Berlin, Destinasjoner, Europa cat, Tyskland

Mitte – Området du bør bo hvis du besøker Berlin for første gang (2024)

lazy - Berlin, Destinasjoner, Europa cat, Tyskland - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Når du besøker Berlin for første gang, er det vanskelig å vite akkurat hvor du bør legge hodet ditt etter en lang dag med utforsking.

Mitte, hjertet av denne pulserende metropolen, står ut som et naturlig valg for førstegangsbesøkende takket være sin sentrale beliggenhet og rike historie. Fra de brosteinsbelagte gatene som vitner om byens omveltende fortid til de imponerende landemerkene som Brandenburger Tor og Reichstag, byr Mitte på en perfekt blanding av kulturell dybde og moderne bekvemmelighet.

Denne bloggen tar sikte på å veilede deg gjennom labyrinten av overnattingsmuligheter i Mitte, fra de mest økonomiske hostellene til luksushoteller som garanterer et minneverdig opphold. Enten du er ute etter en seng nær byens pulserende natteliv eller et rolig hjørne et steinkast fra museer og historiske severdigheter, har Mitte noe for enhver smak og budsjett.

Hotellkategori Hotellnavn Beliggenhet Viktige Fasiliteter
Billigste hoteller Baxpax downtown Hostel Hotel Mitte, nær Friedrichstrasse Kafé, bar/lounge, nær Friedrichstadt-Palast
  Heart of Gold Hostel Mitte, ved Friedrichstrasse Fellesrom, billiard, nær Alexanderplatz
Beste Budsjetthoteller Hotel Märkischer Hof Mitte, ved Friedrichstrasse Nær historiske steder, lett tilgang til severdigheter
  Novalis Hotel Mitte, nær en undergrunnsstasjon Nær DDR-museet, Checkpoint Charlie-museet
Mellomklasse og familie Monbijou Hotel Mitte, nær Hackescher Markt stasjon Boutiquehotell, nær butikker og restauranter
  Arcotel John F Mitte, nær «Unter den Linden» Nær Gendarmenmarkt, Deutsches Historisches Museum
Rimelige luksushoteller Raocco Forte Hotel De Rome Mitte, på Bebelplatz 5-stjerners, spa, nær Unter den Linden
  Hilton Berlin Mitte, på Gendarmenmarkt Luksuriøse rom, spa, nær Friedrichstraße

Mitte er en av de bedre områdene å bo i Berlin. Med et navn som bokstavelig talt oversettes til «midten», kanskje ikke overraskende, finner du dette området sentralt!

Mitte er et distrikt i sentrum av Berlin og er kjent for sine historiske steder, kulturelle attraksjoner og trendy nabolag. Noen av tingene du kan se i Mitte inkluderer:

Brandenburger Tor: Dette ikoniske monumentet er et symbol på Berlin og et av byens mest kjente landemerker. Det ble opprinnelig bygget som et symbol på fred og har vært et sted med politisk betydning gjennom historien.

Berlinmuren: Berlinmuren var en fysisk barriere som delte Øst- og Vest-Berlin under den kalde krigen. I dag er Berlinmur-minnesmerket og East Side Gallery populære turistattraksjoner som lar besøkende lære om byens historie og se de gjenværende delene av muren.

Riksdagsbygningen i Berlin: Riksdagen er den tyske parlamentsbygningen og er et must-see for alle som er interessert i politikk og historie. Besøkende kan ta en guidet omvisning i bygningen og lære om dens rolle i Tysklands historie.

Checkpoint Charlie: Checkpoint Charlie var et krysningspunkt mellom Øst- og Vest-Berlin under den kalde krigen. I dag er det et museum som forteller historien om den kalde krigen og Berlinmurens historie.

Museum Island: Museum Island ligger i Spree-elven, og er en gruppe på fem museer som huser noen av de viktigste samlingene av kunst, arkeologi og naturhistorie i verden. Museene inkluderer Pergamon-museet, Neues-museet og Altes-museet.

Alexanderplatz: Alexanderplatz er et yrende torg i hjertet av Berlin og er hjemsted for mange shopping-, spise- og underholdningsalternativer. Det berømte TV-tårnet ligger også på Alexanderplatz og byr på fantastisk utsikt over byen.

