Europa, Italia, Reiser, Roma, Trastevere

Trastevere Roma | Guide til bydelen Trastevere (2023)

lazy - Europa, Italia, Reiser, Roma, Trastevere - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

En Guide til Trastevere | Den beste bydelen i Roma – Mange vil være enige med meg når jeg sier at Trastevere er det beste nabolaget i Roma. 

  • Navnet «Trastevere» kommer fra den latinske benevnelsen «Trans Tiberim» – «på andre siden av Tiber». Trastevere er en sjarmerende og autentisk bydel i Roma, fylt med historie, restauranter, kafeer og selvfølgelig gelato!

Les vår Guide til Trastevere | Den beste bydelen i Roma og lær hvordan du opplever den beste bydelen i Roma!

I artikkelen har vi funnet frem de beste hotellene i Trastevere. De kan du bestille hos Hotels.com. Her får du gratis avbestilling og du samler gratis netter med reward-programmet.

Trastevere er et bra sted å bo i Roma hvis du ønsker å spare litt penger

Ønsker du å bo Trastevere er dette også en fin måte å spare penger mens du er i Roma. Hoteller i Trastevere er rimeligere enn steder i nærheten av de populære Roma-attraksjonene (dvs. Colosseum, Spansketrappen, Trevifontenen).

Det er også til tider umulig å finne ledige rom i de populære turistområdene.

Selv om det er billigere med hotell i Trastevere, er likevel turistområdene i Roma lett tilgjengelig til fots, t-bane osv. Bor du i Trastevere vil du glede deg over hvor stille det er, og hvor lett det er å besøke områder som Piazza Navona, Campo d ‘Fiori og Pantheon.

Piazza Navona er oppført på restene etter Domitianus’ sirkus fra det første århundre, Circus Agonalis, dit romerne kom for å se på sportsarrangementer. Selv om det er enkelt å gå fra Trastevere til disse områdene, kan du også f.eks. ta trikk nr 8 til Largo Argentina.

Når du skal velge hotell i Trastevere, må du ta hensyn til dine behov og prioriteringer. Hvis du skal bo over en lengre tidsperiode, ønsker du kanskje å ha muligheten til å vaske klær, eller tilberede dine egne måltider, eller til og med bare ha tilgang til kjøleskap. Hvis dette er er viktig for deg, anbefaler jeg å leie en leilighet. Hvis du foretrekker romservice og daglig rengjøring, er det best å bestille hotell.

lazy - Europa, Italia, Reiser, Roma, Trastevere - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

De beste hotellene i Trastevere Roma

Det er over 15 hoteller i Trastevere, men noen av dem oppfyller ikke kriteriene jeg har satt i denne artikkelen, som er billige hoteller i Trastevere/lavbudsjetthoteller.

I tillegg skal de ha ha gratis wifi og gode anmeldelser. Det er ikke nødvendig å bruke 800 kr + per natt for hoteller i Trastevere. Spar penger til pizza, pasta, vin og gelato ved å bo på et av disse hotellene i Trastevere som har mitt godkjenningsstempel!

Hotel Trastevere er nok mitt favorittforslag for et rimelig hotell i Trastevere. Den sentrale beliggenheten i Piazza di Santa Maria betyr at du er rett ved mange restauranter og nattelivet i Trastevere.

Bor du på Hotel Trastevere er du i gangavstand til turistattraksjoner som Vatikanet og Pantheon. WiFi er pålitelig og gratis (så viktig!), Og hotellet tilbyr til og med gratis frokost til gjestene.

Hotel Santa Maria er en skjult perle i Trastevere. Dette er et hotell i boutiquestil. Hotellet er ikke bare rimelig, men er også et av de høyest rangerte hotellene hos Booking.com og Hotels.com i Trastevere!

Her har du en bar på stedet, en utegård (ypperlig for å nyte en morgen-cappuccino!), og til og med gratis sykler du kan låne. 

Residenza San Calisto er en annen favoritt for rimelige overnatting i Trastevere. Fasiliteter inkluderer en kafé på stedet, gratis frokost og wifi.

Bygningen fra 1700-tallet hvor Residenza San Calisto (hjemmesiden til hotellet) ligger, ble restaurert i 2007, noe som resulterte i et hotell som gjestene synes er stilig og vakkert.

Over 300 Airbnb-leiligheter i Trastevere

Tro det eller ei, det er over 300 Airbnb-leiligheter til leie i Trastevere. Mange av leilighetene ligger på en gjennomsnittlig pris til ca 600-700 kr  per natt.

