Europa, Italia, Roma

2023 Guide: Beste hoteller & overnatting i Roma – Sentrum, attraksjoner & budsjettvalg

Oppdatert 26. februar 2024

De billigste hotellene i Roma nær kjente severdigheter i Roma, som Colosseum, Trevi, og Spansketrappen

Velkommen til vår reiseblogg om de beste 139 beste hotellene i Roma! Roma er en av verdens mest populære destinasjoner, og det er lett å forstå hvorfor. Byen er fylt med historie, kultur, arkitektur og matopplevelser som vil glede alle reisende.

I denne bloggen har vi samlet de beste hotellene i Roma fordelt på budsjett, familiehoteller og luksushoteller, alle befinner seg i nærheten av kjente attraksjoner som spansketrappen, Trevifontene, Colosseum og mange flere. Vi har gjort det enkelt for deg å planlegge din neste ferie til Roma, og vi garanterer at du vil finne et hotell som passer for deg. Les videre for å få de beste tipsene om hvor du skal bo i Roma, og hvor du skal gå for å få mest mulig ut av din ferie.

Her er de beste stedene å bo i Roma, i nærheten av kjente attraksjoner

Villa Borghese – En av de beste stedene å bo i Roma

Her er det beste stedene å bo i nærheten av Villa Borghese

Villa Borghese er en stor og vakker park i Roma som ligger i nærheten av sentrum av byen. Parken ble bygget i begynnelsen av 1600-tallet av Cardinal Scipione Borghese, og den er kjent for sine vakre hager, skulpturer, fontener og paviljonger. Parken er også hjem til flere museer, inkludert Galleria Borghese, som huser en imponerende samling av kunstverk av kjente kunstnere som Bernini og Caravaggio.

En av de mest populære aktivitetene i Villa Borghese er å vandre gjennom hagene og nyte den vakre utsikten over byen. Det er også flere restauranter og kafeer i parken der du kan slappe av og nyte en drink eller en bit mat. For de som liker å shoppe, finnes det også flere butikker i nærheten av parken som selger lokale varer og suvenirer.

Villa Borghese er kanskje en av de beste stedene i Roma fordi det gir deg muligheten til å kombinere kultur, historie og natur på en enkel måte. Det er også et flott sted å besøke for familier, da det er flere aktiviteter og attraksjoner som passer for barna.

I vår reiseblogg har vi samlet de beste hotellene i Roma fordelt på budsjett, familiehoteller, luksushoteller, og alle hotellene befinner seg i nærheten av kjente attraksjoner som spansketrappen, Trevifontene, Colosseum og Villa Borghese. Les videre for å finne det perfekte hotellet for deg og få de beste tipsene om hva du skal gjøre i Roma.

2 Billigste Hotellene i Villa Borghese

2 Beste Mellomklassehoteller i nærheten av Villa Borghese:

3 Beste Familievennlige hoteller i nærheten av Villa Borghese:

3 Beste Rimelige luksushoteller i nærheten av Villa Borghese:

Parken ble bestilt på 1600-tallet av familien Borghese, og arrangerer også hesteveddeløp og festivaler på løpet. Galleria Borghese er en villa fra 1600-tallet av Cardinal Scipione Borghese, som nå rommer kunstverk som inkluderer skulpturer av Bernini, og selve bygningen er et kunstverk som skal beundres.

Mange av. hotellene i Romas ligger like utenfor Villa Borghese

Villa Medici er et renessansepalass som huser det franske akademiet. Hvis du besøker Roma med barn, er Bioparco di Roma et flott sted å tilbringe en ettermiddag, med en dyrehage som inkluderer over 200 typer dyr. Mange av Romas beste hoteller ligger like utenfor Villa Borghese, noe som gjør dette til et flott sted å bo i Roma!

Piazza del Popolo – Best for shopping, Roma

Her bor du best i Piazza del Popolo

Piazza del Popolo er en av de mest populære plassene i Roma, og ligger i nærheten av sentrum av byen. Det er en stor og vakker plass som er omgitt av historiske bygninger, kirker og monumenter. Piazza del Popolo er kjent for sin vakre fontene og dens tre parallellformede strøk, og det er også et populært sted for å se solnedgangen.

En av de mest populære aktivitetene i Piazza del Popolo er å besøke de to kirkene som ligger på plassen, Santa Maria del Popolo og Santa Maria dei Miracoli. Begge kirkene inneholder viktige kunstverk og arkitektur som er verdt å se. En annen populær aktivitet i Piazza del Popolo er å besøke Pincio Terrace, som gir deg en imponerende utsikt over byen.

