Cassis, Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Reise Til Den Franske Riviera

Cassis, en vakker kystby i Frankrike 2023

lazy - Cassis, Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Reise Til Den Franske Riviera - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Oppdatert 09. januar 2023

Cassis er en liten kystby i Sør-Frankrike, beliggende i departementet Bouches-du-Rhône i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur. Byen ligger ved foten av klippene i Calanques, en rekke kalksteinklippeformasjoner som strekker seg langs kysten.

Vis på kart

Området rundt Cassis er kjent for sin vakre natur, med blått hav, krystallklart vann og hvite sandstrender. I tillegg til strendene i Cassis, kan du også besøke de nærliggende Calanques National Park, som tilbyr vakre klippebadeplasser og muligheter for vandring, klatring og dykking.

Cassis har en rekke restauranter som tilbyr alt fra tradisjonelle provençalske retter til internasjonale retter. Det er også en rekke butikker i byen, hvor du kan kjøpe alt fra lokale produkter til klær og suvenirer.

Cassis er et godt reisemål for familier med barn. I tillegg til strendene og aktivitetene i naturen, er det også en rekke andre ting å gjøre i byen. Du kan besøke Cassis havn, hvor du kan se fiskerbåtene og spise i en av de mange seafood-restaurantene. Du kan også besøke det lokale akvariet, eller dra på en båttur til nærliggende øyer.

Hvis du reiser med barn, kan det være lurt å bo på et hotell eller en leilighet med en pool. Det finnes også en rekke feriehus og leiligheter i Cassis og området rundt, som kan være et godt alternativ hvis du ønsker litt mer plass og frihet. Uansett hva du velger, vil du garantert få en minnerik ferie i Cassis og området rundt.

Alt du trenger å vite om Cassis: Attraksjoner, aktiviteter, spisesteder og overnattingsmuligheter.

Litt praktisk informasjon om Cassis

Jernbanestasjoner: Den nærmeste jernbanestasjonen til Cassis er Saint-Charles stasjon i Marseille, som ligger omtrent 20 kilometer unna. Fra stasjonen kan du ta buss eller taxi til Cassis.

Bussholdeplasser: Det finnes flere bussholdeplasser i Cassis, inkludert hovedbussholdeplassen i sentrum. Busser til Cassis går fra Marseille og andre byer i regionen.

Butikker: Cassis har et bredt utvalg av butikker å velge mellom, inkludert klesbutikker, skobutikker, suvenirbutikker og mer. Det finnes også et lokalt marked hver torsdag og lørdag der du kan kjøpe ferske råvarer og lokale produkter.

Restauranter: Cassis har mange gode restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell provençalsk mat til sjømat og internasjonale retter. Noen populære områder for restauranter i Cassis inkluderer sentrum og havnen.

Museer: Cassis har et lite museum dedikert til fiskeri og marinære fag, samt et museum dedikert til kunst og kultur i byen.

Restauranter, kafeer og utelivet

Cassis har et rolig natteliv, med en rekke barer og kaféer å velge mellom. Du finner mange av disse i sentrum og ved havnen, hvor du kan nyte en drink mens du nyter utsikten over havet. Cassis har også en rekke livemusikksteder, hvor du kan høre på lokale band og artister.

Ting å gjøre med barn: Det finnes mange aktiviteter og attraksjoner som passer for barn i Cassis, inkludert Calanques National Park, hvor du kan gå turer og utforske den vakre naturen. Det finnes også en lekeplass og en minigolfbane i sentrum, samt en rekke strender hvor barna kan leke og bade.

Populære gater, monumenter og kirker: Noen populære gater i Cassis inkluderer Rue Jean Jaures, Rue Marceau og Rue des Moulins. Noen populære monumenter og kirker i området inkluderer Église Notre-Dame de la Colombe og Tour de l’Horloge.

Hvor er det beste områdene å bo i Cassis?

Overnattingsmulighetene i Cassis er noe begrenset, noe som er et ganske atypisk for Sør-Frankrike.