Bare så du vet det, dette er en god pris i Roma! I tillegg får du kjøkken, vaskemaskin mm. i den beste bydelen i Roma!

lazy - Europa, Italia, Reiser, Roma, Trastevere - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Selv  det er behagelig å bo i en leilighet gjennom Airbnb, er jeg klar over at ikke alle ønsker det. Hvis du ikke er interessert i å leie en leilighet gjennom Airbnb, er det flere rimelige hotellalternativer i Trastevere.

Ønsker du å spare på AirBnb? Hvis du er ny på AirBnb, kan du spare 54 dollar (kr 486,-) på din første bestilling via denne lenken *!

De beste tingene å gjøre i Trastevere

Selv om Trastevere ligger svært sentralt i Roma, og det er enkelt å komme til de fleste av Romas største og beste turistattraksjoner, er det flere ting å se og gjøre i Trastevere-området også. Siden disse attraksjonene ligger i nabolaget, bør du absolutt prioritere å besøke disse stedene når du først bor i Trastevere.

Basilica di Santa Maria

Basilica di Santa Maria i Trastevere er en av de første kristne kirkene i Roma. Selve kirken ble reist omkring år 350 av pave Liberius.

Kirken ble restaurert, og antagelig nesten fullstendig gjenoppbygget, av Sixtus III, for å feire erklæringen av at Maria var Guds Mor ved konsilet i Efesos i 432. Den ble sterkt skadet i et jordskjelv i 1348, og restaurert noen år senere. 

Basilica di Santa Maria er åpen hver dag fra kl. 07.00 til 21.00. Besøk er gratis.

Piazza di Santa Maria

Basilica de Santa Maria ligger i Piazza di Santa Maria. Besøker du Trastevere og Basilica di Santa Maria bør du bruke litt tid i og rundt Piazza di Santa Maria. Torget er svært populært blant lokalbefolkningen, og her finner du flere lokale butikker, restauranter, kafeer og barer.

Ta også en tur til Piazza di Santa Maria. Her kan du fornye deg i romerske kultur. Bestill en gelato på Blue Ice gelateria som ligger i Piazza di Santa Maria og sett deg ned ved fontenen midt på torget. Her kan du se på livet som tusler forbi, mens du koser deg med isen din. En ekte romer i Roma.

Kjøp billetter til attraksjoner i Roma her –

Roma er en populær turistdestinasjon. Når vi var i området sist, bestilte vi en guide og kjøpte billetter til de fleste attraksjoner online. Grunnen til det er at de populære severdighetene har ofte lang kø, og når du kjøper billetter på stedet, koster disse gjerne litt mer. Så et pro tips. Bestill billetter til de attraksjonene du vet du skal besøke. Du kan se hva som er tilgjengelig via denne lenken.

Villa Farnesina

Dette herskapshuset i Trastevere ble bygget på 1500-tallet av bankmann, Agostino Chigi. Chigi hyret inn en kjent maler og arkitekt, Baldassarre Peruzzi, for å designe og planlegge det som nå er kjent som Villa Farnesina. Raphael er den mest populære artisten hvis verk vises i Villa Fanesina.

Er du glad i kunst bør du planlegge en tur til Villa Farnesina for å se arbeidet utført av Raphael, Peruzzi og andre. Villa Farnesina er åpen mandag til lørdag, fra 09:00 til 14:00. Inngang for voksne er 10 € og inkluderer en lydtur. På lørdager er det en omvisning (på engelsk!) Som finner sted kl. 10:00 og koster 12 €.

Piazza di San Cosimato

Piazza di San Cosimato er et lite torg i Trastevere. Det er få turister der, ofte er det kun lokalbefolkningen som er der. Det er så deilig å spasere gjennom dette torget,  og bare nyte hvor autentisk det er, og hvor få turister som er her.

Markedet i Trastevere er der mandag til lørdag i Piazza di San Cosimato. Markedet er først og fremst fylt med fersk frukt og grønnsaker for lokalbefolkningen. Her gjør lokalbefolkningen innkjøp til middagen den kvelden. Det er til og med en liten lekeplass på torget, noe du ikke kan finne nærmere Roma sentrum.

Som med alle piazzaer/torg er de gratis å besøke og er tilgjengelig døgnet rundt. Piazza di San Cosimato er imidlertid ikke veldig spennende om kvelden, så jeg anbefaler ikke å besøke stedet om kvelden.

De beste restaurantene i Trastevere

Lommeboken rekker lenger i Trastevere. Siden området ikke er rettet mot turister, er prisene bedre enn i Roma i nærheten av de største turistattraksjonene. Restauranter i Trastevere er ikke noe unntak. Noen av de beste pizzaene, pastaene og vinen finner du i Trastevere og til en rimeligere pris enn hva du finner på restaurantene i nærheten av sentrum av Roma.

