Destinasjoner, Europa cat, Tsjekkoslovakia

Zizkov – et bra sted å bo for utelivet i Praha (2023)

lazy

Oppdatert 20. februar 2023

Žižkov er et livlig og populært område i Praha, og det er mange grunner til at det er et flott sted å bo for de som ønsker å oppleve byens uteliv.

Først og fremst er Žižkov kjent for å ha en rekke barer, nattklubber og restauranter. Området er spesielt populært blant lokalbefolkningen, og det er ikke uvanlig å se folk som går ut på byen og nyter nattelivet til langt på natt.

Žižkov har også et rykte på seg for å være et mer alternativt og bohemsk område enn noen av de mer turistifiserte delene av byen. Dette betyr at du kan forvente å finne en rekke uavhengige kafeer, gallerier og butikker som selger unike varer og kunst.

Et annet pluss ved Žižkov er at det har en rekke parker og grønne områder, inkludert Riegrovy Sady. Dette er et flott sted å nyte en piknik eller en øl med venner, og det er ofte konserter og festivaler som holdes her om sommeren.

For de som ønsker å utforske resten av Praha, er Žižkov også svært sentralt beliggende. Det er bare en kort spasertur eller trikketur unna det historiske sentrum og andre populære områder som Vinohrady og Karlin.

Alt i alt er Žižkov et flott sted å bo for de som ønsker å oppleve Prahas pulserende natteliv samtidig som de kan nyte en mer bohemsk og uavhengig livsstil.

3 Beste og Billigste hotellene i Zizkov:

Hostel One Prague
Hostel One Prague

Hostel One Prague

Hostel One Home ligger i sentrum av Praha, 400 meter fra Kruttårnet og rådhuset, og har døgnåpen resepsjon, felles stue med sofa og PCer og gratis Wi-Fi overalt. Prague Masaryk togstasjon, hvor flere busser og trikker stopper, ligger 2 minutters gange unna. Náměstí Republiky T-banestasjon ligger 5 minutters gange unna, og sentrum av Praha ligger innen 1 km fra overnattingsstedet. Det perfekte stedet for omgjengelige solo-reisende som elsker å utforske på dagtid og feste til solen står opp! Hotellet har en sentral beliggenhet i Praha 1. De fleste attraksjoner er innen gangavstand eller en kort spasertur.

Brix Hostel
Brix Hostel

Brix Hostel

Brix Hostel i Praha tilbyr innkvartering for voksne. Her er det en bar, en delt salong og en hage. Blant fasilitetene på denne eiendommen er en døgnåpen resepsjon og et delt kjøkken, samt gratis WiFi på hele eiendommen. Privat parkering kan ordnes mot et pristillegg.

Hostel Marabou Prague
Hostel Marabou Prague

Hostel Marabou

Ligger i et område kjent for sine flotte restauranter og parker, vil du være i midten av det ekte Praha uten turistprisene? Da er dette stedet. Vandrerhjemmet ligger i bydelen Zizkov i Praha 3. Buss til gamlebyen går rett foran vandrerhjem, og bare 5 min gange til flere trikkelinjer. Hvis du foretrekker å gå, er det bare 15 min gange til sentrum av gamlebyen i Praha. Hostel Marabou Prague er ideell for grupper så vel som for enkeltpersoner som ønsker møte andre reisende. Vandrerhjemmet tilbyr romslige sovesaler og komfortable rom.

3 Beste Budsjetthoteller i Zizkov:

Hotel Residence Tabor
Hotel Residence Tabor

Hotel Residence Tabor

Residence Tabor ligger i det trendy kvartalet Zizkov, med rask og enkel tilgang til alle monumentene. Den berømte Vaclavplassen er en 15-minutters spasertur eller 4 holdeplasser unna med trikk nr. 9. Trikkeholdeplassen Lipanska ligger rett foran hotellet, og kjøpesenteret Flora og Cinema City ligger 2 holdeplasser unna. Du finner et innendørsbasseng en 2-minutters spasertur unna. Hotellbygningen ble bygget på slutten av 1800-tallet, og har nylig blitt totalrenovert. Et at de mer populære områdene i Praha.