De beste hotellene i Mitte

image 100 - Berlin, Destinasjoner, Europa cat, Tyskland - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Hotel Adlon Kempinski Berlin

Det er mange flotte hoteller i Mitte, Berlin, alt fra budsjettalternativer til luksuriøse overnattingssteder. Noen av de beste hoteller i Mitte inkluderer:

Hotel Adlon Kempinski Berlin: Dette luksushotellet ligger ved siden av Brandenburger Tor, og tilbyr elegante rom og suiter, et spa og en gourmetrestaurant.

The Mandala Hotel: Dette eksklusive hotellet ligger i hjertet av Mitte og har moderne rom, et spa og en takbar med panoramautsikt over byen.

Hotel Novotel Berlin Mitte: Dette mellomklassehotellet ligger nær Brandenburger Tor og tilbyr komfortable rom, et treningssenter og en restaurant.

Hotel de Rome: Dette luksuriøse hotellet ligger i en historisk bygning og tilbyr elegante rom, et spa og en takterrasse med utsikt over byen.

Motel One Berlin-Mitte: Dette lavprishotellet ligger i hjertet av Mitte og tilbyr moderne rom til rimelige priser.

Det er alltid en god idé å lese anmeldelser og sammenligne priser før du bestiller et hotell, for å sikre at du får best valuta for pengene.

De 3 Billigste hotellene i Mitte:

Baxpax Downtown Hostel Hotel
Baxpax Downtown Hostel Hotel

Baxpax downtown Hostel Hotel

Baxpax Downtown Hostel Hotel ligger i bydelen Mitte I Berlin og i umiddelbar nærhet til Friedrichstrasse og 3 minutter til fots fra Friedrichstadt-Palast, Jüdische Galerie Berlin, Kunsthaus Tacheles kunstsenter. Du kan få deg noe å spise på kafeen på dette vandrerhjemmet. Rund av dagen med noe å drikke i baren/loungen.

Heart of Gold Hostel Berlin
Heart of Gold Hostel Berlin

Heart of Gold Hostel

Heart of Gold Hostel ligger like ved Friedrichstrasse, en kort spasertur fra Alexanderplatz, Museumsøya, Brandenburger Tor og Forbundsdagen. Dette vandrerhjemmet har romslige og rene rom og et fellesrom som er ‘flott for å møte andre reisende med et slag biljard og billige øl’, ifølge gjester fra Hostelworld, som også sier at de vil anbefale det til venner. Vi liker deres fargerike og unike veggmalerier. Heart of Gold Hostel Berlin ligger i sentrum og nær flyplassen i bydelen Mitte i Berlin. Et par kulturelle høydepunkter er DDR-museet og Checkpoint Charlie-museet, men hvis det er shopping som står på planen, kan du ta turen til Friedrichstrasse og Kurfürstendamm. De har en rekke veggmalerier malt av forskjellige kunstnere. Sengetøy og håndklær er inkludert i prisen for oppholdet ditt, men du må betale et depositum på € 5 som du får igjen ved avreise.

The Circus Hostel
The Circus Hostel

The Circus Hostel

Hvis du leter etter overnatting med sentral beliggenhet i Berlin, trenger du ikke se lenger enn til The Circus Hostel. Nærliggende attraksjoner inkluderer Gasteliste030, David Hasselhoff Museum og BELYZIUM Artisan Chocolate. Eiendommen ligger 1.5 Km fra sentrum så alt byen har å tilby er lett innen rekkevidde.

3 Beste Budsjetthoteller i Mitte:

Hotel Märkischer Hof
Hotel Märkischer Hof

Hotel Märkischer Hof

Hotel Märkischer Hof ligger i Luckenwalde. Ligger i krysset mellom Friedrichstrasse og Oranienburger Strasse, der gamle Berlin kommer til liv. Friedrichstrasse er en historisk gate og samtidig en av de mest populære og moderne handlegatene i Berlin. Fra hotellet kan du enkelt og raskt nå de fleste severdighetene i Berlin. Ønsker du å oppleve Berlinkveldene, kan kafeer, cocktailbarer og nattklubber bare nås på noen få minutter. Lokale severdigheter er Potsdam Forest og Havel Lake Area. Benytt anledningen til å utforske området for utendørs spenning som tur- / sykkelstier.

