Cassis, en vakker kystby i Frankrike 2023

Oppdatert 09. januar 2023

Cassis er en liten kystby i S√łr-Frankrike, beliggende i departementet Bouches-du-Rh√īne i regionen Provence-Alpes-C√īte d’Azur. Byen ligger ved foten av klippene i Calanques, en rekke kalksteinklippeformasjoner som strekker seg langs kysten.

Vis på kart

Omr√•det rundt Cassis er kjent for sin vakre natur, med bl√•tt hav, krystallklart vann og hvite sandstrender. I tillegg til strendene i Cassis, kan du ogs√• bes√łke de n√¶rliggende Calanques National Park, som tilbyr vakre klippebadeplasser og muligheter for vandring, klatring og dykking.

Cassis har en rekke restauranter som tilbyr alt fra tradisjonelle proven√ßalske retter til internasjonale retter. Det er ogs√• en rekke butikker i byen, hvor du kan kj√łpe alt fra lokale produkter til kl√¶r og suvenirer.

Cassis er et godt reisem√•l for familier med barn. I tillegg til strendene og aktivitetene i naturen, er det ogs√• en rekke andre ting √• gj√łre i byen. Du kan bes√łke Cassis havn, hvor du kan se fiskerb√•tene og spise i en av de mange seafood-restaurantene. Du kan ogs√• bes√łke det lokale akvariet, eller dra p√• en b√•ttur til n√¶rliggende √łyer.

Hvis du reiser med barn, kan det v√¶re lurt √• bo p√• et hotell eller en leilighet med en pool. Det finnes ogs√• en rekke feriehus og leiligheter i Cassis og omr√•det rundt, som kan v√¶re et godt alternativ hvis du √łnsker litt mer plass og frihet. Uansett hva du velger, vil du garantert f√• en minnerik ferie i Cassis og omr√•det rundt.

Alt du trenger å vite om Cassis: Attraksjoner, aktiviteter, spisesteder og overnattingsmuligheter.

Litt praktisk informasjon om Cassis

Jernbanestasjoner: Den nærmeste jernbanestasjonen til Cassis er Saint-Charles stasjon i Marseille, som ligger omtrent 20 kilometer unna. Fra stasjonen kan du ta buss eller taxi til Cassis.

Bussholdeplasser: Det finnes flere bussholdeplasser i Cassis, inkludert hovedbussholdeplassen i sentrum. Busser til Cassis går fra Marseille og andre byer i regionen.

Butikker: Cassis har et bredt utvalg av butikker √• velge mellom, inkludert klesbutikker, skobutikker, suvenirbutikker og mer. Det finnes ogs√• et lokalt marked hver torsdag og l√łrdag der du kan kj√łpe ferske r√•varer og lokale produkter.

Restauranter: Cassis har mange gode restauranter √• velge mellom, med alt fra tradisjonell proven√ßalsk mat til sj√łmat og internasjonale retter. Noen popul√¶re omr√•der for restauranter i Cassis inkluderer sentrum og havnen.

Museer: Cassis har et lite museum dedikert til fiskeri og marinære fag, samt et museum dedikert til kunst og kultur i byen.

Restauranter, kafeer og utelivet

Cassis har et rolig natteliv, med en rekke barer og kaf√©er √• velge mellom. Du finner mange av disse i sentrum og ved havnen, hvor du kan nyte en drink mens du nyter utsikten over havet. Cassis har ogs√• en rekke livemusikksteder, hvor du kan h√łre p√• lokale band og artister.

Ting √• gj√łre med barn: Det finnes mange aktiviteter og attraksjoner som passer for barn i Cassis, inkludert Calanques National Park, hvor du kan g√• turer og utforske den vakre naturen. Det finnes ogs√• en lekeplass og en minigolfbane i sentrum, samt en rekke strender hvor barna kan leke og bade.

Popul√¶re gater, monumenter og kirker: Noen popul√¶re gater i Cassis inkluderer Rue Jean Jaures, Rue Marceau og Rue des Moulins. Noen popul√¶re monumenter og kirker i omr√•det inkluderer √Čglise Notre-Dame de la Colombe og Tour de l’Horloge.

Hvor er det beste områdene å bo i Cassis?

Overnattingsmulighetene i Cassis er noe begrenset, noe som er et ganske atypisk for S√łr-Frankrike.