Hotel GOLDEN CITY-garni
Hotel GOLDEN CITY-garni

Hotel GOLDEN CITY-garni

Hotel GOLDEN CITY-garni ligger nær en undergrunnsstasjon i bydelen Zizkov i Praha. Et par kulturelle høydepunkter er Den astronomiske klokken i Praha og Karlsbroen, mens Wenzelsplassen og Det gamle torget er noen av områdets populære attraksjoner. Du kan se om det skjer noe kult på O2 Arena. Velger du dette hotellet, er det enkelt å benytte seg av kollektivtransport ettersom Lipanská trikkeholdeplass ligger like i nærheten og Olšanské náměstí Stop ligger 5 minutter unna til fots.

Hotel White Lion
Hotel White Lion

Hotel White Lion

Det nylig rekonstruerte hotellet White Lion ligger midt i sentrum av Praha, i den unike atmosfæren i žižkov, bare tre trikkeholdeplasser eller femten minutters gange fra Wenceslas-plassen. Trikkeholdeplass i nærheten av hotellet tilbyr trikkeforbindelse til t-banelinjer og også en direkte forbindelse til sentrum av Praha. Om sommeren vil du sikkert sette pris på muligheten til å sette deg ned i lokalene til hotellatriumet.

2 Beste Mellomklassehoteller i Zizkov:

Hotel Carlton
Hotel Carlton

Hotel Carlton

Hotel Carlton Prague ligger i den historiske delen av Praha, Zizkov. Praktisk beliggenhet i en rolig del av hovedstaden, 5 minutter med trikk fra det historiske sentrum og shoppingdestinasjoner – Wenceslas og Old Town Square (Staroměstské náměstí). Hovedbanestasjonen (Prague Main Station) i umiddelbar nærhet. Hotellet tilbyr overnatting i nyoppussede dobbeltrom og tremannsrom med klimaanlegg og internettilgang via Wi-Fi. Det nye gulvet i Junior Suite tilbyr romslige rom med førsteklasses tjenester. Hyggelig resepsjon med lobbybar, frokost som serveres i restauranten plassert i de originale kjellene fra 1800-tallet, en konferansesalong – alt dette garanterer et hyggelig og uforstyrret opphold.

Hotel Ariston & Ariston Patio
Hotel Ariston & Ariston Patio

Hotel Ariston & Ariston Patio

Hotel Ariston & Ariston Patio Prague ligger i den historiske delen av gamle Žižkov – en perfekt beliggenhet i nærheten av det historiske sentrum av Praha og shoppingdestinasjonene, bare 3 trikkeholdeplasser fra Wenceslaus Square og Prašná brána (Pudertårnet), i nærheten av sentralstasjonen Hlavní nádraží. Hotellet tilbyr overnatting i 116 rom i to bygninger fra 1800-tallet. Komfortable dobbeltrom og tremannsrom inkludert høyhastighets internettilgang via Wi-Fi. I hotellets hovedbygning er det 31 nyrenoverte Superior-rom med klimaanlegg og ettermiddagsnacks i foajeen. Resepsjonen med en lobbybar. Frokost serveres i den historiske hallen og parkering i den sentrale gårdsplassen til Patio-bygningen, kompletterer standardutvalget av hotelltjenester.

Tips til en helgtur i Zizkov Praha

Hvis du skal besøke Žižkov for en helg, er det mye å se og oppleve i dette livlige nabolaget i Praha. Her er en initiering for noen som ønsker å oppleve det beste av Žižkov på kort tid:

image 5
Kafeen Můj šálek kávy.

Dag 1:

 1. Start dagen med en god kopp kaffe på Můj šálek kávy. Denne kafeen er kjent for sin gode kaffe og avslappede atmosfære.
 2. Ta en spasertur til Zizkov TV-tårnet, som er en av de mest kjente landemerkene i Praha. Besøk observasjonsplattformen for en fantastisk utsikt over byen.
 3. Utforsk uavhengige butikker og gallerier langs gatene i Žižkov. Sjekk ut butikker som CREAM, hvor du kan finne vintage klær, eller besøk gallerier som Galerie Kostka for å se på lokale kunstverk.
 4. Ta en pause i Riegrovy Sady, som er en stor park som er perfekt for piknik og soling. Nyt utsikten over byen og nyt en øl eller mat i ølhagen.
 5. Spis middag på restauranten Oblaca i Zizkov TV-tårnet, og nyt gourmetmat mens du ser på den fantastiske utsikten.
 6. Avslutt kvelden med en drink på den trendy nattklubben La Fabrika, som spiller en blanding av techno, house og elektronisk musikk.
image 4

