med kjæresten, og gir mange muligheter for romantikk og kvalitetstid sammen.

De billigste hotellene i Mala Strana:

Hostel Downtown
Hostel Downtown

Hostel Downtown

Det mest populære vandrerhjemmet i Praha (i henhold til HOSCAR-priser 2018), kjent for mange aktiviteter, som ligger nøyaktig i det historiske sentrum av Praha – bare 10 minutters gange fra gamlebyen og Karlsbroen og 5 minutter fra Wenceslas Square. Her får du høy standard i nyrenoverte rom med eget eller delt bad. Flere rom (spesielt 5. og 6. etasje) tilbyr en fantastisk utsikt over det historiske Praha. For backpackere tilbyr de romslige sovesaler med egne skap, og leselamper. Enten bare for kvinner eller blandet. Hostel Downtown tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter som stort sett er gratis. Aktivitetene er forskjellige i hver sesong.

Budsjetthoteller i Mala Strana:

Hotel U Krize
Hotel U Krize

Hotel U Krize

Familiehotellet U Kříže ligger i en bygning fra 1500-tallet i det historiske sentrum av Praha, i Lesser Town, innen rekkevidde fra alle de mest interessante severdighetene. Boutiquehotell har 22 rom med klimaanlegg, vennlig atmosfære og individuell tilnærming til hver gjest. Du kan bo i fjorten standard dobbeltrom med bad, TV og minibar eller i fire luksuriøse Superior-rom, som er større og inkluderer et lite kaffehjørne. De tilbyr også fire leilighetsrom i to etasjer, hvor opptil fire gjester kan bo. Du kan bruke gratis Wi-Fi på hotellet så mye du trenger. De tilbyr gratis frokost inkludert kald buffé, samt en varm meny.

3 Beste Mellomklassehoteller i Mala Strana:

Hotel Mala Strana
Hotel Mala Strana

Hotel Mala Strana

Hotel Malá Strana er et 3-stjerners familiehotell som ligger i en rolig gate i nærheten av elven Vltava og innen gangavstand fra alle store turistattraksjoner som Karlsbroen, Nationaltheatret, Praha slott og Petřín-hagene.

Hotel Malá Strana ligger i en original historisk Praha-bygning, og tilbyr komfortabel innkvartering i romslige rom for opptil 4 personer. Alle rommene er fullt utstyrt og fint møblert. Hvert rom er enkelt og pent innredet. I tillegg tilbyr Studios og One-berdoom Apartments liten kjøkkenkrok med mikrobølgeovn. Hotel Malá Strana har en fornyet resepsjon med gratis internetthjørne og et koselig salongområde med LCD-TV.

Hotel Malá Strana er en ideell løsningen for familieferier, med sin beliggenhet, stillhet og privatliv, selv om du befinner deg i sentrum av Praha. Området er godt betjent. Det er mange restauranter og barer en 5-minutters spasertur unna, som tilbyr tsjekkisk og internasjonal mat til konkurransedyktige priser. Hotel Malá Strana ligger 50 meter fra trikkeholdeplassen. Ca. 10 minutter med trikk til Praha slott eller Wenceslas-plassen.

James Hotel & Apartments
James Hotel & Apartments

James Hotel & Apartments

Leilighetene ligger i Mala Strana, innen gangavstand fra den delen av byens viktigste severdigheter. Petrin Park ligger rett utenfor døren (tårnet er en bratt 20-minutters spasertur til toppen), Praha slott er en 15-minutters spasertur, og du kan også vandre over Karlsbroen og inn på Gamlebytorget på under en halv time. Det er mange restauranter, kafeer, barer og dagligvarebutikker i nærheten.

Hotel William
Hotel William

Hotel William

Det nylig renoverte trestjerners hotellet Wilhelm med familiær atmosfære ligger i et rolig område i Praha 6 – Břevnov. Beliggenhet i nærheten av Praha slott. I nærheten ligger andre praktfulle monumenter av tsjekkisk historie som Břevnov-klosteret Benedictine Archabbey ved St. Margaret’s, Det kongelige sommerpalasset Belvedere, Hvězda (Star) sommerpalass, i nærheten er en stor park som er egnet for sportsaktiviteter og slappe av, og Strahov kloster på hvis lokaler er en restaurant, som serverer øl brygget i klosteret.

Hotel Wilhelm ligger i nærheten av Drinopol trikkestasjon (trikker nr. 22.25) hvorfra det er lett å komme seg til sentrum uten transport – Pražský hrad (Praha slott) – 7 min., Malostranské náměstí (Lesser Town Square) – 14 min., Národní třída (Nasjonal boulevard) – 22 min.