For de som liker å shoppe, er Piazza del Popolo et av de beste områdene i Roma. Det er flere kjente designervarebutikker og lokale boutiquer som selger alt fra klær til sko og tilbehør. Det finnes også flere kafeer og restauranter i området som serverer lokale retter og internasjonale spesialiteter.

Piazza del Popolo er et topp område for shopping fordi det har et stort utvalg av butikker, fra kjente merkevarebutikker til små lokale boutiquer. Det er også et populært område for lokale og turister, så det er alltid et livlig miljø.

Movie Home B&B – Daglig frokost inkludert

2 Billigste Hotellene i Piazza del Popolo

Beste Mellomklassehoteller i Piazza del Popolo:

3 Beste Familievennlige hoteller i Piazza del Popolo:

Er du glad i å handle, vil glede seg over Romas hovedgate, Via del Corso, som går ut fra Piazza del Popolo. Gitt nærheten til Centro Storico, og lett tilgang til Romas severdigheter, er Piazza del Popolo et flott sted å bo i Roma for alle som ønsker å være i nærheten av sentrum av Roma, med litt mer pusterom eller budsjettvennlige hotellalternativer.

Piazza del Popolo

Mange besøkende kommer til Piazza del Popolo for å se Santa Maria del Popolo, en basilika som har to fantastiske lerreter av Caravaggio og fantastisk renessansedekorasjon.

To andre kirker på torget; Santa Maria dei Miracoli og Santa Maria i Montesanto. Disse ser identiske ut fra utsiden, men skjuler flere forskjeller inne.

Besøkende kan få en imponerende utsikt over piazzaen ved å klatre opp trappene, som ligger på østsiden av torget.

Testaccio – En av de beste bydelene å bo i Roma

Her er de beste stedene å bo i Testaccio

Testaccio er et historisk område i Roma som ligger sør for Tiber-elva, nær sentrum av byen. Det er kjent for sine tradisjonelle trattoriaer, natteliv, og for å være et av de eldste arbeiderklassene bydelene i byen. Testaccio har en unik atmosfære som gir deg en autentisk opplevelse av den italienske hverdagen, samtidig som det er nær sentrum av byen og kjente attraksjoner.

En av de mest populære aktivitetene i Testaccio er å besøke den historiske markedsplassen, Mercato di Testaccio. Det er et av de eldste markedene i Roma og er kjent for å selge alt fra lokale produkter til klær og tilbehør. Det finnes også flere restauranter i området som serverer autentisk italiensk mat, spesielt fra regionen Lazio. Testaccio har også en livlig natteliv med flere barer og klubber som åpner sent på kvelden.

Testaccio er også hjem til flere kulturelle attraksjoner som Museo Nazionale Preistorico Etnografico Luigi Pigorini og Museo della Via Ostiense, som gir deg muligheten til å lære mer om Roms historie og kultur.

En av grunnene til at Testaccio er en av de beste områdene å bo i Roma er at det gir deg en autentisk opplevelse av den italienske hverdagen, samtidig som det er nær sentrum og kjente attraksjoner. Det er også et livlig område med et godt utvalg av restauranter, barer og klubber.

I vår reiseblogg har vi samlet de beste hotellene i Roma fordelt på budsjett, familiehoteller, luksushoteller, og alle hotellene befinner seg i nærheten av kjente attraksjoner som spansketrappen, Trevifontene, Colosseum og Testaccio. Les videre for å finne det perfekte hotellet for deg og få de beste tipsene om hva du skal gjøre i Roma.

Trilussa Palace Congress & Spa – bra lokasjon, i nærheten av togstasjon

3 Billigste Hotellene i Testaccio

3 Beste Mellomklassehoteller i Testaccio:

4 Beste Familievennlige hoteller i Testaccio:

3 Beste Rimelige luksushoteller i Testaccio:

Mercato Testaccio har vært åpen i over 100 år

og tilbyr alt fra sko til ferske råvarer. Markedet er et flott sted å hente takeaway også. Nabolaget er fullt av kafeer og kaffebarer, bakerier og slaktere. Hvis du har besøkt Roma før, og foretrekker å ha en mer lokal, autentisk opplevelse, er Testaccio et flott sted å bo i Roma.

Hotel Villa San Pio ligger på den grønne Aventinerhøyden i Roma. Hotellet består av 3 separate villaer og en fredelig hage. I hagen kan du spise frokost, eller sitte om kvelden med noe godt i glasset. Stille og rolig beliggenhet. Hotellet blir fort utsolgt, så et tips er å bestille tidlig, så unngår du å bli skuffet.