Dag 2:

 1. Start dagen med en frokost på Cafe Pavlač, som serverer en rekke deilige frokostretter og kaffe.
 2. Utforsk området rundt Žižkov og besøk det nærliggende området Vinohrady, som er kjent for sine vakre jugendbygninger og koselige kafeer og restauranter.
 3. Ta en tur til Zizkov-kirkegården (Old Jewish Cemetery at Žižkov), som er en av de mest kjente kirkegårdene i Praha. Besøk gravene til kjente tsjekkiske personligheter som Karel Čapek og Jan Opletal.
 4. Utforsk Žižkovs natteliv og besøk nattklubber som Chapeau Rouge eller Storm Club, som spiller en blanding av elektronisk musikk og popmusikk.
 5. Avslutt helgen med en drink på Bukowski’s, en koselig bar som er kjent for sin avslappede atmosfære og gode utvalg av drikkevarer.

Med denne initieryen vil du kunne oppleve det beste av Žižkov på en helg, og få en smakebit av nabolagets bohemske og uavhengige atmosfære, livlige natteliv, vakre parker og kulturhistorie.

2 Beste Familievennlige hoteller i Zizkov:

Hotel Amadeus Praha
Hotel Amadeus Praha

Hotel Amadeus

Hotel Amadeus ligger 3 trikkestopp fra Václavplassen og 20 minutters gange fra Praha sentralstasjon. Hotel Amadeus ligger i den tradisjonelle bydelen Žižkov – et historisk område med brosteinsgater – kun 5 minutters gange fra mange barer og restauranter. Du finner trikkeholdeplassen Husinecká kun få meter fra overnattingsstedet. Flyplasstransport og henting er mulig mot ekstra kostnad. 

Hotel Voyage Praha
Hotel Voyage Praha

Hotel Voyage

Hotel Voyage et 4-stjerners hotell med 33 rom. Hotel Voyage er omgitt av fasjonable kafeer, puber og barer. Ligger i Žižkov-distriktet i Praha. Du kan ta en spasertur i parkene Vítkov eller Parukářka i nærheten, begge mindre enn 500 meter fra Hotel Voyage. Sykkelstiene som passerer hotellet gir en hyggelig bytur. Praha sentrum er lett tilgjengelig med offentlig transport. Turen til Wenceslas Square tar omtrent 10 minutter, og det nærmeste busstoppet ligger bare 200 meter fra hotellet.

Rimelige luksushoteller i Zizkov:

Prague Marriott Hotel
Prague Marriott Hotel

Prague Marriott Hotel

Ønsker du å utforske sentrum av Praha sentrum, ligger du rett ved det Gamlebytorget, Karlsbroen og andre legendariske attraksjoner. Palladium kjøpesenter og handlegaten Na Příkopě ligger like ved hotellet.

Her er noen av de beste kafeene i Žižkov i Praha:

Žižkov i Praha har en rekke uavhengige og unike kafeer som er verdt å utforske. Her er noen av de beste kafeene i området:

 1. Cafe Pavlač – Dette er en populær kafé som ligger i et nydelig renovert gammelt bygg med høye tak og store vinduer. Kafeen tilbyr et bredt utvalg av kaffe og te, samt deilige ferske kaker og bakverk. De har også en flott utendørsterrasse med utsikt over området.
 2. Můj šálek kávy – Dette er en kafé som er spesielt populær blant kaffeelskere. De har et bredt utvalg av kaffe fra hele verden, og baristaene er svært kunnskapsrike og dyktige. Kafeen har en avslappet og koselig atmosfære, og det er et flott sted å jobbe eller studere.
 3. Cafe V lese – Denne kafeen har en rustikk og koselig atmosfære, med trepanel og lave lys. De har et bredt utvalg av kaffe, te og alkoholholdige drikker, samt en deilig frokost- og lunsjmeny. Kafeen har også en flott utendørs gårdsplass, hvor du kan nyte en kopp kaffe eller et måltid i solen.
 4. Kavárna Liberál – Dette er en kafé som er kjent for å tiltrekke seg en intellektuell og kulturell publikum. De har ofte boklanseringer, kulturelle arrangementer og debatter. Kafeen tilbyr et bredt utvalg av kaffe, te og økologiske matvarer, samt en flott atmosfære for å nyte en god bok eller ha en diskusjon med venner.
 5. Cafe Sladkovsky – Dette er en av de eldste kafeene i Žižkov, og den har en rik historie og atmosfære. Kafeen tilbyr et bredt utvalg av kaffe, te og ferske bakverk, samt en flott frokostmeny. Det er også en populær møteplass for lokalbefolkningen, og du vil sannsynligvis møte mange interessante og vennlige mennesker her.