Er du en skikkelig hotel geek, og er ute etter noen luksuri√łst, er Les Roches Blanches (5 *) et godt tips. Hvis du √łnsker √• bo p√• et rimeligere, men likevel stilig hotell, kan Hostellerie De La Cremaillere (4 *) v√¶re noe for deg. Det ligger litt utenfor byen. Ca. 14 km.

Hvis ingen av luksushotellene passer, b√łr du teste noen av disse hotellene. De ligger alle godt sentralt rundt Cassis, men hun et par minutters gangavstand til sentrum og strand:

Les Jardins de Cassis
Les Jardins de Cassis

Les Jardins de Cassis

Vis på kart

Hotell Les Jardins de Cassis er et luksushotell i Cassis i regionen Provence-Alpes-C√īte d’Azur i S√łr-Frankrike. Dette hotell har en vakker beliggenhet i fjellene bak byen, og tilbyr en utsikt over havet og de omkringliggende landskapene.

Hotell Les Jardins de Cassis har en rekke luksuri√łse rom og suiter, alle med moderne fasiliteter og enkel tilgang til hotellets fasiliteter. Hotellet tilbyr ogs√• en rekke m√łte- og konferansefasiliteter, samt en rekke fritidsaktiviteter, inkludert tennis, minigolf, sv√łmmebasseng og en barneklubb.

Hotell Les Jardins de Cassis har ogs√• en rekke gourmetrestauranter og barer, hvor du kan nyte lokal og internasjonal mat og drikke. Hotellet tilbyr ogs√• en rekke spa- og velv√¶retjenester, inkludert massasjer, skj√łnnhetsbehandlinger og et treningssenter.

Hotell Les Jardins de Cassis er en flott destinasjon for de som √łnsker √• nyte luksus og komfort i Cassis, og er en perfekt base for √• utforske regionen.

Le Cassiden
Le Cassiden

Le Cassiden

Vis på kart

Hotell Le Cassiden er et luksushotell i Cassis i regionen Provence-Alpes-C√īte d’Azur i S√łr-Frankrike. Dette hotell har en vakker beliggenhet p√• en klippe med utsikt over havet, og tilbyr en rekke luksuri√łse rom og suiter med moderne fasiliteter.

Hotell Le Cassiden har en rekke fasiliteter for gjestene sine, inkludert et utend√łrs sv√łmmebasseng med panoramautsikt over havet, en tennisbane, en barneklubb og en spa med en rekke velv√¶retjenester. Hotellet tilbyr ogs√• m√łte- og konferansefasiliteter, samt en rekke gourmetrestauranter og barer hvor du kan nyte lokal og internasjonal mat og drikke.

Hotell Le Cassiden ligger i n√¶rheten av mange av Cassis’ attraksjoner, inkludert Calanques National Park, hvor du kan g√• turer og utforske den vakre naturen. Dette hotellet er ogs√• en perfekt base for √• utforske regionen, med enkel tilgang til de omkringliggende byene og strandene.

Hotell Le Cassiden er en flott destinasjon for de som √łnsker √• nyte luksus og komfort i Cassis, og tilbyr en uforglemmelig opplevelse for gjestene sine.

H√ītel de France Maguy

Vis på kart

H√ītel de France Maguy er et tradisjonelt hotell i Cassis i regionen Provence-Alpes-C√īte d’Azur i S√łr-Frankrike. Dette hotell ligger i sentrum av byen, i n√¶rheten av mange av Cassis’ attraksjoner, inkludert Calanques National Park, havnen og den gamle byen.

H√ītel de France Maguy tilbyr en rekke komfortable rom og suiter med moderne fasiliteter, inkludert flatskjerm-TV, minibar og tr√•dl√łst internett. Hotellet har ogs√• en rekke fasiliteter for gjestene sine, inkludert et sv√łmmebasseng, en lekeplass, en barneklubb og en rekke sportsaktiviteter.

H√ītel de France Maguy har ogs√• en restaurant som serverer lokal og internasjonal mat, samt en bar hvor du kan nyte en drink. Hotellet tilbyr ogs√• en rekke m√łte- og konferansefasiliteter, samt en rekke sightseeing-turer og aktiviteter i omr√•det.