Romas historiske sentrum – For første gang besøkende til Roma, er dette det beste området å bo i Roma

Romas historiske sentrum er hjertet av byen og ligger i nærheten av Tiber-elva, omgitt av mange av Roms mest berømte landemerker og attraksjoner. Det er hjem til flere av verdens mest berømte monumenter og bygninger som Colosseum, Forum Romanum, Pantheon og spansketrappen. Historisk sentrum er også kjent for sine smale gater, vakre plasser, og for å være et av de mest livlige områdene i byen.

En av de mest populære aktivitetene i historisk sentrum er å besøke Colosseum, som er et av verdens mest berømte byggverk og et av Roms viktigste landemerker. Det er også verdt å besøke Forum Romanum, som var senteret for det romerske samfunnet, og Pantheon, som er et av de best bevarte romerske byggverk i verden.

For de som liker å shoppe, er det flere kjente butikker og gatebutikker i historisk sentrum som selger alt fra italienske designervarer til lokale suvenirer. Det finnes også flere restauranter i området som serverer autentisk italiensk mat og internasjonale spesialiteter.

En av grunnene til at historisk sentrum er et av de beste stedene å bo for førstegangsbesøkende i Roma er at det gir deg enkel tilgang til mange av byens viktigste attraksjoner og landemerker. Det er også et livlig område med et godt utvalg av restauranter, butikker og kulturelle aktiviteter. Det er også lett å komme seg rundt i historisk sentrum, enten til fots eller med offentlig transport.

I vår reiseblogg har vi samlet de beste hotellene i Roma fordelt på budsjett, familiehoteller, luksushoteller, og alle hotellene befinner seg i nærheten av kjente attraksjoner som spansketrappen, Trevifontene, Colosseum og Romas historiske sentrum. Les videre for å finne det perfekte hotellet for deg og få de beste tipsene om hva du skal gjøre i Roma.

3 Billigste Hotellene i Centro Storico:

Hotel Bella Vita

Guesthouse 2012

Dreamsrome Suites

3 Beste Mellomklassehoteller i Centro Storico:

Best Western Blu Hotel Roma

Suites Roma Tiburtina

Tiburtina Garden 🔥

2 Beste Familievennlige hoteller i Centro Storico:

Vibel Hotel

Hotel Laurentia 🔥

4 Rimelige luksushoteller i Centro Storico:

SuiteRhome

Palazzo Montemartini Rome, A Radisson Collection Hotel 🔥

San Giovanni Gallery

NH Collection Roma Palazzo Cinquecento 🔥

Trastevere – For en en mer lokal opplevelse i Roma

Trastevere er et historisk område i Roma som ligger på den vestsiden av Tiber-elva. Det er kjent for sine smale gater, vakre plasser, og for å være et av de mest autentiske områdene i byen. Trastevere har en unik atmosfære som gir deg en opplevelse av den italienske hverdagen, samtidig som det er nær sentrum av byen og kjente attraksjoner.

En av de mest populære aktivitetene i Trastevere er å besøke Piazza Santa Maria in Trastevere, som er en av de vakreste plassene i byen og hjem til Santa Maria in Trastevere kirken. Det er også verdt å besøke Trastevere markedet, som er et av de eldste markedene i Roma og er kjent for å selge alt fra lokale produkter til klær og tilbehør. Trastevere har også en livlig natteliv med flere barer og klubber som åpner sent på kvelden.

Trastevere er også hjem til flere kulturelle attraksjoner som Galleria Nazionale d’Arte Moderna, som gir deg muligheten til å se kunstverk fra italienske kunstnere fra 1800-tallet til i dag.

En av grunnene til at Trastevere er et bra sted å bo for å få en lokal opplevelse i Roma er at det gir deg en autentisk opplevelse av den italienske hverdagen, samtidig som det er nær sentrum og kjente attraksjoner. Det er også et livlig område med et godt utvalg av restauranter, barer og klubber.

3 De billigste hotellene i Trastevere:

2 Beste Mellomklassehoteller i Trastevere:

3 Beste Familievennlige hoteller i Trastevere:

3 Beste Rimelige luksushoteller i Trastevere:

Dette er det beste stedet å bo i Roma for de som allerede har gjort turiststien, og som ønsker en mer avslappet, autentisk Roma-opplevelse.

