Dubrovnik, Europa, Kroatia

Her er de 51 beste stedene å bo i Dubrovnik Kroatia

lazy - Dubrovnik, Europa, Kroatia - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Her skal du bo i Dubrovnik – for familie, strandliv og på budsjett

Her er de beste stedene å bo i Dubrovnik – Hvis du lurer på hvor du skal bo i Dubrovnik, er denne artikkelen noe for deg. Vi dekker alle typer overnattingsmuligheter, fra de billigste hotellene i Dubrovnik, til vandrerhjem til luksus, samt ting du kan gjøre i Dubrovnik. Her finner du de beste Dubrovnik-hotellene, de beste stedene i Dubrovnik å besøke, enten du reiser med barn, kjæresten, venner eller alene.

Til de 51 beste stedene å bo i Dubrovnik Kroatia

Srebreno, Dubrovnik – Hit reiser du med kjæresten

Srebreno – Hit reiser du med kjæresten – Hvis fullstendig isolasjon og ro er det du ønsker, kan du rømme byen og dra til Srebreno. En skjermet turkis vik, omkranset av rullesteinsstrender og furutrær i barske fjell. 

Srebreno tilbyr virkelig en helt annen opplevelse av Dubrovnik, komplett med vakre små øyer og nye hotellanlegg. På toppen av bukten ligger landsbyen Mini, et sjarmerende sted bare 10 km sørøst for gamlebyen.

Srebreno tilbyr virkelig en helt annen opplevelse av Dubrovnik, komplett med vakre små øyer og nye hotellanlegg.

Selv om det er litt utenfor byområdene, går det regelmessig lokale busser og båter til Srebreno. Dette gjør dette området til det perfekte valget for besøkende som vil ta et stup i Azurehavet og slappe av på stranden vekk fra folkemengdene, mens du av og til tar turer til sentrum for litt sightseeing.

4155c0a5 - Dubrovnik, Europa, Kroatia - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Amorino of Dubrovnik Apartments

2 Beste Budsjetthoteller i Srebreno:

2 Beste Mellomklassehoteller i Srebreno:

3 Beste Familievennlige hoteller i Srebreno:

Beste Rimelige luksushoteller i Srebreno:

Cavtat – For deg som ønsker å bo nær strendene i Dubrovnik

Cavtat – For deg som ønsker å bo nær strendene i Dubrovnik – Cavtat ligger sør for Dubrovnik, helt fjernet fra byen. Du kan tro at dette gjør Cavtat til et dårlig sted å bo, men heng med oss, det har alle fordelene. 

Det er to hovedgrunner til at dette området regnes som et av de beste stedene å bo mens du er i Dubrovnik.

Denne lille og sjarmerende Adriatiske byen er som et mini Dubrovnik.

For det første er Cavtat veldig praktisk for reiser, da det bare ligger 5 minutter fra Dubrovnik lufthavn i motsetning til 30 minutter for gamlebyen. For det andre er denne lille og sjarmerende Adriatiske byen som et mini Dubrovnik. Fylt med historie, gammel arkitektur og en fantastisk strandpromenade som huser dusinvis av spisesteder, kafeer og barer.

I tillegg til disse attraksjonene, er det ofte billigere busser og ferger som knytter dette området til byen, pluss at alt inkludert overnatting er billigere her enn i sentrum, så dette området blir et stadig mer populært område å bo.

ac7bbabd - Dubrovnik, Europa, Kroatia - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Remisens Hotel Epidaurus

De billigste hotellene i Cavtat:

Red Coral Apartments

Familievennlige hoteller i Cavtat:

Remisens Hotel Epidaurus

Ploce – Det beste området for utelivet i Dubrovnik

Ploce – Det beste området for utelivet i Dubrovnik – Ploce ligger rett sør for bymurene rett ved Adriaterhavskysten, og har navnet fra gamlebyens sørlige inngang, Ploce Gate. 

Et nabolag med en så sublim beliggenhet med utsikt over det blå vannet, kan du forestille deg at de mest prestisjefylte hotellene kommer til å være her, så forbered deg på å betale for utsikten.

Med noen av de eldste hotellene i Dubrovnik, er Ploce kjent for å være et av de beste stedene å bo i byen. Hvorfor? For her får du det beste fra begge verdener: fantastisk utsikt over kysten og gamle bymurer med sin den historiske sjarm og attraksjoner som Dubrovnik er kjent for. Selv om bare en kort spasertur fra gamlebyen, er Ploce i seg selv verdt å utforske.

Hva med en frokost med musserende vin på en restaurantterrasse med panoramautsikt til både gamlebyen og havet? Grand Villa Argentina gir deg nettopp det pluss direkte adkomst til stranden og et utendørsbasseng med solsenger.

Oppdag en rekke sjarmerende kafeer, suvenirbutikker og historiske attraksjoner, eller slapp av på sandstranden, svøm i det klare vannet eller spis på de trendy Beach Club-ene som ligger langs kysten. Hvis du vil ha bekvemmelighet, skjønnhet og ro alt i ett, er Ploce området for deg.

ab72505f - Dubrovnik, Europa, Kroatia - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Grand Villa Argentina

De billigste hotellene i Ploce

3 Beste Budsjetthoteller i Ploce:

Beste Mellomklassehoteller i Ploce:

2 Beste Familievennlige hoteller i Ploce:

2 Beste Rimelige luksushoteller i Ploce:

Lapad – Her bor du med kjæresten i Dubrovnik

Lapad – Her bor du med kjæresten i Dubrovnik – Hvis du vil bruke tiden din i Dubrovnik til å slappe av i tillegg til å absorbere kulturen og se severdighetene, er Lapad et godt valg. Kun 15 minutter vest for byen og gamlebyen. 