Hotel Novalis
Hotel Novalis

Novalis Hotel

Hotel Novalis ligger nær en undergrunnsstasjon i bydelen Mitte i Berlin. Et par kulturelle høydepunkter er DDR-museet og Checkpoint Charlie-museet, mens Gendarmenmarkt og Brandenburger Tor er noen av områdets populære attraksjoner. Er du på utkikk etter et arrangement eller en kamp, bør du se om det skjer noe spennende på Max-Schmeling-Halle eller Velodrom.

M68 Hotel
M68 Hotel

Hotel M68

 Hotel M68 ligger i Leipziger Strasse, Mitte, midt i hjertet av travle Berlin og kun en kort spasertur fra 2 tunnelbanestasjoner (U-Bahn). På kun få minutter kan du nå berømte Gendarmenmarkt, Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie. Rommene på Hotel M68 tilbyr panoramautsikt over byen, mens vinterhagen kan skilte med utsikt over historiske Postmuseum og designbutikken WMF-Haus. Hvis du liker klassisk musikk, ligger hotellet 15 minutter til fots til operahuset.

De 2 Beste Mellomklassehoteller og familiehoteller i Mitte:

Monbijou Hotel

Monbijou Hotel Berlin er et unikt boutiquehotell på 99 rom som ligger i hjertet av Berlin-Mitte, bare en kort spasertur fra Hackescher Markt stasjon med mange butikker og restauranter i nærheten. Monbijou hotel berlin ligger i Berlins kulturelle sentrum – i hjertet av Berlin Mitte, et av de mest sjarmerende og livlige områdene i byen. Her blandes kunst og kultur, musikk, mote og den lokale scenen naturlig! Det er her de mest trendy barene og restaurantene, så vel som koselige kafeer, ligger innen få minutters gange. Du kan spasere til Alexander Platz, Museumsøya, Friedrichstrasse, Oranienburgerstrasse og utforske kunstgalleriene og forskjellige attraksjoner i dette eklektiske og progressive nabolaget.

ARCOTEL John F Berlin
ARCOTEL John F Berlin

Arcotel John F

Beleilig plassert i Berlin Mitte nær «Unter den Linden».
John F ligger 500 meter fra Gendarmenmarkt-torget og Deutsches Historisches Museum og 20 minutters gange fra Brandenburger Tor. Hausvogteiplatz T-banestasjon på U2-linjen ligger 300 meter unna, mens torget Alexanderplatz ligger 6 minutter fra overnattingsstedet.

3 Beste Rimelige luksushoteller i Mitte:

Raocco Forte Hotel De Rome Berlin

Hotel De Rome er et 5-stjerners hotell som ligger på historiske Bebelplatz, og er et av de mest prestisjefylte luksushotellene i Berlin. Tilbyr gourmetmat og luksuriøst spa med et 20-meters basseng. Restauranten La Banca serverer tyske og italienske retter à la carte. Restauranten er innredet i varme brun- og gullnyanser. Du finner den historiske bulevarden Unter den Linden 150 meter unna. En gang hovedkvarteret for den anerkjente Dresden Bank fra 1800-tallet. Gå gjennom den imponerende steininngangen, med sin storslåtte Atelier Prométhée magenta urner og Olivia Steele sitt neonfuglbur, og du blir øyeblikkelig møtt av en følelse av glamour. Etter mørkets frembrudd, kan du nyte utsikten over Berlin mens du nipper til en cocktail på takterrassen.

Hilton Berlin
Hilton Berlin

Hilton Berlin

Ligger i det travle sentrum i Berlin Mitte-distriktet, på det berømte torget Gendarmenmarkt. Kort gangavstand sightseeing attraksjoner, restauranter og barer. Hotellet har flotte luksuriøse rom, et eksklusivt spa og 2 restauranter med fantastisk utsikt over den tyske katedralen. En vakker terrasse med sitteplasser ligger rett på torget. De elegante rommene på Hilton Berlin er innredet i varme farger, utstyrt med flatskjerm-TV, minibar, te- og kaffefasiliteter og badekar med dusjutstyr. Noen av rommene har tilgang til den 360 m² store salongen, inkludert gratis frokost, WiFi, snacks og drikke. Berlin-spesialiteten Currywurst serveres på Dom Curry, 180 meter fra hotellet. Den berømte handlegaten Friedrichstraße ligger rett rundt hjørnet. T-banestasjonen Stadtmitte ligger rett utenfor bygningen. Betjent og offentlig parkering er tilgjengelig.