Her er de beste stedene å bo i Trastevere-området

Her bor du i nærheten av Peterskirken i Roma, på budsjett

Her er deste stedene å bo i nærheten av Peterskirken

Peterskirken i Roma, også kjent som Basilica di San Pietro, er en av de mest berømte kirkene i verden og ligger i Vatikanstaten i Roma. Det er hjemmet til paven og er kjent for sin imponerende arkitektur, viktige kunstverk og religiøse relikvier. Kirkens tårn, som gir en vakker utsikt over Roma, kan også besøkes.

En av de mest populære aktivitetene i Peterskirken er å besøke kirkens museer, som inneholder en imponerende samling av kunstverk og arkitektur, inkludert arbeider av Michelangelo og Raphael. Det er også verdt å besøke grottene under kirken, som er hjemmet til flere religiøse relikvier, som Peter grav.

For de som ønsker å shoppe, finnes det flere butikker i nærheten av Peterskirken som selger suvenirer og religiøse gjenstander. Det finnes også flere restauranter i området som serverer lokal mat og internasjonale spesialiteter.

En av grunnene til at Peterskirken er et bra sted å bo for de som reiser på budsjett, er at det er mange billige overnattingsmuligheter i området, for eksempel hosteller og vandrerhjem.

DOM Hotel Roma – 9,0/10 – Glimrende, 286 gjesteanmeldelser

De billigste hotellene i nærheten av Peterskirken:

Mellomklassehoteller i nærheten av Peterskirken:
Familievennlige hoteller i nærheten av Peterskirken:
Rimelige luksushoteller i nærheten av Peterskirken:

Den store kuppelen ble designet av Michelangelo

Her bor du i nærheten av Peterskirken på budsjett

Her bor du i nærheten av Vatikanet, i Roma 

Her bor du i nærheten av Vatikanet, i Roma – Vatikanet er en uavhengig bystat omgitt av Roma. Det er hovedkvarteret for den romersk-katolske kirke og pavenes hjem. I Vatikanstaten ligger religiøse og kulturelle steder som Peterskirken, Det sixtinske kapell og Vatikanmuseene. Attraksjonene har noen av verdens mest kjente malerier og skulpturer.

Familiehotell: Hotel della Conciliazione – Store rom med barnesenger

De billigste hotellene i nærheten av Vatikanet:

Casa Ravasco San Pietro
Angelo di Borgo B&B

Mellomklassehoteller i nærheten av Vatikanet:

Residenza Paolo VI
Lunaria Suites in Rome
Vatican View

Familievennlige hoteller i nærheten av Vatikanet:

The Pope’s Window – populært 🔥
B&B Roma Borgo91
Hotel della Conciliazione 🔥

Rimelige luksushoteller i nærheten av Vatikanet:

Hotel Indigo Rome – St. George
Navona Palace Luxury Inn 🔥

Hvor skal man bo ved Vatikanet?

Hvis du ønsker å tilbringe tid rundt Petersplassen og Vatikanet anbefaler vi å prøve ut The Pope’s Window. Dette er bra alternativ, og prisen starter rundt NOK 670 per natt. Husk dette er Roma, så det er ikke galt. Selfølgelig mange som har fått med seg den prisen. Bare vær tidlig ute, så får du et flott rom her.
Hotellet ligger 350 meter fra Petersplassen!

Hvis du ønsker å besøke Vatikanstaten, vil jeg anbefale å legge en hel dag til side, for det er mye å se, ikke forhaste deg selv og nok en gang, hvis du bestemmer deg for å besøke stedet på egenhånd, vil jeg anbefale å kjøpe billetter på forhånd da køene er veldig lange.

Vatikanet hjemmeside

Vatikanmuseet åpningstider:

Åpningsdager og tider:
Fra mandag til lørdag
09.00 – 06.00 (siste post 04.00 p.m.)

Hver siste søndag i måneden
(forutsatt at dette ikke faller sammen med påskedag, 29. juni. Peter og Paul, 25. desember juledag, og 26. desember høytid for St. Stephen)
09.00 – 02.00

Besøkende må forlate hallene 30 minutter før museets stengetid. Jeg bestilte disse billettene når jeg besøkte Roma. Det var en fin måte å komme i gang med byen, og jeg fikk en god innføring. Slapp også kø ved at jeg hadde inkludert fast-track i billetten min.
Billetter til Vatikanmuseet
Det sixtinske kapell (Sistine Chapel)
Billetter til Det sixtinske kapell

Åpningstider Det sixtinske kapell:
Museet er åpent mandag til lørdag fra kl. 09:00 til 16:00. Det sixtinske kapell stenger 30 minutter før museene (så kl. 17:30 må du gå ut).