Nedenfor er noen budsjettvennlige spisesteder i Trastevere.

La Renella Forno

Den beste pizzaen (i skiver) i Trastevere får du på La Renella Forna. Dette bakeriet har vært i virksomhet siden 1870, så da skjønner du at det må være bra. La Renalla Forna er et flott sted å stoppe for en rask skive med vedfyrt pizza ved lunsjtid.

La Renella Forno

L’Antico Caffè del Moro

lazy - Europa, Italia, Reiser, Roma, Trastevere - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

L’Antico Caffè del Moro er en familiedrevet restaurant med romersk- og middelhavsmat. Kokken Marcello og hans kone Tina viser deg gjennom den romerske tradisjonen fra forretter til desserter.
Her får du et omfattende vinkart med mer enn 360 type vin. I tillegg har 7 typer italiensk og utenlandsk fatøl.

Dar Poeta

Ønsker du å besøke en pizzeria, kan du besøke Dar Poeta. Denne bedårende restauranten har både pizza og pasta (i utgangspunktet alt du måtte ønske deg i Roma!) Til en uslåelig pris. Dar Poeta er en liten restaurant med sitteplasser innendørs og utendørs. En koselig plass å sitte når du nyter en deilig pizza og en kald øl, eller et glass vin.

Dar Poeta

Pro-tips: pizzaen du bestiller på restauranter blir ikke kuttet i skiver, så du må bruke en kniv for å skjære den selv! Pizzaen i Roma har tynn skorpe, og er enkel å skjære opp. Det er vanlig å bestille en pizza til hver person.

Ristorante L’Archetto II

Min absolutte favorittrestaurant over alle i hele Roma er Ristorante L’Archetto II i Trastevere. Kun få meter fra Piazza di San Cosimato. Hver gang jeg besøker Roma må jeg hit. Besøk stedet så møtes vi kanskje der :-). 

Ristorante L’Archetto II er så autentisk som italienske restauranter kan bli, og den er ekstremt populær blant lokalbefolkningen. Maten er deilig, for ikke å nevne rimelig, pluss at husets vin er fantastisk (og bare ca. 5 € for en flaske!). Husk å bestille bruschetta til vinen. Utrolig godt!

Ristorante L’Archetto II

Jeg håper du skjønner hvorfor jeg synes Trastevere er en av de beste bydelene i Roma. Jeg håper du bor noen netter i bydelen, eller i det minste minste besøker Trastevere og tilbringer noen timer der. Du vil sette stor pris på det.

Se også:

De beste stedene å bo i Roma nær Colosseum, Trervi, Spansketrappen
Italia
Her bor du best i Roma for en natt

Andre populære aktiviteter i Trastevere

 

 

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Guide til Trastevere | Den beste bydelen i Roma». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

* Dette er en sponset lenke, slik at jeg kan motta en provisjon, uten kostnad for deg, hvis du kjøper via lenken min.

Mange vil være enige med meg når jeg sier at Trastevere er det beste nabolaget i Roma. 

Navnet «Trastevere» kommer fra den latinske benevnelsen «Trans Tiberim» – «på andre siden av Tiber». Trastevere er en sjarmerende og autentisk bydel i Roma, fylt med historie, restauranter, kafeer og selvfølgelig gelato!

Les denne Quick-Guide for Trastevere og lær hvordan du opplever den beste bydelen i Roma!


Hvor bør man bo i Trastevere?

Ønsker du å bo Trastevere er dette også en fin måte å spare penger mens du er i Roma. Overnattingssteder i Trastevere er rimeligere enn steder i nærheten av de populære Roma-attraksjonene (dvs. Colosseum, Spansketrappen, Trevifontenen). Det er også til tider umulig å finne ledige rom i de populære turistområdene.

Selv om det er rimeligere å bo i Trastevere, er likevel turistområdene i Roma lett tilgjengelig til fots, t-bane osv. Bor du i Trastevere vil du glede deg over hvor stille det er, og hvor lett det er å besøke områder som Piazza Navona, Campo d ‘Fiori og Pantheon. Piazza Navona er oppført på restene etter Domitianus’ sirkus fra det første århundre, Circus Agonalis, dit romerne kom for å se på sportsarrangementer. Selv om det er enkelt å gå fra Trastevere til disse områdene, kan du også f.eks. ta trikk nr 8 til Largo Argentina.