H√ītel de France Maguy er en flott destinasjon for de som √łnsker √• nyte en tradisjonell atmosf√¶re i Cassis, og tilbyr en uforglemmelig opplevelse for gjestene sine.

Bes√łk de vakre pastellfargede husene

Styr unna folkemengdene i en av smugene som leder bort fra kaia og vandre i de sjarmerende gatene i Cassis. Beundrer pastellfasadene innrammet med planter og blomsterpotter. Finn en benk p√• kirketorget, gjemt bak de fargerike oleanderne, f√łr du reserverer et bord til middag p√• en av de sjarmerende restaurantene.

Iskrem med lavendel-smak

Kos deg med en iskrem med lavendel-smak p√• Place de la Republique f√łr du mater ender i parken ved siden av rekkehuset. Ta deretter veien til Quai Saint-Pierre og se p√• lokalbefolkningen under et livlig petanque p√• La Boule de Cassis. Det er s√• autentisk som det blir.

Dypp t√¶rne i Middelhavet ved en av strendene i fiskerbyen. B√•de Plage La Grande Mer og Plage de Bastouan er pakket med folk i l√łpet av sommerm√•nedene. S√• ikke forvent √• ha disse strendene helt for deg selv. Roligere alternativer kan v√¶re Plage du Corton og Plage de l‚ÄôAr√®ne √łst for havnen.

Ch√Ęteau de Cassis

Over byen ligger Ch√Ęteau de Cassis, en gang tilfluktssted for lokalbefolkningen i en tid med mange invasjoner. 

I sommerm√•nedene er Cassis et popul√¶rt turistm√•l. Noen sider √• bes√łke er r√•dhusbygningen og Museet for popul√¶r kunst og tradisjoner, begge fra 1600-tallet; den gamle domstolen i P√™che og det middelalderske slottet Les Baux. Cassis har en sv√¶rt vakker strand og mange gode restauranter. Overnattingsmulighetene er ogs√• sv√¶rt bra, med et knippe s√łte sm√• hoteller. 

Nyt de lokale strendene i Cassis

Jeg elsker å utforske de mange strendene i Cassis! Dette er typiske strender rundt middelhavet, der det i stedet for sand er steiner. Vannet er veldig varmt og dette er en flott måte å tilbringe noen timer en sen ettermiddag. Favorittene mine var Plage de l’Arene, Plage du Corton og Le Bestouan.

Cassis, en vakker kystby i Frankrike - strand i cassis
Photo by freddie marriage on Unsplash

Les CalanquesEn av hovedattraksjonene i regionen

Calanques er en serie med svaberg og bukter mellom byen Marseille og byen Cassis, s√łr i Frankrike. Det er i hovedsak innl√łp som er dannet i kalksteinsklippene, og etterlater seg en serie vakre sm√• bukter.

heye jensen Ur5KcVw xqw unsplash 1
Photo by Heye Jensen on Unsplash

Ordet Calanques kommer fra calanche p√• korsikansk og calancas p√• Occitan, som betyr «innl√łp». Omr√•det har et veldig spesifikt √łkosystem (uten jord – plantene lever i kalksteinen) og har v√¶rt et beskyttet omr√•de siden 2012, da hele den 20 mil lange strekningen Calanques ble utnevnt til en nasjonalpark.

Om sommeren er Cassis et flott utgangspunkt for båtturer inn og ut av Calanques.

N√•r er den beste tiden √• bes√łke?

Store deler av Calanques er faktisk stengt under h√łysesongen i august. Det er da franskmennene har ferie. Grunnen er at det er stor risiko for brann. Noen ganger f√•r folk lov til √• g√•, men biler er forbudt fra 1. juni til 30. september. Mai til juni er den beste tiden √• bes√łke, da er v√¶ret fantastisk, og det er f√łr varmen og h√łstregn kommer. Men det er viktig √• understreke at Calanques er vakkert uansett p√• √•ret.

Overlevelsestips – Det er ingen naturlige ferskvannskilder i Calanques, s√• du m√• ta med masse vann. Parkering er begrenset – selv n√•r du har lov til √• kj√łre helt ned – av og til kan det hende du m√• parkere p√• toppen og g√• ned. Ta solide sko og ikke glem badedrakten, solkremen og h√•ndkleet til en velfortjent sv√łmmetur.