Vatikanstatens regler

Her bor du i nærheten av Vatikanet i Roma
sixtinske kapell

Klesplagg i Vatikanet:
For menn og kvinner sier reglene at knær og skuldre skal dekkes når du besøker disse områdene. Unngå å bruke shorts, topper og miniskjørt. Kortermet t-skjorter og skjørt er greit så lenge de dekker knær og skuldre.

Regler for fotografering:
Når du besøker Vatikanet ønsker du selvsagt å ta mange bilder, men vær klar over de forskjellige reglene for å ta bilder i byen.

Fotografering er tillatt i mange områder av Vatikanet. Du kan ta bilder ved Vatikanmuseet og St. Pauls basilika, bare husk å gjøre det med kamerablitsen slått av.

På hellige steder som det sixtinske kapell er fotografi derimot ikke tillatt. Før de kommer inn i kapellet, blir du bedt om å legge kameraene og telefonene vekk.

Forum Romanum – her bor du hvis du reiser med barn til Roma

Her bor du i nærheten av Forum Romanum – Mens det ikke er så populært som Trevifontenen eller Colosseum, er Forum Romanum et rektangulært forum omgitt av ruinene av flere viktige gamle regjeringsbygninger i sentrum av Roma. Mange av de eldste og viktigste bygningene i den eldgamle byen lå på eller i nærheten av forumet.

Her er de beste stedene å bo i nærheten av Forum Romanum

The Inn At The Roman Forum – Byhus i luksuriøs stil. 9,4/10 – Enestående

3 Billigste Hotellene ved Forum Romanum

De 2 Beste Mellomklassehoteller i nærheten av Forum Romanum:

De Beste Familievennlige hoteller i nærheten av Forum Romanum:

3 beste Rimelige luksushoteller i nærheten av Forum Romanum:

Forum Romanum billetter

Det er mye kø så det lønner seg alltid å forhåndsbestille billetter online før du reiser.

Her kan du forhåndsbestille billetter til Forum Romanum: 
GetYourGuide

Billetter til Colosseum og Forum Romanum (Fast track).
Med denne billetten bestemmer du når du vil besøke amfiet. Du får også tilgang til Forum Romanum og Palatinerhøyden.
Billetten koster fra kr. 328.

Forum Romanum åpningstider:

Fra 2. januar til 15. februar: 08.30 – 16.30
Fra 16. februar til 15. mars: 08.30 – 17.00
Fra 16. mars til siste lørdag i mars: 08.30 – 17.30

Fra den siste søndagen i mars til 31. august: 08.30 – 19.15
Fra 1. september til 30. september: 08.30 – 19.00
Fra 1. oktober til siste lørdag i oktober: 08.30 – 18.30
Fra den siste søndagen i oktober til 31. desember: 08.30 – 16.30

Lukket:
1. januar og 25. desember

Billettluken stenger en time før.

Offisiell nettside for Forum Romanum

Et av våre favorittområder i Roma og favoritt hotell Hotel Nerva ligger kun 200 meter fra Forum Romanum, og kun 5 minutter fra Colosseum. Vi anbefaler beliggenheten dersom du reiser til Roma med barn.

Her bor du i nærheten av Forum Romanum

Her bor du i nærheten av Trevifontenen – bra sted hvis du besøker Roma for første gang 

Her bor du i nærheten av Trevifontenen – Trevifontenen, på italiensk Fontana di Trevi. Trevifontenen er en fontene i Trevi-distriktet i Roma, opprinnelig designet av den italienske arkitekten Nicola Salvi og fullført av Pietro Bracci.

Singer Palace Hotel –  i nærheten av Trevi-fontenen

3 Billigste Hotellene ved Trevifontenen

3 beste Mellomklassehoteller i nærheten av Trevifontenen:

3 Beste Familievennlige hoteller i nærheten av Trevifontenen:

3 Beste Rimelige luksushoteller i nærheten av Trevifontenen:

Hvert år kaster turister mynter for 10 millioner i fontenen. Ved et besøk bør man ifølge legenden kaste en mynt over skulderen i fontenen. Dette vil bringe lykke og sikre at man kommer tilbake til «den evige stad». Pengene går til hjemløse og fattige i Roma. Nå er det Full krangel om pengene i Trevifontenen. Kirken i Roma mener pengene skal gis til fattige og hjemløse, mens byens borgermester mener at pengene skal brukes til å rette opp byens skakkjørte infrastruktur.