Uansett hvilken kafé du velger å besøke, vil du sannsynligvis finne en avslappet og uformell atmosfære, samt deilige mat- og drikkealternativer. Žižkov har virkelig noen av de beste kafeene i Praha, og de er vel verdt et besøk.

Žižkov i Praha har et pulserende natteliv

Žižkov i Praha har et pulserende natteliv, med en rekke nattklubber som tilbyr alt fra live musikk til DJ-er som spiller alt fra techno til popmusikk. Her er noen av de beste nattklubbene i området:

 1. Storm Club – Dette er en av de største nattklubbene i Praha, med en kapasitet på opptil 2000 personer. Klubben har flere dansegulv, og spiller en blanding av elektronisk musikk, pop og R&B. Storm Club tiltrekker seg en yngre, internasjonal publikum og er kjent for sine store arrangementer og fester.
 2. Palac Akropolis – Dette er en kultursenter som inkluderer en nattklubb, bar og kino. Klubben spiller en blanding av indie rock, elektronisk musikk og andre sjangere, og har ofte konserter og live musikkarrangementer. Palac Akropolis har også et flott utendørsområde, hvor du kan slappe av og nyte en drink i sommermånedene.
 3. Chapeau Rouge – Dette er en av de eldste nattklubbene i Praha og har en rik historie og atmosfære. Klubben spiller en blanding av rock, indie og elektronisk musikk, og er kjent for sine temafester og spesielle arrangementer. Chapeau Rouge har også en flott bar og en avslappet atmosfære.
 4. Vlkova 26 – Dette er en mindre, uavhengig nattklubb som spiller en blanding av house, techno og elektronisk musikk. Klubben har en intim atmosfære og tiltrekker seg ofte lokale DJ-er og musikere. Vlkova 26 har også et flott utendørsområde, hvor du kan nyte en drink eller slappe av etter en lang natt med dansing.
 5. La Fabrika – Dette er en trendy nattklubb som ligger i en gammel fabrikkbygning og har en industriell atmosfære. Klubben spiller en blanding av techno, house og elektronisk musikk, og er kjent for sine store arrangementer og fester. La Fabrika har også en flott utendørs terrasse, hvor du kan nyte en drink eller slappe av i solen.

Uansett hvilken nattklubb du velger å besøke, vil du sannsynligvis finne en spennende og pulserende atmosfære, samt god musikk og drikke. Žižkov har virkelig noen av de beste nattklubbene i Praha, og er et flott sted å utforske for de som ønsker å danse og ha det gøy om natten.

Žižkov i Praha er kjent for sin bohemske og uavhengige atmosfære

Žižkov i Praha er kjent for sin bohemske og uavhengige atmosfære, med et stort utvalg av uavhengige butikker, gallerier og kafeer som reflekterer nabolagets kreative og alternative sjel.

Uavhengige butikker: Žižkov har et bredt utvalg av uavhengige butikker som selger alt fra vintage klær og plater til bøker og kunst. Mange av disse butikkene er eiet og drevet av lokale kunstnere og designere, og gir besøkende en sjanse til å kjøpe unike og håndlagde varer.

Gallerier: Žižkov har også mange gallerier som viser frem kunst fra lokale og internasjonale kunstnere. Mange av disse galleriene er små og uavhengige, og gir en unik og intim atmosfære for å se på kunst og snakke med kunstnere og kuratorer.

Kafeer: Žižkov har et stort utvalg av kafeer som er kjent for sin avslappede og uformelle atmosfære. Mange av disse kafeene er eiet og drevet av lokale gründere, og tilbyr et bredt utvalg av kaffe, te og bakverk, samt unike og uvanlige drikker og matvarer.