Når du skal velge hvor du ønsker å bo i Trastevere, må du ta hensyn til dine behov og prioriteringer. Hvis du skal bo over en lengre tidsperiode, ønsker du kanskje å ha muligheten til å vaske klær, eller tilberede dine egne måltider, eller til og med bare ha tilgang til kjøleskap. Hvis dette er er viktig for deg, anbefaler jeg å leie en leilighet. Hvis du foretrekker romservice og daglig rengjøring, er det best å bestille hotell.

Trastevere Airbnb

Tro det eller ei, det er over 300 Airbnb-leiligheter til leie i Trastevere. Mange av leilighetene ligger på en gjennomsnittlig pris til ca 600-700 kr  per natt. Bare så du vet det, dette er en god pris i Roma! I tillegg får du kjøkken, vaskemaskin mm. i den beste bydelen i Roma!

Selv  det er behagelig å bo i en leilighet gjennom Airbnb, er jeg klar over at ikke alle ønsker det. Hvis du ikke er interessert i å leie en leilighet gjennom Airbnb, er det flere rimelige hotellalternativer i Trastevere.

Ønsker du å spare på AirBnb? Hvis du er ny på AirBnb, kan du spare 54 dollar (kr 486,-) på din første bestilling via denne lenken *!

De beste hotellene i Trastevere Roma:

Det er over 15 hoteller i Trastevere, men noen av dem oppfyller ikke kriteriene jeg har satt i denne artikkelen, som er lavbudsjetthoteller. I tillegg skal de ha ha gratis wifi og gode anmeldelser. Det er ikke nødvendig å bruke 800 kr + per natt for hoteller i Trastevere. Spar penger til pizza, pasta, vin og gelato ved å bo på et av disse hotellene i Trastevere som har mitt godkjenningsstempel!

Hotel Trastevere

Hotel Trastevere er nok mitt favorittforslag for et rimelig sted å bo i Trastevere. Den sentrale beliggenheten i Piazza di Santa Maria betyr at du er rett ved mange restauranter og nattelivet i Trastevere. Bor du på Hotel Trastevere er du i gangavstand til turistattraksjoner som Vatikanet og Pantheon. WiFi er pålitelig og gratis (så viktig!), Og hotellet tilbyr til og med gratis frokost til gjestene.

Hotel Trastevere

Hotel Santa Maria

Hotel Santa Maria er en skjult perle i Trastevere. Dette er et hotell i boutiquestil. Hotellet er ikke bare rimelig, men er også et av de høyest rangerte hotellene hos Booking.com og Hotels.com i Trastevere! Her har du en bar på stedet, en utegård (ypperlig for å nyte en morgen-cappuccino!), og til og med gratis sykler du kan låne. 

Hotel Santa Maria

Residenza San Calisto

Residenza San Calisto er en annen favoritt for rimelige overnatting i Trastevere. Fasiliteter inkluderer en kafé på stedet, gratis frokost og wifi. Bygningen fra 1700-tallet hvor Residenza San Calisto (hjemmesiden til hotellet) ligger, ble restaurert i 2007, noe som resulterte i et hotell som gjestene synes er stilig og vakkert.

Residenza San Calisto

Ting å se i Trastevere, Roma

Selv om Trastevere ligger svært sentralt i Roma, og det er enkelt å komme til de fleste av Romas største og beste turistattraksjoner, er det flere ting å se og gjøre i Trastevere-området også. Siden disse attraksjonene ligger i nabolaget, bør du absolutt prioritere å besøke disse stedene når du først bor i Trastevere.

Basilica di Santa Maria

Basilica di Santa Maria i Trastevere er en av de første kristne kirkene i Roma. Selve kirken ble reist omkring år 350 av pave Liberius.

Kirken ble restaurert, og antagelig nesten fullstendig gjenoppbygget, av Sixtus III, for å feire erklæringen av at Maria var Guds Mor ved konsilet i Efesos i 432. Den ble sterkt skadet i et jordskjelv i 1348, og restaurert noen år senere. 

Basilica di Santa Maria er åpen hver dag fra kl. 07.00 til 21.00. Besøk er gratis.

Piazza di Santa Maria

Basilica de Santa Maria ligger i Piazza di Santa Maria. Besøker du Trastevere og Basilica di Santa Maria bør du bruke litt tid i og rundt Piazza di Santa Maria. Torget er svært populært blant lokalbefolkningen, og her finner du flere lokale butikker, restauranter, kafeer og barer.