4 Beste Familievennlige hoteller i Mala Strana:

Hotel Kampa Garden
Hotel Kampa Garden

Kampa Garden

Regional vinner for Praha 1 av CZECH HOTEL AWARDS 2020. Hotel Kampa Garden 3-stjerners ligger i det historiske sentrum av Praha på en av de vakreste byøyene i verden – Kampa. Takket være den attraktive beliggenheten i Praha 1, ligger hotellet bare et steinkast fra noen av de berømte monumentene i Praha som Karlsbroen, Praha slott, Lichtenstein-palasset, Lennon-muren, St. Nicholas-kirken og kirken av Vår Frue Victorious som huser den berømte voksstatuen av spedbarnet Jesus fra Praha. En spasertur til gamlebyen i nærheten eller til Petřín er også en hyggelig spasertur.

Hotel Julian
Hotel Julian

Hotel Julian

Hotel Julian er et familievennlig hotell med en ypperlig beliggenhet i det historiske sentrum av Praha i Lesser Town-området, i nærheten av de viktigste severdighetene og turistattraksjonene – som Praha slott og Karlsbroen. Hotel Julian tilbyr komfortabel innkvartering i nyoppussede rom og leiligheter med aircondition og gratis WiFi. Den unike takterrassen gir en fantastisk utsikt over Praha slott og de tilstøtende hagene. Det engelske stilbiblioteket med peis og koselig restaurant Golden Times, Rose Spa kompletterer familiens hyggelig og unike atmosfære på hotellet.

Old Royal Post Hotel
Old Royal Post Hotel

Old Royal Post

Det 4-stjerners Old Royal Post er et familievennlig hotell, som ligger i nærheten av Mala strana. Denne innkvarteringen ligger også 20 minutters gange fra Charles Square. Dette luksuriøse hotellet ligger 1150 meter fra Gamlebytorget, 20 minutters gange fra sentrum av Praha og bare 15 minutters gange fra Praha – Dejvice jernbanestasjon, og tilbyr direkte togforbindelse til Ruzyne flyplass.

Rommene her er utstyrt med et varmesystem, en safe i laptop-størrelse og karnapp. Nyt utsikten over hagen mens du bor på dette stedet. Alle rommene har dusj, badekåper, badekar og vannkoker, stekeovn og vaskemaskin. Old Royal Post har en stor restaurant med deilig mat. Gjestene kan smake på kaffe og te i bistro-baren. Hotellet ligger i Praha 05-distriktet, innen 5 minutters gange fra Konirna og Vino deja vu, som serverer deilige måltider. En 5-minutters spasertur tar deg til Malostranská T-banestasjon. Hotellet tilbyr også et vaskerom, strykeservice og levering av dagligvarer. Utleie av biler og sykler er tilgjengelig for gjestene.

De 2 Beste Rimelige luksushoteller i Mala Strana:

Mandarin Oriental, Prague
Mandarin Oriental, Prague

Mandarin Oriental, Prague

Mandarin Oriental ligger i en sjarmerende, brosteinsbelagt del av byens ‘mindre kvarter’ (Mala Strana), og er pent ute av syne av turisthordene, men bare en seks-minutters spasertur fra Charles Bridge, en 15-minutters trav opp fra bakken til Praha slott, og du kan til og med gå til Gamlebytorget på 20 minutter. Elven og den nydelige Kampa Park (og Museum) ligger begge rett rundt hjørnet.

Smetana Hotel

Smetana Hotel

Smetana Hotel

Smetana Hotel – Et 400 år gammelt palass, er hjemmet til den mest fantastiske utsikten over Praha slott og Karlsbroen. Ideell beliggenhet ved bredden av elven Vlatava, befinner du deg bare noen skritt fra alle de omkringliggende historiske landemerker.

Smetana Hotel tilbyr en solterrasse, en frisør og en skjønnhetsbutikk, en ypperlig beliggenhet ved Národní t-banestasjon og omtrent 15 minutters gange fra Schwarzenberg Palace. Lokalet består av 48 innbydende rom fordelt på 5 etasjer. Innkvarteringen ligger bare 1,1 km fra Astronomical Clock.

Interessante steder i nærheten inkluderer forretningskontorer og banker samt elven Vltava. Hotellet ligger i et teaterdistrikt i Praha, hvor gjestene kan besøke et tårn, et museum og et palass i nærheten. Hotellet gir direkte tilgang til Praha nasjonalmuseum. Rommene har klimaanlegg, safe med plass til bærbar datamaskin, sittegruppe og delt bad. Etter en travel dag kan du slappe av i et komfortabelt rom med fantastisk utsikt over slottet.

De har et utsøkt interiør. Lokalet tilbyr en prisbelønt frokost hver dag. På Atelier Kalina restaurant kan du nyte delikatesser fra tsjekkisk mat. Forfriskninger, kaffe og te venter i et glass i loungebaren. Praha jernbanestasjon ligger en 20-minutters spasertur unna. Ekstra fasiliteter inkluderer barnesenger og barnevakt for gjester med barn. Hotellet har et treningsstudio og et treningssenter.