Kun 100 meter fra Trevifontene ligger hotellet My Trevi Charming & Luxury Rooms. Et flott hotell, men en toppscore på beliggenhet.

Her bor du i nærheten av Trevifontenen

Pantheon, Roma – Her bor de fleste turistene

Pantheon er et av de best bevarte romerske byggverkene i verden og ligger i sentrum av Roma, nær Piazza Navona og Piazza della Rotonda. Det er en tidligere romersk tempelbygg, og er kjent for sin unike arkitektur, som har en åpen kuppel som gir et imponerende lysinnfall. Det er også et populært sted for å besøke for å se solnedgangen.

En av de mest populære aktivitetene i Pantheon er å besøke bygget selv, som gir deg muligheten til å lære mer om Roms historie og arkitektur. Det er også verdt å besøke Piazza Navona, som ligger rett ved siden av og er kjent for sine vakre fontener og barokke arkitektur.

For de som liker å shoppe, er det flere butikker i nærheten av Pantheon som selger suvenirer og lokale produkter. Det finnes også flere restauranter i området som serverer autentisk italiensk mat og internasjonale spesialiteter.

En av grunnene til at Pantheon er et bra sted å bo for turister er at det gir deg lett tilgang til mange av Roms mest kjente attraksjoner, som Colosseum, spansketrappen og Forum Romanum. Det er også et livlig område med et godt utvalg av restauranter, butikker og kulturelle aktiviteter. Det er også lett tilgjengelig med offentlig transport.

Albergo del Senato – 9,6/10 – Enestående

4 Billigste Hotellene ved Pantheon

3 Beste Mellomklassehoteller i nærheten av Pantheon:

3 Beste Familievennlige hoteller i nærheten av Pantheon:

3 Beste Rimelige luksushoteller i nærheten av Pantheon:

Piazza Navona og Campo de Fiori

Rett bak Pantheon ligger hotellet Pantheon Inn. De kjente torgene Piazza Navona og Campo de Fiori er bare 5 minutters gange unna. Reiser du med barn er dette et bra hotell. Det meste ligger kun et par minutters gange unna.

Sørg for å stoppe opp og nyte maten og utsikten. Bare en fire minutters spasertur fra Pantheon ligger Piazza Navona, en av Romas mest populære torg med tre vakre fontener.

Pantheon åpningstider:
Pantheons åpningstider varierer med sesongen. Basilikaen er åpen mandag til fredag fra klokken 09.00 til 19.30, og søndager fra klokken 09.00 til 18.00.

Omvisning i Pantheon med audioguide (35 minutter):
Ta en 35-minutters tur med audioguide i Pantheon for å lære om den fascinerende historie og hvordan bygget ble omgjort fra et hedensk tempel til en kristen kirke. Dette koster fra kr. 55 per person og kan bestilles hos GetYourGuide.

Her bor du i nærheten av Pantheon

Spansketrappen  – Her bor du best med familien

Spansketrappen i Roma, også kjent som Scalinata di Trinità dei Monti, er en av de mest kjente og besøkte attraksjonene i Roma, og ligger i nærheten av Piazza di Spagna i sentrum av byen. Trappen består av 138 trinn og gir en vakker utsikt over byen. Det er et populært sted for å besøke, spesielt om våren når det blir pyntet med blomster.

En av de mest populære aktivitetene i Spansketrappen er å besøke trappen selv, som gir deg muligheten til å ta flotte bilder og nyte utsikten over byen. Det er også verdt å besøke Piazza di Spagna, som ligger rett ved siden av og er kjent for sine vakre fontener og butikker.

For de som liker å shoppe, er det flere butikker i nærheten av Spansketrappen som selger designer klær og suvenirer. Det finnes også flere restauranter i området som serverer autentisk italiensk mat og internasjonale spesialiteter.

En av grunnene til at Spansketrappen er et bra sted for barnefamilier er at det er en enkel og tilgjengelig attraksjon for alle aldre. Trappen er også omgitt av flere grønne områder og parker som gir muligheter for lek og utforskning. Det er også lett tilgjengelig med offentlig transport og i nærheten finner man også flere attraksjoner og aktiviteter som passer for barn.

3 Billigste Hotellene ved Spansketrappen

2 Beste Mellomklassehoteller i nærheten av Spansketrappen:

4 Beste Rimelige luksushoteller i nærheten av Spansketrappen:

The Spanish Steps 

Spansketrappen (Scalinata di Spagna), eller som den kalles på engelsk The Spanish Steps er en trapp med 135 trinn som du kan klatre opp til en bratt skråning mellom Piazza di Spagna ved basen og Piazza Trinità dei Monti, dominert av Trinità dei Monti-kirken på toppen.

