Solkrem barn og baby – tipsene du må kunne

Derfor skal du ikke smøre solkrem på babyen- Hvis du drar ut med babyen din, er det ekstra viktig å beskytte den lille mot solens stråling fordi den følsomme babyhuden er ekstra utsatt for alvorlige brannskader.

Den beste formen for solbeskyttelse er forebygging, så prøv å holde deg inne eller i skyggen når solen er på sitt sterkeste, mellom kl. 10-16 Hvis du trenger å være ute i solen imå du sørge for å ta noen ekstra forholdsregler, inkludert bruk av solkrem.

Her er noen råd om når babyer kan begynne å bruke solkrem og hvordan du velger et merke som er trygt.

Når kan babyer bruke solkrem?

For nyfødte og babyer under 6 måneder: American Academy of Pediatrics (AAP) sier at foreldre til babyer under 6 måneder kan bruke en liten mengde babysikker solkrem med en solfaktor på 30 til 50 (og ikke lavere enn 15) til små områder av spedbarnets kropp, for eksempel i ansiktet, på baksiden av hendene og på toppen av føttene.

Derfor skal du ikke smøre solkrem på babyen

For babyer fra 6 måneder og oppover: Bruk solfaktor 30 til 50 beregnet for barn på alle utsatte områder av kroppen.

For alle babyer: Bruk en liten mengde solkrem som du tester på huden til babyen. Helst 48 timer før du drar ut, for å sjekke om det blir irritasjon på huden. Hvis barnet ditt utvikler utslett, snakk med barnelegen din.

Vær ekstra forsiktig rundt ansiktet til barnet ditt. Hvis den lille er opprømt, vent til babyen er roligere eller distraherer med et leketøy. Hvis solkremen kommer i øynene, tørk det forsiktig bort. Tørk også hendene til babyen med en ren, fuktig klut.

t?a=1314279094&as=1466533937&t=1&tk=1&i=1

Hvor mye solkrem skal babyen ha på seg?

For spedbarn på 6 måneder og eldre, spre en liten mengde solkrem over all utsatt hud ca. 15 til 30 minutter før du går ut. I dette tilfellet er mer definitivt bedre med mindre barnet ditt er under 6 måneder, og i så fall er en liten mengde på utsatte områder anbefalingen. Vær spesielt oppmerksom på nese og ører, og beskytt leppene med leppepomade som har solfaktor 15 eller høyere i seg.

Smør på solkrem annenhver time hvis den er vanntett og oftere hvis du er ute i lengre perioder, babyen din blir våt eller solkremen ikke er vannavstøtende. Bare husk at solkrem slites av etter svømming eller svette, selv om den er vanntett, og det kan ta opptil 30 minutter før den er  effektiv etter påføring.

Solkrem skal brukes året rundt. Selv på vinteren kan snøens refleksjon og solstrålene forårsake alvorlige forbrenninger. Og husk at skyer ikke blokkerer UV-stråler, de filtrerer dem bare – noe som gjør solkrem et must når babyen din er uten.

Hva slags solkrem er trygt for babyen?

Noen solkremer er bedre for babyen din enn andre. Her er noen tips for å kjøpe solkrem til babyen din:

Prøv å velge en type som er spesifikt for babyer eller barn og at den er vanntett. Selv om dere ikke skal bade.

For å forhindre utslett, sjekk ingrediensene for titandioksid og sinkoksid. Disse allergivennlige ingrediensene sitter på toppen av huden i stedet for å bli absorbert av den som kjemiske solkremer.

Etiketten skal si «bredspektrum», og betyr at den beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.

Velg en solfaktor fra 30 til 50 (og ikke lavere enn 15). Eksperter anbefaler mot produkter som inneholder en solfaktor over 50, fordi de kanskje ikke er mer effektive enn de med 50 og kan føre til at foreldre tror at de ikke trenger å smøre på nytt så ofte.

Unngå solkremer som inneholder insektmiddel, siden de er mindre effektive.

Ønsker du å lese mer om dette, kan du sjekke Forbrukerrådets solkremtest. Her var det kun 8 av 45 solkremer som «besto» testen.

image 7727557 13867494

Tips for å beskytte babyer mot solen

Planlegger du å tilbringe litt tid ute med babyen din? Beskytt mot varme og sol ved å gjøre følgende:

Hold deg inne da solen er som verst i syden. Fra klokken 10:00 til 16:00.

Vær i skyggen når du kan.

Dekk så mye hud som mulig med løse klær.

Ikke glem en solhatt, og hvis babyen din tillater det sett på solbriller som gir beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.

Legg aldri et tykt teppe over vognen, siden det utgjør risikoen for overoppheting. I stedet kan du bruke skygge for å beskytte babyen din, eller bruke en parasoll festet på siden av vognen

Forsikre deg om at babyen får nok veske.

Mens du er i sommersola, må du huske å passe på i varmt vær, og se etter tegn til dehydrering (urolig, rødhet, overdreven gråt) og tegn på solbrenthet. Hvis huden blir rød eller brent, flytt babyen til skyggen med en gang og bruke en kald klut så fort du kan. Nedkjøling av det brente området er viktig.

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Derfor skal du ikke smøre solkrem på babyen». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Pakketips for deg som reiser med barn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.