Regent Berlin
Regent Berlin

Regent Berlin

Dette klassiske 5-stjernershotellet har en ideell beliggenhet ved torget Gendarmenmarkt i Berlin. Hotellet serverer middag i en uformell atmosfære i restauranten Charlotte & Fritz, og har eksklusive spafasiliteter . Regent Berlin ligger på Charlottenstraße i Berlins historiske Mitte-distrikt med enestående utsikt over Gendarmenmarkt-plassen, og er bare en kort spasertur fra alle de beste severdighetene og opplevelsene byen har å by på. Handlegaten Friedrichstraße ligger bare 200 meter unna, og Brandenburger Tor ligger 1 kilometer unna.

Enten du leter etter luksusinnkvartering eller mer budsjettvennlige alternativer, har Mitte noe for enhver smak.

Mitte er et pulserende og sentralt distrikt i Berlin som huser mange av byens beste hoteller. Enten du leter etter luksusinnkvartering eller mer budsjettvennlige alternativer, har Mitte noe for enhver smak.

Et av de beste luksushotellene i Mitte er Hotel Adlon Kempinski Berlin. Dette hotellet ligger ved siden av Brandenburger Tor, og tilbyr elegante rom og suiter, et spa og en gourmetrestaurant. Et annet flott luksusalternativ er Hotel de Rome, som ligger i en historisk bygning og har elegante rom, et spa og en takterrasse med utsikt over byen.

For mellomklassehoteller er Hotel Novotel Berlin Mitte et godt valg. Dette hotellet ligger nær Brandenburger Tor, og tilbyr komfortable rom, et treningssenter og en restaurant. Mandala Hotel er et annet bra alternativ i mellomklassen, med moderne rom, et spa og en takbar med panoramautsikt over byen.

Budsjettbevisste reisende vil sette pris på Motel One Berlin-Mitte, som tilbyr moderne rom til rimelige priser.

Uansett hvilket budsjett eller hvilke preferanser du har, har Mitte et bredt utvalg av hoteller å velge mellom. Sørg for å lese anmeldelser og sammenlign priser før du bestiller for å finne det beste tilbudet.

Her er noen forslag til fine spisesteder i Mitte:

Mitte, Berlin er hjemsted for et mangfoldig utvalg av restauranter, kafeer og barer, som tilbyr noe for enhver smak og budsjett.

Kantine am Berghain: Denne trendy kafeen ligger i den ikoniske nattklubben Berghain og serverer deilig og rimelig mat, inkludert smørbrød, salater og supper.

Café Anna Blume: Denne koselige kafeen ligger i hjertet av Mitte, og serverer en rekke ferske bakverk, smørbrød og kaffedrikker.

Souk: Denne trendy Midtøsten-restauranten serverer en rekke retter, inkludert hummus, falafel og shawarma.

La Soupe Populaire: Denne restauranten ligger i en historisk bygning og serverer solide franske og tyske retter, inkludert supper, gryteretter og steker.

Dette er bare noen av de mange flotte spisestedene i Mitte. Husk at mange restauranter i Berlin er kontantløse, så det er lurt å ha med seg et debet- eller kredittkort.

Mitte det beste området å bo i Berlin for sightseeing

Bare et steinkast unna Berlins viktigste turistattraksjoner som Brandenburger Tor, er Mitte det beste området å bo i Berlin for sightseeing, pluss at det har omtrent en million hotell å velge mellom, så du kan være sikker på at du finner et sted å vær uansett budsjett.

700 meter fra Alexanderplatz ligger hotellet Radisson Blu Hotel. Dette er en favoritt for deg som ønsker å bo i hjertet av Berlin.
Fint sted å bo for barnefamilier, da det meste av offentlig transport går utenfor.

Fremstilt som det mest ikoniske distriktet i Berlin, blant høydepunktene inkluderer Museum Island, Hackescher Markt (for å vandre og utforske), Rosenthaler Platz (for de beste barene og kafeene), handlegaten (for å bruke pengene dine) og gamle Berlin jødiske nabolaget (for historie). I dette enorme og mangfoldige distriktet kan du være sikker på at du vil bli overrasket og underholdt på hver sving, uavhengig av hvilken type reisende du er.

Mitte - Området du bør bo hvis du besøker Berlin for første gang

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Mitte – Området du bør bo hvis du besøker Berlin for første gang«. Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellene i Berlin

Populære aktiviteter i Mitte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.