Fun facts… Det er forbudt å spise lunsj på trappene, etter romerske bybestemmelser.

Turister i Roma får ikke lenger sette seg ned og hvile slitne bein i den berømte Spansketrappen, har myndighetene bestemt. Grunnen til dette er den enorme slitasjen stedet utsettes for. For noen år siden ble trappen restaurert. Da ble det fjernet tonnevis med tyggegummier, vinflekker, kaffeflekker osv. Du kan til og med få bot ved å bryte noen av reglene.

Beste stedet å bo i nærheten av Spansketrappen

Colosseum, Roma – Beste sted å bo for deg som skal ha med deg alt

Her er hotellene i nærheten av Colosseum, Roma – 
Romas mest populære attraksjon er Colosseum, et ovalt amfiteater i sentrum av Roma. Det er det største amfiet som noensinne er bygget, og som en gang hadde mellom 50.000 og 80.000 tilskuere. 

Den ble brukt til gladiatorkonkurranser, henrettelser og gjeninnføringer av kjente slag og dramaer basert på klassisk mytologi.

2 Billigste Hotellene i nærheten av Colosseum

4 Beste Mellomklassehoteller i nærheten av Colosseum:

De Beste Familievennlige hoteller i nærheten av Colosseum:

3 Beste Rimelige luksushoteller i nærheten av Colosseum:

Romas beste attraksjoner er et must

For mange som besøker Roma, er det å se byens beste attraksjoner et must. Dessverre er disse populære attraksjonene vanligvis lite tilgjengelige eller så møter du på lange køer. Som følge av dette kan det være vanskelig å få tak i billetter, og du kan risikere å bruke timer på å vente i kø.

Colosseum er et av de mest besøkte landemerkene i verden, og ingen tur til Roma er fullført uten å besøke det. Køen utenfor Colosseum er veldig lang, uansett når du besøker stedet. Pro tip: Skaff deg billetter på forhånd, og ikke kaste bort tid på å stå i kø. Bruk tiden du sparte til å glede deg over en gelato i stedet (det er det jeg gjorde!).

I dag kan du besøke Colosseum enten på egen hånd eller med en turgruppe. Her kan du få tilgang til de underjordiske kamrene og øvre nivå. Hvis du bestemmer deg for å ta turen på egen hånd, bør du kjøpe billetter online, så du ikke kaster bort dyrebar tid på enorme køer. Hvis du bare har et kort besøk og trenger å vite hvor du kan bo i Roma for en natt, er Colosseum-området det beste stedet å bo i Roma.

Hotel Romano ligger mellom Colosseum og Piazza Venezia, og kan skilte med utsikt over Forum Romanum. Mao. Svært sentralt i forhold til alt i Roma. Reiser du med barn er dette en favoritt blant barnefamilier.

Billetter til Colosseum:

Unngå kø – Roma er svært hektisk, nesten hele året. Forhåndsbestill billetter så går alt mye enklere. Husk å velge “print at home”-billettene, da vil du unngå køen.

Her er hotellene i nærheten av Colosseum, Roma

Det er bokstavelig talt tusenvis av overnattingsalternativer i Roma. Fordelt over hele byen. Alle reklamerer med at de er i nærheten av kjente severdigheter i Roma og populære bydeler i roma, og prisen gjenspeiler dette. 

Heldigvis er det mange billige hotellalternativer, i de beste bydelene, i nærheten av de kjente attraksjonene i Roma. 

Dette er en guide som viser deg de beste områdene å bo i sentrum av Roma i nærheten av kjente severdigheter i Roma. Det er ikke noe universelt «beste» hotell eller «beste» distrikt å bo, det er bedre distrikter enn andre, men alt handler til syvende og sist om dine egne preferanser, reisefølge og lommeboken.

Vi har funnet hoteller etter følgende kriterier, det skal være de beste områdene, egne seg for enten første gang besøkende, familier og par.

Til å være en så stor by som Roma, er de beste turistattraksjonene relativt tett plassert. Selv om severdighetene i Roma ikke er samlet, faller de inn i noen grupper. De gamle romerske høydepunktene – Colosseum, Roman Forum og Palatine Hill – ligger tett sammen og innen gangavstand fra Pantheon. Som på sin side ligger i nærheten av Piazza Navona og det sjarmerende Campo de ‘Fiori-området. Mot nordøst, og fremdeles innen gangavstand, ligger Spansketrappen og Borghese-hagene, med Trevifontenen.