Er du en skikkelig hotel geek, og er ute etter noen luksuriøst, er Les Roches Blanches (5 *) et godt tips. Hvis du ønsker å bo på et rimeligere, men likevel stilig hotell, kan Hostellerie De La Cremaillere (4 *) være noe for deg. Det ligger litt utenfor byen. Ca. 14 km.

Hvis ingen av luksushotellene passer, bør du teste noen av disse hotellene. De ligger alle godt sentralt rundt Cassis, men hun et par minutters gangavstand til sentrum og strand:

Les Jardins de Cassis
Les Jardins de Cassis

Les Jardins de Cassis

Vis på kart

Hotell Les Jardins de Cassis er et luksushotell i Cassis i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur i Sør-Frankrike. Dette hotell har en vakker beliggenhet i fjellene bak byen, og tilbyr en utsikt over havet og de omkringliggende landskapene.

Hotell Les Jardins de Cassis har en rekke luksuriøse rom og suiter, alle med moderne fasiliteter og enkel tilgang til hotellets fasiliteter. Hotellet tilbyr også en rekke møte- og konferansefasiliteter, samt en rekke fritidsaktiviteter, inkludert tennis, minigolf, svømmebasseng og en barneklubb.

Hotell Les Jardins de Cassis har også en rekke gourmetrestauranter og barer, hvor du kan nyte lokal og internasjonal mat og drikke. Hotellet tilbyr også en rekke spa- og velværetjenester, inkludert massasjer, skjønnhetsbehandlinger og et treningssenter.

Hotell Les Jardins de Cassis er en flott destinasjon for de som ønsker å nyte luksus og komfort i Cassis, og er en perfekt base for å utforske regionen.

Le Cassiden
Le Cassiden

Le Cassiden

Vis på kart

Hotell Le Cassiden er et luksushotell i Cassis i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur i Sør-Frankrike. Dette hotell har en vakker beliggenhet på en klippe med utsikt over havet, og tilbyr en rekke luksuriøse rom og suiter med moderne fasiliteter.

Hotell Le Cassiden har en rekke fasiliteter for gjestene sine, inkludert et utendørs svømmebasseng med panoramautsikt over havet, en tennisbane, en barneklubb og en spa med en rekke velværetjenester. Hotellet tilbyr også møte- og konferansefasiliteter, samt en rekke gourmetrestauranter og barer hvor du kan nyte lokal og internasjonal mat og drikke.

Hotell Le Cassiden ligger i nærheten av mange av Cassis’ attraksjoner, inkludert Calanques National Park, hvor du kan gå turer og utforske den vakre naturen. Dette hotellet er også en perfekt base for å utforske regionen, med enkel tilgang til de omkringliggende byene og strandene.

Hotell Le Cassiden er en flott destinasjon for de som ønsker å nyte luksus og komfort i Cassis, og tilbyr en uforglemmelig opplevelse for gjestene sine.

Hôtel de France Maguy

Vis på kart

Hôtel de France Maguy er et tradisjonelt hotell i Cassis i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur i Sør-Frankrike. Dette hotell ligger i sentrum av byen, i nærheten av mange av Cassis’ attraksjoner, inkludert Calanques National Park, havnen og den gamle byen.

Hôtel de France Maguy tilbyr en rekke komfortable rom og suiter med moderne fasiliteter, inkludert flatskjerm-TV, minibar og trådløst internett. Hotellet har også en rekke fasiliteter for gjestene sine, inkludert et svømmebasseng, en lekeplass, en barneklubb og en rekke sportsaktiviteter.

Hôtel de France Maguy har også en restaurant som serverer lokal og internasjonal mat, samt en bar hvor du kan nyte en drink. Hotellet tilbyr også en rekke møte- og konferansefasiliteter, samt en rekke sightseeing-turer og aktiviteter i området.

Hôtel de France Maguy er en flott destinasjon for de som ønsker å nyte en tradisjonell atmosfære i Cassis, og tilbyr en uforglemmelig opplevelse for gjestene sine.