Lapad er et populært sted å bo, da overnatting er mye rimeligere enn Gamleby eller Ploce, men du er bare en rask busstur unna alle de viktigste historiske attraksjonene.

I tillegg til den pittoreske stranden, er Lapad også hjemmet til vakre grønne åser med en mengde tur- og sykkelstier

Den største attraksjonen i selve Lapad er definitivt Lapad-bukta (Uvala Lapad), komplett med eksklusive hoteller, fantastiske sjømatrestauranter og vannsportsaktiviteter som vil holde deg opptatt i flere dager. I tillegg til den pittoreske stranden, er Lapad også hjemmet til vakre grønne åser med en mengde tur- og sykkelstier, hvorav noen har fantastisk utsikt over Dubrovnik. Hvis du vil få mest mulig ut av byens naturlige skjønnhet uten å sprenge budsjettet, er Lapad Peninsula det ideelle stedet å bo.

Hotel Splendid er et fint sted å bo med kjæresten (og for alle andre også :-)). Hotellet ligger i Lapad-bukta, og et steinkast fra stranden. Rommen kan være noe nedslitte, men det er rent og pent, og lokasjonen er fantastisk.

w2000h1122x0y2 182011f5 - Dubrovnik, Europa, Kroatia - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Royal Princess Hotel

2 Billigste Hotellene i Lapad:

3 Beste Budsjetthotellene i Lapad:

3 Beste Mellomklassehoteller i Lapad:

3 Beste Familievennlige hoteller i Lapad:

2 Beste Rimelige luksushoteller i Lapad:

Her bor du i Gamlebyen i Dubrovnik – Den beste beliggenheten å bo i Dubrovnik

Her bor du i Gamlebyen i Dubrovnik – Den beste beliggenheten å bo i Dubrovnik – Hvis du vil bo i hjertet av Dubrovnik, er gamlebyen stedet. 

Trange kalksteinsgatene med gamle bymurer, alt sammen

Det er ingenting mer magisk eller utrolig inspirerende enn å gå gjennom disse trange kalksteinsgatene med gamle bymurer, alt sammen med den vakre skimringen fra Adriaterhavet i det fjerne lyser opp byen. Selv om den er innenfor ruvende bymurer, er gamlebyen kun for fotgjengere, med en labyrint av smale asfalterte gater som bare venter på å bli utforsket.

Du kan være sikker på at du vil komme over mange historiske skatter fra et hundre år gammelt gotisk palass eller hemmelighetsfulle klostre til en aristokratisk steinpalazzi eller de gamle byportene. Foret med dusinvis av lokale restauranter og kafeer som blir levende om kvelden. Nyt den romantiske og travle atmosfæren som fyller luften sammen med musikk utover midnatt. Gamlebyen er fylt med de fleste attraksjonene i hele byen, og er et fantastisk og praktisk sted å bo.

Her er de beste stedene å bo i Dubrovnik:

Hvis dere ikke ønsker å bo midt i gamlebyen av Dubrovnik er The Pucic Palace et fint sted. Hotellet ligger på en klippe over Miramare-bukten, og ca 1,2 km fra gamlebyen. Skal du inn til sentrum er det en fi tur å spasere, eller så går det buss rett utenfor.

bdc4a130 - Dubrovnik, Europa, Kroatia - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Hotel Excelsior Dubrovnik

De billigste hotellene i gamlebyen i Dubrovnik:

3 Beste Budsjetthoteller i Dubrovnik:

3 Beste Mellomklassehoteller i Dubrovnik:

2 Beste Familievennlige hoteller i Dubrovnik:

4 Beste Rimelige luksushoteller i Dubrovnik:

Dubrovnik er kjent som «Pearl of the Adriatic Sea» og er et av de vakreste og mest attraktive reisemål i Middelhavsregionen.

Enten du elsker storbyferier, flukt fra stranden eller leter etter historiske steder fra Europas tidligere dager, samler Dubrovnik dem alle sammen på en sjarmerende måte som vil tilfredsstille enhver reisende.

Beliggenhet

Dubrovnik ligger helt sør i Kroatia. Dubrovnik har en av verdens mest fantastiske bymurer som vender mot det rolige blå vannet i Adriaterhavet. Når den en gang var hovedstaden i den velstående republikken Ragusa, har byen gjenvunnet essensen av sin tidligere prakt, ettersom den nå er på UNESCOs verdensarvliste, er den en av de mest upåklagelige turistmålene i Middelhavet.

Historie

Dubrovnik er full av historie og arkitektur med sin fantastiske gamleby, omkranset av massive steingjerder fra 1500-tallet.
De hvite kalkgatene er foret med godt bevarte skatter som elegante barokkekirker og middelalderske festningsverk, historiske steder, museer, herlige butikker og restauranter og elegante femstjerners hoteller . Husk også å teste ut de mange sjømatrestaurantene i byen.

Selv om det er en liten by, er det mye som skjer her. For å hjelpe deg med å få mest mulig ut av Dubrovnik som en førstegangsbesøkende, har vi satt sammen de beste stedene å bo i Dubrovnik, Dubrovnik-nabolag, Dubrovnik-hoteller, Dubrovnik overnattingsmuligheter for ethvert budsjett, det beste stedet å bo i Dubrovnik og alle de forskjellige områdene i Dubrovnik.

Se andre hoteller i Kroatia

Populære ting å gjøre i Dubrovnik