Over hele Tiberen er severdighetene i Vatikanstaten og de atmosfæriske gatene i Trastevere. Vi har lagt inn flere håndplukkede hotell og vandrehjem i hvert av disse populære områdene, inkludert de billigste hotellene i Roma, luksushoteller og familiehoteller. Noen er så nærme at balkongene og takterrassene har utsikt over de største attraksjonene.

Noen andre nabolag du kan vurdere, er bare noen kvartaler unna. Trastevere, Monti-området, for eksempel, er i nærheten av Colosseum og praktisk hvis du skal reise videre eller kommer til Roma med tog. 

Vårt hot tips: Bo i Centro Storico, Romas historiske sentrum, så er du bare noen få minutters gange fra Spansketrappen, Pantheon og Trevifontenen.

Hvis du er ute etter en fantastisk utsikt, kan du sjekke ut hotell i nærheten av St. Peters basilika eller Colosseum.

HOW TO TRAVEL ROME – Should you Visit?

Den berømte Vlogeren Lost LeBlanc viser deg de historiske stedene i Roma, historiene om Colosseum og den store basilikaen i Vatikanstaten. De leier seg en Vespa og utforsker det fantastiske området Trastevere. Her får du deres favoritter og gode reisetips. OG ikke minst, det BESTE med Roma er all maten! Protips: husk å spise, husk å spis masse mat!

Les videre for å se hvor du finner de beste stedene å bo i Roma. Vi har laget en liste over hoteller i Roma nær berømte steder, som Colosseum, og mindre kjente steder som Santa Maria Maggiore eller San Giovanni-basilikaen.

Hotellene er håndplukket, og kriteriene vi har fulgt er at hotellet er i nærheten av kjente Roma-severdigheter, at hotellet får best omtale av gjester basert på plassering, service og pris. Denne guiden er et bra sted å starte enten du lurer på hvor du kan bo i Roma hvis du reiser med barn, eller hvor du kan bo i Roma uten å bruke altfor mye penger på hotellet.

Vi vil dekke alle typer overnattingsmuligheter, fra de billigste hotellene i Roma til luksuriøse Roma-hoteller, samt hvordan du bestemmer hvor du skal bo i Roma.

Finner du ikke det du leter etter, send oss en kommentar nederst på siden.

NB! Merk at hoteller som får de beste omtalene av gjester er de hotellene som selges først.

Se andre hoteller i Italia

Noen gode reisetips til Roma

Ta den en morgentur kl. 06:00

Opplev å nesten ha den summende byen for deg selv. Når byen våknet, gå inn på en tilfeldig kafé og nyte en espresso / cornetto med lokalbefolkningen. Jeg savner Roma.

Unngå kø, kjøp billetter online

Du kan også kjøpe billetter direkte fra Vatikanets og Colosseums nettsteder. Det kommer du ikke til å angre på.

Engelske restaurantmenyer

Hvis en restaurant kun har menyer på italiensk, er det garantert ikke en turistfelle, men italienske menyer er ingen garanti for at maten er bra, eller omvendt 🙂

Se Via Appia fra sykkelsetet

Gå til Punto Informativo Appia Antica. Det er rett ved Appian Way. Bruk ekstra € 3 per time på en e-sykkel.

The Colosseum Pub Crawl

En flott måte å møte andre turister som besøker Roma.
Verten sørger for at alle har det veldig bra, og kanskje kan du treffe noen for en middag senere på kvelden. Hvem vet?

Les mer

Hva du ikke bør gjøre i Roma

Ikke besøk attraksjoner midt på dagen

Da er det er mest sannsynlig at du blir stående i laaange køer med turister.

Ikke bestill stor kaffe

Ikke forvent at kaffestørrelsene skal være de samme som hjemme. Med en stor kaffe skiller du deg ut som turist. Et tips er å bestille italienernes favoritt, Espresso.

Ikke alle snakker engelsk

Det går bedre hvis du lærer deg noen strofer på italiensk.

Ikke ta taxi over alt

Da går du glipp av noen av de beste delene av byen (og du vil bruke massevis av penger). «Ta med et superkomfortabelt par sko. Roma er STORT, og du vil ønske å gå mye,» sa Vanessa Foudouli.

Beveg deg utenfor sentrum

Ikke glem å utforske andre fantastiske bydeler utenfor sentrum. Her finner du ekte romersk kultur.

Unngå lange køer

Ikke glem å utforske andre fantastiske bydeler utenfor sentrum. Her finner du ekte romersk kultur.

Populære aktiviteter i Roma