Besøk de vakre pastellfargede husene

Styr unna folkemengdene i en av smugene som leder bort fra kaia og vandre i de sjarmerende gatene i Cassis. Beundrer pastellfasadene innrammet med planter og blomsterpotter. Finn en benk på kirketorget, gjemt bak de fargerike oleanderne, før du reserverer et bord til middag på en av de sjarmerende restaurantene.

Iskrem med lavendel-smak

Kos deg med en iskrem med lavendel-smak på Place de la Republique før du mater ender i parken ved siden av rekkehuset. Ta deretter veien til Quai Saint-Pierre og se på lokalbefolkningen under et livlig petanque på La Boule de Cassis. Det er så autentisk som det blir.

Dypp tærne i Middelhavet ved en av strendene i fiskerbyen. Både Plage La Grande Mer og Plage de Bastouan er pakket med folk i løpet av sommermånedene. Så ikke forvent å ha disse strendene helt for deg selv. Roligere alternativer kan være Plage du Corton og Plage de l’Arène øst for havnen.

Château de Cassis

Over byen ligger Château de Cassis, en gang tilfluktssted for lokalbefolkningen i en tid med mange invasjoner. 

I sommermånedene er Cassis et populært turistmål. Noen sider å besøke er rådhusbygningen og Museet for populær kunst og tradisjoner, begge fra 1600-tallet; den gamle domstolen i Pêche og det middelalderske slottet Les Baux. Cassis har en svært vakker strand og mange gode restauranter. Overnattingsmulighetene er også svært bra, med et knippe søte små hoteller. 

Nyt de lokale strendene i Cassis

Jeg elsker å utforske de mange strendene i Cassis! Dette er typiske strender rundt middelhavet, der det i stedet for sand er steiner. Vannet er veldig varmt og dette er en flott måte å tilbringe noen timer en sen ettermiddag. Favorittene mine var Plage de l’Arene, Plage du Corton og Le Bestouan.

Cassis, en vakker kystby i Frankrike - strand i cassis
Photo by freddie marriage on Unsplash

Les CalanquesEn av hovedattraksjonene i regionen

Calanques er en serie med svaberg og bukter mellom byen Marseille og byen Cassis, sør i Frankrike. Det er i hovedsak innløp som er dannet i kalksteinsklippene, og etterlater seg en serie vakre små bukter.

heye jensen Ur5KcVw xqw unsplash 1 - Cassis, Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Reise Til Den Franske Riviera - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Photo by Heye Jensen on Unsplash

Ordet Calanques kommer fra calanche på korsikansk og calancas på Occitan, som betyr «innløp». Området har et veldig spesifikt økosystem (uten jord – plantene lever i kalksteinen) og har vært et beskyttet område siden 2012, da hele den 20 mil lange strekningen Calanques ble utnevnt til en nasjonalpark.

Om sommeren er Cassis et flott utgangspunkt for båtturer inn og ut av Calanques.

Når er den beste tiden å besøke?

Store deler av Calanques er faktisk stengt under høysesongen i august. Det er da franskmennene har ferie. Grunnen er at det er stor risiko for brann. Noen ganger får folk lov til å gå, men biler er forbudt fra 1. juni til 30. september. Mai til juni er den beste tiden å besøke, da er været fantastisk, og det er før varmen og høstregn kommer. Men det er viktig å understreke at Calanques er vakkert uansett på året.

Overlevelsestips – Det er ingen naturlige ferskvannskilder i Calanques, så du må ta med masse vann. Parkering er begrenset – selv når du har lov til å kjøre helt ned – av og til kan det hende du må parkere på toppen og gå ned. Ta solide sko og ikke glem badedrakten, solkremen og håndkleet til en velfortjent svømmetur.

Pakketips til en tur til Calanques:

  • Litt vann (minst 1 til 2 liter / pers.)
  • Solide tursko
  • Solkrem

Hvis det er noe du MÅ se i Cassis-området, så er det Calanques.