Pakketips til en tur til Calanques:

  • Litt vann (minst 1 til 2 liter / pers.)
  • Solide tursko
  • Solkrem

Hvis det er noe du MÅ se i Cassis-området, så er det Calanques.

Cassis vingårder

bandol vin
Foto: Domaine du Bagnol

Bandol-vin Bes√łk en ving√•rd. Cassis er kjent for sine vintradisjoner, og spesielt for sine hvitviner og ros√©viner. Hvis du er i omr√•det i midten av mai, m√• du huske √• sjekke ut vinfestivalen Cassis F√™te Son Vin.

I september er det en ukelang festival, «Starry Grape Harvest» (Les Vendanges √Čtoil√©es), som feirer maten og vinen i Cassis.

Her er noen av de best rangerte vingårder i Cassis. Alle er innen rekkevidde fra byen, enten til fots eller med bil:

Restauranter i Cassis

Et godt tips til restaurant i Cassis er Le Grand Bleu (muligens verdens styggeste hjemmeside). Restauranten har en fantastisk utsikt over havnen, og de serverer franske retter og sj√łmat fra middelhavsomr√•det. De tilbyr en 3 retters meny for 32 euro som er rimelig for et restaurant som dette. 

La Défonce РRestauranten ligger på en sidegate ved havnen, og er også et bra sted for et godt måltid. Personalet er meget vennlig, og de har en super kokk. Ofte vil du bli tatt i mot av en hyggelig dame, som er eieren.

18951077 463370537356394 2023319524290857010 n
Foto: Restaurant La Defonce

Hun tar deg til bordet og forteller om menyen og forklarer rettene. De har en liten, men utmerket meny. Her får du fransk, europeisk grill og med råvarer fra middelhavsområdet. Vi hadde vårt beste måltid her.

Spis p√• en av de lokale restaurantene ved havnen. Her f√•r du lokale retter med fersk sj√łmat. Alternativt kan du ta en piknik og en √łl mens du ser p√• lokalbefolkningen spille «petanques» p√• torget ved kysten.

Ta en is ved Port De Cassis

I dagene da Cassis fremdeles var en travel fiskehavn, ville fiskere male båten sin i samme farge som huset deres. Velg din favoritt is på Amorino, rusle langs marinaen til du finner en benk, og nyt omgivelsene i solen.

Andre restauranter i Cassis er:


La Villa Madie РEn fin matopplevelse med en plasseringen det er vanskelig å slå, rett ved havet, perfekt for solnedgang.

Restaurant Angelina – En lokal favoritt

Le Patio РLokal mat som serveres på en sjarmerende terrasse.

L‚ÄôOustau de la Mar – Fersk sj√łmat og proven√ßalske retter gj√łr denne til en favoritt.

Fottur i Cassis

Cassis har en privilegert beliggenhet mellom kalksteinsklipper, endel√łse ving√•rder og det asurbl√• vannet i Middelhavet. De fantastiske omgivelsene tilbyr mange aktiviteter for den aktive reisende. Spesielt turg√•ere kan glede seg over mange flotte stier og vidstrakt utsikt.

Calanques nasjonalpark, et av de viktigste landemerkene i Frankrike, strekker seg fra Marseille til Cassis. Her er det kalksteinsklipper toppet med furutr√¶r og flere minifjorder som strekker seg inn i fjellomr√•det. Kjent som les calanques. I klippene i byen Cassis finner du 9 av de innl√łpene. De tre f√łrste er de mest popul√¶re: Calanque de Port Miou, Calanque de Port Pin og Calanque d‚ÄôEn Vau. Du kan n√• calanques via flere turstier. 

caterina berger xzJPTECPtEg unsplash
Photo by Caterina Berger on Unsplash

Vi vandret helt til Calanque d‚ÄôEn Vau, en anstrengende, men sv√¶rt givende fottur. Fjordens nydelige rullesteinstrand kan bare n√•s fra stien eller ved kajakkpadling. Det er lett √• se hvorfor dette er en de mest instagram-vennlige fotostedene i S√łr-Frankrike. Turistb√•tene som drar fra Port de Cassis kan ikke fort√łye innerst i fjordene, men de tilbyr en fin utsikt fra sj√łen og innover mot strendene.