Den bohemske og uavhengige atmosfæren i Žižkov tiltrekker seg et mangfoldig publikum som setter pris på nabolagets kreative og alternative sjel. Det er et flott sted å utforske for de som er interessert i kunst, design og kultur, og gir besøkende en unik og autentisk opplevelse av Praha som går utover de mer turistifiserte områdene.

Zizkov TV-tårnet (Zizkovská věž)

Zizkov TV-tårnet (Zizkovská věž) er et av de mest kjente landemerkene i Praha. Det ble oppført i 1985 og står 216 meter høyt, noe som gjør det til det høyeste bygningen i Praha og en av de høyeste TV-tårnene i verden.

Zizkov TV-tårnet er kjent for sin særegne og futuristiske design, som består av ni store stålmaster som omslutter bygningen, og har blitt et ikonisk symbol på Prahas bybilde.

Tårnet huser en rekke fasiliteter, inkludert en observasjonsplattform, en restaurant og en hotellavdeling. Den observasjonsplattformen er den mest populære attraksjonen i tårnet, og gir besøkende en fantastisk utsikt over Praha fra en høyde på 93 meter over bakken. Det er mulig å se mange av byens mest kjente landemerker, inkludert Praha slott, Karlsbroen og Gamlebytorget (Staroměstské náměstí (Old Town Square)).

Restauranten i tårnet, «The Oblaca Restaurant«, ligger på en høyde på 66 meter og tilbyr et bredt utvalg av gourmet mat og drikkevarer. Restauranten roterer sakte rundt tårnet, slik at besøkende kan nyte en 360-graders utsikt over byen mens de spiser.

Zizkov TV-tårnet har også en hotellavdeling, som består av ni luksuriøse hotellrom som ligger på en høyde på 70 meter. Rommene har alle en fantastisk utsikt over byen, og er utstyrt med moderne fasiliteter og høy kvalitet på tjenester.

Zizkov TV-tårnet er en av de mest populære turistattraksjonene i Praha, og det er en unik og minneverdig opplevelse å besøke observasjonsplattformen, restauranten eller hotellrommene. Utsikten fra tårnet er en av de beste i Praha, og er vel verdt turen opp til toppen.

Riegrovy Sady – parken i Zizkov, Praha

Riegrovy Sady er en stor park i Žižkov i Praha, og er en populær destinasjon for både turister og lokale. Parken ble oppkalt etter den tsjekkiske politikeren František Ladislav Rieger, og er kjent for sin vakre natur, flotte utsikt og et bredt utvalg av aktiviteter.

image 3

Parken har en stor plen, som er perfekt for piknik og soling i sommermånedene. Det er også flere stier som er flotte for turer og joggeturer, og en stor lekeplass som er ideell for barn. Parken har også en stor ølhage (Beer Garden Riegrovy Sady), som er populær blant lokalbefolkningen og turister. I ølhagen kan man nyte en deilig øl og enkle retter mens man nyter den flotte utsikten over byen.

I tillegg til de vanlige aktivitetene, finnes det også flere sportsfasiliteter i Riegrovy Sady. Det er en stor sportsbane som brukes til fotball, volleyball og andre aktiviteter, samt flere treningsapparater som er tilgjengelige for allmennheten.

Riegrovy Sady er også vert for flere årlige arrangementer, inkludert konserter, matfestivaler og sportsbegivenheter. Blant de mest populære arrangementene er «Brew Fest», en ølfestival som samler bryggerier fra hele Tsjekkia og andre deler av verden, og «Prague Pride», en årlig feiring av LGBTQ+-samfunnet som inkluderer en parade, konserter og andre arrangementer.

Alt i alt er Riegrovy Sady en flott destinasjon for de som ønsker å nyte naturen, slappe av eller delta i ulike aktiviteter. Det er også et flott sted å delta på årlige arrangementer og feiringer, og gir besøkende en mulighet til å oppleve Prahas mangfoldige kultur og samfunnsliv.

Den jødiske kirkegården der Kafka ligger begravet

Noen av attraksjonene i Zizkov inkluderer jugendmonumenter, den nye jødiske kirkegården der Kafka ligger begravet og Zizkov tv-tårn, med observasjonsdekk og en restaurant, med utsikt over byen.

Zizkov - et bra sted å bo for utelivet i Praha

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Zizkov – et bra sted å bo for utelivet i Praha». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Praha

Populære aktiviteter i Praha

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.