Cassis vingårder

bandol vin - Cassis, Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Reise Til Den Franske Riviera - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Foto: Domaine du Bagnol

Bandol-vin Besøk en vingård. Cassis er kjent for sine vintradisjoner, og spesielt for sine hvitviner og roséviner. Hvis du er i området i midten av mai, må du huske å sjekke ut vinfestivalen Cassis Fête Son Vin.

I september er det en ukelang festival, «Starry Grape Harvest» (Les Vendanges Étoilées), som feirer maten og vinen i Cassis.

Her er noen av de best rangerte vingårder i Cassis. Alle er innen rekkevidde fra byen, enten til fots eller med bil:

Restauranter i Cassis

Et godt tips til restaurant i Cassis er Le Grand Bleu (muligens verdens styggeste hjemmeside). Restauranten har en fantastisk utsikt over havnen, og de serverer franske retter og sjømat fra middelhavsområdet. De tilbyr en 3 retters meny for 32 euro som er rimelig for et restaurant som dette. 

La Défonce – Restauranten ligger på en sidegate ved havnen, og er også et bra sted for et godt måltid. Personalet er meget vennlig, og de har en super kokk. Ofte vil du bli tatt i mot av en hyggelig dame, som er eieren.

18951077 463370537356394 2023319524290857010 n - Cassis, Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Reise Til Den Franske Riviera - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Foto: Restaurant La Defonce

Hun tar deg til bordet og forteller om menyen og forklarer rettene. De har en liten, men utmerket meny. Her får du fransk, europeisk grill og med råvarer fra middelhavsområdet. Vi hadde vårt beste måltid her.

Spis på en av de lokale restaurantene ved havnen. Her får du lokale retter med fersk sjømat. Alternativt kan du ta en piknik og en øl mens du ser på lokalbefolkningen spille «petanques» på torget ved kysten.

Ta en is ved Port De Cassis

I dagene da Cassis fremdeles var en travel fiskehavn, ville fiskere male båten sin i samme farge som huset deres. Velg din favoritt is på Amorino, rusle langs marinaen til du finner en benk, og nyt omgivelsene i solen.

Andre restauranter i Cassis er:


La Villa Madie – En fin matopplevelse med en plasseringen det er vanskelig å slå, rett ved havet, perfekt for solnedgang.

Restaurant Angelina – En lokal favoritt

Le Patio – Lokal mat som serveres på en sjarmerende terrasse.

L’Oustau de la Mar – Fersk sjømat og provençalske retter gjør denne til en favoritt.

Fottur i Cassis

Cassis har en privilegert beliggenhet mellom kalksteinsklipper, endeløse vingårder og det asurblå vannet i Middelhavet. De fantastiske omgivelsene tilbyr mange aktiviteter for den aktive reisende. Spesielt turgåere kan glede seg over mange flotte stier og vidstrakt utsikt.

Calanques nasjonalpark, et av de viktigste landemerkene i Frankrike, strekker seg fra Marseille til Cassis. Her er det kalksteinsklipper toppet med furutrær og flere minifjorder som strekker seg inn i fjellområdet. Kjent som les calanques. I klippene i byen Cassis finner du 9 av de innløpene. De tre første er de mest populære: Calanque de Port Miou, Calanque de Port Pin og Calanque d’En Vau. Du kan nå calanques via flere turstier. 

caterina berger xzJPTECPtEg unsplash - Cassis, Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Reise Til Den Franske Riviera - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Photo by Caterina Berger on Unsplash

Vi vandret helt til Calanque d’En Vau, en anstrengende, men svært givende fottur. Fjordens nydelige rullesteinstrand kan bare nås fra stien eller ved kajakkpadling. Det er lett å se hvorfor dette er en de mest instagram-vennlige fotostedene i Sør-Frankrike. Turistbåtene som drar fra Port de Cassis kan ikke fortøye innerst i fjordene, men de tilbyr en fin utsikt fra sjøen og innover mot strendene.

Cap Canaille – Noen av de høyeste klippene i Europa.