Cap Canaille – Noen av de h√łyeste klippene i Europa.

Ved siden av Cassis slott er noen av de h√łyeste klippene i Europa. Det okerfargede Cap Canaille-fjellet skiller byene Cassis og La Ciotat. Det g√•r en tur fra Cassis havn til busstasjonen i La Ciotat.

catalina fedorova DhmolgJ6S9o unsplash
Photo by Catalina Fedorova on Unsplash

Alternativt kan du starte midtveis fra parkeringsplassen Belvédère mot den fantastiske Bec de L’Aigle-klippen. Forvent spektakulær utsikt over Middelhavet og fra Cassis helt til Marseille.

Ta en kj√łretur langs Route des Cretes

Route des Cr√™tes mellom Cassis og La Ciotat er en av de mest naturskj√łnne kj√łreturene i s√łrlige Provence, med fantastisk natur i alle retninger.

Turen tar omtrent en halv time med bil og en time p√• sykkel uten stopp. Men du vil helt sikkert √łnske √• stoppe!

Det er flere utsiktspunkter der du kan stoppe for bilder eller piknik. Imidlertid er det verdt å huske på at parkeringsområdene blir ganske overfylte om sommeren.

Veien er i god stand, det er ikke for mange svinger, og den er bred nok til at to biler passerer hverandre.

Det kan være svært varmt om sommeren, så et tips er å ta denne ruten tidlig om morgenen eller ved solnedgang. Når det er sagt, kan det alltid være veldig mye vind på toppen, så ta med en genser.

Det er turstier i n√¶rheten av noen av parkeringsplassene, s√• et tips er √• parkere bilen og ta en deilig spasertur. Husk √• l√•se bilen eller sykkelen din, og ikke la verdisaker eller bagasje ligge synlig. 

Ta en båttur fra Cassis til Calanques.

Dette er absolutt en av de beste tingene √• gj√łre i Cassis og det som fristet meg til Cassis f√łrste gang jeg bes√łkte byen. De ruvende kalkformasjonene skjuler noen utrolige strender, som kun er tilgjengelige til fots eller b√•t. Du kan ta en b√•ttur fra Cassis til calanques. Det er en flott aktivitet, popul√¶rt blant store og sm√•. Du kan velge hvor mange timer du vil v√¶re borte. Du tar bare en hvilken som helst b√•t tilbake. 

Jeg vil anbefale deg √• reise ut om morgenen. Da er vannet roligst og du kommer deg ut f√łr det blir folksomt.

Hvordan komme seg til Cassis

Dersom du har planer om en dagstur til Cassis, og du har tenkt til √• kj√łre, er det et tips √• komme tidlig. Slik at du sikrer deg en parkeringsplass i n√¶rheten av byen. Kommer du sent, risikerer du √• m√•tte parkere oppe i √•sene rundt og ta bussen inn.

Med bil РCassis ligger bare rundt 20 km fra Marseilles. Den raskeste ruten, med vanlig trafikk, er via A50. Jeg anbefaler å ta D559. Det tar litt lenger tid, men gir bedre utsikt!

Med buss РDet er to busslinjer som starter fra Place Castellane i Marseille: linje M06 og linje M08. Turen tar omtrent 40 minutter. Bussen tar deg direkte til sentrum av Cassis. Det vil også gi flott utsikt over den franske rivieraen underveis.

Med tog РDette er den billigste og raskeste måten å komme seg fra Marseilles til landsbyen Cassis. Det går tog fra St. Charles sentralstasjon. Dessverre ligger Cassis-stasjonen omtrent 2-3 kilometer unna landsbyen, og bussen går ikke så ofte,

Med sykkel – Mange velger √• ta sykkel fra fra nabobyene. Kommer du med sykkel er dette en fin m√•te √• bes√łke omr√•det. Det er en herlig tur ned √•sen til landsbyen. Med sykkele kan du utforske n√¶rliggende strandviker og magiske badeplasser. 

Andre populære aktiviteter i Cassis

Aix-en-Provence: Cassis-båttur og vinsmakingsdagstur

Bandol and Cassis: Full Day Wine Tour from Marseille

Fra Aix-en-Provence: Cassis-tur med Cap Canaille-stopp

Cassis: Calanques National Park Standup Paddleboarding Tour

Se også: Den franske riviera

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.