Ta også en tur til Piazza di Santa Maria. Her kan du fornye deg i romerske kultur. Bestill en gelato på Blue Ice gelateria som ligger i Piazza di Santa Maria og sett deg ned ved fontenen midt på torget. Her kan du se på livet som tusler forbi, mens du koser deg med isen din. En ekte romer i Roma.

Kjøp billetter til attraksjoner i Roma her:

 

Villa Farnesina

Dette herskapshuset i Trastevere ble bygget på 1500-tallet av bankmann, Agostino Chigi. Chigi hyret inn en kjent maler og arkitekt, Baldassarre Peruzzi, for å designe og planlegge det som nå er kjent som Villa Farnesina. Raphael er den mest populære artisten hvis verk vises i Villa Fanesina.

Er du glad i kunst bør du planlegge en tur til Villa Farnesina for å se arbeidet utført av Raphael, Peruzzi og andre. Villa Farnesina er åpen mandag til lørdag, fra 09:00 til 14:00. Inngang for voksne er 10 € og inkluderer en lydtur. På lørdager er det en omvisning (på engelsk!) Som finner sted kl. 10:00 og koster 12 €.

Piazza di San Cosimato

Piazza di San Cosimato er et lite torg i Trastevere. Det er få turister der, ofte er det kun lokalbefolkningen som er der. Det er så deilig å spasere gjennom dette torget,  og bare nyte hvor autentisk det er, og hvor få turister som er her.

Markedet i Trastevere er der mandag til lørdag i Piazza di San Cosimato. Markedet er først og fremst fylt med fersk frukt og grønnsaker for lokalbefolkningen. Her gjør lokalbefolkningen innkjøp til middagen den kvelden. Det er til og med en liten lekeplass på torget, noe du ikke kan finne nærmere Roma sentrum.

Som med alle piazzaer/torg er de gratis å besøke og er tilgjengelig døgnet rundt. Piazza di San Cosimato er imidlertid ikke veldig spennende om kvelden, så jeg anbefaler ikke å besøke stedet om kvelden.

Trastevere restauranter

Lommeboken rekker lenger i Trastevere. Siden området ikke er rettet mot turister, er prisene bedre enn i Roma i nærheten av de største turistattraksjonene. Restauranter i Trastevere er ikke noe unntak. Noen av de beste pizzaene, pastaene og vinen finner du i Trastevere og til en rimeligere pris enn hva du finner på restaurantene i nærheten av sentrum av Roma.

Nedenfor er noen budsjettvennlige spisesteder i Trastevere.

La Renella Forno

Den beste pizzaen (i skiver) i Trastevere får du på La Renella Forna. Dette bakeriet har vært i virksomhet siden 1870, så da skjønner du at det må være bra. La Renalla Forna er et flott sted å stoppe for en rask skive med vedfyrt pizza ved lunsjtid.

La Renella Forno

Dar Poeta

Ønsker du å besøke en pizzeria, kan du besøke Dar Poeta. Denne bedårende restauranten har både pizza og pasta (i utgangspunktet alt du måtte ønske deg i Roma!) Til en uslåelig pris. Dar Poeta er en liten restaurant med sitteplasser innendørs og utendørs. En koselig plass å sitte når du nyter en deilig pizza og en kald øl, eller et glass vin.

Dar Poeta

Pro-tips: pizzaen du bestiller på restauranter blir ikke kuttet i skiver, så du må bruke en kniv for å skjære den selv! Pizzaen i Roma har tynn skorpe, og er enkel å skjære opp. Det er vanlig å bestille en pizza til hver person.

Ristorante L’Archetto II

Min absolutte favorittrestaurant over alle i hele Roma er Ristorante L’Archetto II i Trastevere. Kun få meter fra Piazza di San Cosimato. Hver gang jeg besøker Roma må jeg hit. Besøk stedet så møtes vi kanskje der :-). 

Ristorante L’Archetto II er så autentisk som italienske restauranter kan bli, og den er ekstremt populær blant lokalbefolkningen. Maten er deilig, for ikke å nevne rimelig, pluss at husets vin er fantastisk (og bare ca. 5 € for en flaske!). Husk å bestille bruschetta til vinen. Utrolig godt!

Ristorante L’Archetto II

Jeg håper du skjønner hvorfor jeg synes Trastevere er en av de beste bydelene i Roma. Jeg håper du bor noen netter i bydelen, eller i det minste minste besøker Trastevere og tilbringer noen timer der. Du vil sette stor pris på det.

Se også:

De beste stedene å bo i Roma nær Colosseum, Trervi, Spansketrappen
Italia

* Dette er en sponset lenke, slik at jeg kan motta en provisjon, uten kostnad for deg, hvis du kjøper via lenken min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.