Ved siden av Cassis slott er noen av de høyeste klippene i Europa. Det okerfargede Cap Canaille-fjellet skiller byene Cassis og La Ciotat. Det går en tur fra Cassis havn til busstasjonen i La Ciotat.

catalina fedorova DhmolgJ6S9o unsplash - Cassis, Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Reise Til Den Franske Riviera - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Photo by Catalina Fedorova on Unsplash

Alternativt kan du starte midtveis fra parkeringsplassen Belvédère mot den fantastiske Bec de L’Aigle-klippen. Forvent spektakulær utsikt over Middelhavet og fra Cassis helt til Marseille.

Ta en kjøretur langs Route des Cretes

Route des Crêtes mellom Cassis og La Ciotat er en av de mest naturskjønne kjøreturene i sørlige Provence, med fantastisk natur i alle retninger.

Turen tar omtrent en halv time med bil og en time på sykkel uten stopp. Men du vil helt sikkert ønske å stoppe!

Det er flere utsiktspunkter der du kan stoppe for bilder eller piknik. Imidlertid er det verdt å huske på at parkeringsområdene blir ganske overfylte om sommeren.

Veien er i god stand, det er ikke for mange svinger, og den er bred nok til at to biler passerer hverandre.

Det kan være svært varmt om sommeren, så et tips er å ta denne ruten tidlig om morgenen eller ved solnedgang. Når det er sagt, kan det alltid være veldig mye vind på toppen, så ta med en genser.

Det er turstier i nærheten av noen av parkeringsplassene, så et tips er å parkere bilen og ta en deilig spasertur. Husk å låse bilen eller sykkelen din, og ikke la verdisaker eller bagasje ligge synlig. 

Ta en båttur fra Cassis til Calanques.

Dette er absolutt en av de beste tingene å gjøre i Cassis og det som fristet meg til Cassis første gang jeg besøkte byen. De ruvende kalkformasjonene skjuler noen utrolige strender, som kun er tilgjengelige til fots eller båt. Du kan ta en båttur fra Cassis til calanques. Det er en flott aktivitet, populært blant store og små. Du kan velge hvor mange timer du vil være borte. Du tar bare en hvilken som helst båt tilbake. 

Jeg vil anbefale deg å reise ut om morgenen. Da er vannet roligst og du kommer deg ut før det blir folksomt.

Hvordan komme seg til Cassis

Dersom du har planer om en dagstur til Cassis, og du har tenkt til å kjøre, er det et tips å komme tidlig. Slik at du sikrer deg en parkeringsplass i nærheten av byen. Kommer du sent, risikerer du å måtte parkere oppe i åsene rundt og ta bussen inn.

Med bil – Cassis ligger bare rundt 20 km fra Marseilles. Den raskeste ruten, med vanlig trafikk, er via A50. Jeg anbefaler å ta D559. Det tar litt lenger tid, men gir bedre utsikt!

Med buss – Det er to busslinjer som starter fra Place Castellane i Marseille: linje M06 og linje M08. Turen tar omtrent 40 minutter. Bussen tar deg direkte til sentrum av Cassis. Det vil også gi flott utsikt over den franske rivieraen underveis.

Med tog – Dette er den billigste og raskeste måten å komme seg fra Marseilles til landsbyen Cassis. Det går tog fra St. Charles sentralstasjon. Dessverre ligger Cassis-stasjonen omtrent 2-3 kilometer unna landsbyen, og bussen går ikke så ofte,

Med sykkel – Mange velger å ta sykkel fra fra nabobyene. Kommer du med sykkel er dette en fin måte å besøke området. Det er en herlig tur ned åsen til landsbyen. Med sykkele kan du utforske nærliggende strandviker og magiske badeplasser. 

Andre populære aktiviteter i Cassis

Aix-en-Provence: Cassis-båttur og vinsmakingsdagstur

Bandol and Cassis: Full Day Wine Tour from Marseille

Fra Aix-en-Provence: Cassis-tur med Cap Canaille-stopp

Cassis: Calanques National Park Standup Paddleboarding Tour

Se også: Den franske riviera

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.