Sjekk ut de romantiske restaurantene i Mala Strana

Mala Strana i Praha, Tsjekkia, har mange romantiske restauranter som er perfekte for å nyte en romantisk kveld med kjæresten. Her er noen av de beste romantiske restaurantene i Mala Strana:

Foto: Mlýnec
 1. Kampa Park: Kampa Park er en av de mest populære restaurantene i Mala Strana og er kjent for sin fantastiske mat og romantiske atmosfære. Restauranten ligger rett ved Kampa Island, og har en vakker utsikt over elven Vltava. Kampa Park serverer fransk og tsjekkisk mat, og har et bredt utvalg av viner og cocktailer.
 2. Mlýnec: Mlýnec er en prisbelønt restaurant som tilbyr en kombinasjon av tsjekkiske og europeiske retter. Restauranten har en fantastisk utsikt over elven Vltava og Praha slott, og har en elegant innredning med moderne kunst og dekorasjon. Mlýnec har også en flott vinbar som tilbyr et bredt utvalg av lokale og internasjonale viner.
 3. U Maltézských rytířů: U Maltézských rytířů er en romantisk restaurant som ligger i en historisk bygning fra det 13. århundre. Restauranten serverer tsjekkiske og europeiske retter, og har en stor utendørsterrasse som er perfekt for en romantisk middag under stjernene. U Maltézských rytířů har også en stor vinkjeller som tilbyr et bredt utvalg av lokale og internasjonale viner.
 1.  

Disse restaurantene er alle flotte steder å nyte en romantisk middag med kjæresten i Mala Strana i Praha, Tsjekkia. Med sin vakre beliggenhet, deilige mat og romantiske atmosfære, vil disse restaurantene garantert gi deg en minneverdig og romantisk opplevelse.

Lesser Town Bridge Tower, også kjent som Mala Strana Bridge Tower

Lesser Town Bridge Tower, også kjent som Mala Strana Bridge Tower, er en av de mest imponerende bygningene i Mala Strana i Praha, Tsjekkia. Tower er en del av Karlsbroen, en av Prahas mest kjente og ikoniske landemerker.

Lesser Town Bridge Tower ble bygget i det 15. århundre, og var en del av forsvarsverkene til Praha. Tower var en viktig del av Karlsbroen, da den tjente som en inngangsport til Mala Strana-siden av elven Vltava. Tower var også brukt som fengsel og en befestning, og ble brukt til å forsvare byen mot angrep.

Lesser Town Bridge Tower er kjent for sin imponerende gotiske arkitektur og dekorasjon. Tower har et vakkert ytre med flere tårn og en inngangsport med utskårne figurer og dekorative elementer. Inne i tårnet er det en trapp som fører opp til toppen av tårnet, hvor besøkende kan nyte en fantastisk utsikt over byen og elven Vltava.

I dag er Lesser Town Bridge Tower et populært turistmål og er en del av Karlsbroen-området, som er et av de mest populære og travleste områdene i Praha. Tower er åpent for besøkende, og det er mulig å gå opp i tårnet for å nyte utsikten. Det er også en utstilling inne i tårnet som gir en fascinerende historie om tårnets rolle i Prahas forsvarsverk.

Lesser Town Bridge Tower er et viktig landemerke i Praha og en av de mest imponerende bygningene i Mala Strana. Det er et flott sted å besøke for alle som ønsker å utforske byens historie og arkitektur, og for de som ønsker å nyte den fantastiske utsikten over byen og elven.

Mala Strana er et av de mest historiske nabolagene i Praha

Mala Strana er et av de mest historiske nabolagene i Praha, og er fylt med små butikker, restauranter og trange gater forbundet med trapper. Selv om det er veldig nær sentrum av Praha, er det mye mindre overfylt, og derfor mer sjarmerende enn Gamlebyen.

Her skal du bo i Praha: Et hotell som får mye skryt for sin beliggenhet er Old Royal Post Hotel. Dette ligger 500 meter fra Karlsbroen og Praha slott, og St. Vitus-katedralen ligger 600 meter unna.

Mala Strana er der du finner Lennon Wall, en vegg med graffiti inspirert av tekstene til John Lennon, samt puben John Lennon, hvor du kan glede deg over en halvliter, i en by som aldri ble besøkt av John Lennon selv! Mala Strana er et flott sted å nyte en middag ved elven i Praha, med utsikt over elven Vltava.

Mala Strana - Hit reiser du med kjæresten

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Mala Strana – Hit reiser du med kjæresten». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Praha

Populære aktiviteter i Mala Strana

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.