Barcelona, Spania

De Beste Områdene å bo i Barcelona 2022

De beste stedene å bo i Barcelona

Barcelona er en vakker by i Catalonia, Spania, kjent for sine arkitektoniske skatter, som Gaudí-bygningene, og for sin livlige kultur og kosmopolitiske atmosfære. Det er mange gode områder å bo i Barcelona, avhengig av dine preferanser og formål med besøket.

De beste områdene å bo i for å oppleve kultur er sentrum, som El Born og El Raval, med sine smale gater og historiske bygninger, og de berømte Gaudí-bygningene som La Pedrera og Casa Batlló. For shopping kan områdene Eixample og Passeig de Gràcia være et godt valg, med sine mange luksusbutikker og kjøpesentre. For fest og moro kan områdene Raval og Barceloneta være gode alternativer, med sine mange barer og klubber.

Når det gjelder familievennlige områder, kan områdene Gràcia og Sarrià-Sant Gervasi være et godt valg, med sine rolige gater og mange parker og grøntområder.

For å finne billige hoteller i Barcelona, kan det lønne seg å bestille på forhånd og unngå høysesongen, som er fra juni til august. Dyrere hoteller kan man finne i sentrum, mens billigere alternativer kan være litt utenfor sentrum.

Barri Gòtic er Barcelonas historiske og geografiske sentrum.

Denne delen av byen har vært bebodd siden romertiden, og er en floke av middelalderske gater og torg og er hjemsted for byens gotiske katedral. Barri Gòtic ligger en 20-minutters spasertur fra mange attraksjoner og de fleste andre interessante nabolag. Denne delen av byen tiltrekker seg turistmengdene, og med god grunn: det er en allrounder, med god servering, shopping og mange steder å bo.

Barcelonas mest kjente gågate, La Rambla, skiller Barri Gòtic fra det virkelige, kunstige nabolaget El Raval. Her finner du alt av sære butikker, uavhengige butikker og barer.

På den andre siden av Barri Gòtic ligger El Born, en annen labyrint av middelalderske gater med populære attraksjoner som spenner fra highbrow Picasso Museum til det familievennlige Chocolate Museum. Det er mange tapasbarer og butikker i dette området, i tillegg til en enorm park som skiller El Born fra hofteområdet i Poblenou.

Les mer

Sant Antoni – Hipsterområdet i Barcelona

En annen rolig, men sentral bydel i Barcelona er Sant Antoni. Sant Antoni er bydelen med mange hipstere. Et koselig sted med stille gater. Sentrert rundt Sant Antoni-markedet som kan dateres tilbake til 1882. Denne bydelen ligger mellom El Raval og Poble Sec, to andre sentrale distrikter.

Les mer

Poble Sec

Langs foten av Montjuïc og over Avenida de Paral-lel fra El Raval og Sant Antoni. Poble Sec er et ungt og trendy nabolag. Det er ideelt for å besøke attraksjoner og har en utmerket restaurant- og natteliv, med en høy konsentrasjon av levende musikk og tapasbarer, alt ligger langs den grønne Carrer Bla. Hotell her er stort sett i kategorien mellomklassehoteller, og noen få budsjetthoteller.

Les mer

Gracia

Dette området er det beste stedet å reise med en familie og med barn.

Mange gater er kun for fotgjengere, så du kan vandre fra torg til torg hele dagen. Det er flere metrostopp i Gracia, slik at du enkelt får tilgang til andre områder i Barcelona i de dagene du vil være turist. Til tross for at det ikke er mange turistattraksjoner, er det fremdeles mange kafeer, restauranter og butikker å sjekke ut. Gràcia er ett av de ti distriktene i den katalanske byen Barcelona. Det er Barcelonas minste distrikt.

En av de mest kjente attraksjonene i Barcelona er en park designet av Antonio Gaudí. Park Guell tilbyr en fantastisk utsikt over Barcelona for en piknik på en søndag ettermiddag.

Les mer

Barceloneta

Barceloneta, Barcelonas klassiske nabolag ved sjøen, hvor befolkningen i Barcelona elsker å komme og spise fisk og sjømatretter og «tapas». Dette ligger i det tradisjonelle fiskeområdet, og er en av Barcelonas eldste og mest elskede strender. Hvis du planlegger å tilbringe tid på stranden, eller attraksjoner ved kysten som akvariet, er Barceloneta et flott sted å bo i Barcelona. Lokalbefolkningen drar til nabolaget La Barceloneta for å surfe og sole seg på Sant Sebastià-stranden. De beste ting å gjøre i Barceloneta er​​ shopping, servering, se akvariet og besøke de historiske severdighetene.
Du kan gå langs området mellom Museum of Catalan History og Columbus Monument og nyte attraksjonene og båtene som kommer og går fra havnen. Barceloneta strand er knyttet til fiskekvartalet med samme navn.

Les mer

El Raval

Området er full av liv, historie, autentisk og fullt av personlighet. Det er et livlig, multikulturelt nabolag med et stort utvalg kafeer, restauranter og barer. Området har også blitt moteriktig og vert for et bredt utvalg av kunststudioer, gallerier og trendy bokhandlere, for ikke å nevne det imponerende MACBA (museum for moderne kunst) og CCCB, som er det nærliggende utstillingssenteret.

Les mer

Det gotiske kvarteret

Det sjarmerende gotiske kvarteret, eller Barri Gòtic, har smale middelalderske gater fylt med trendy barer, klubber og katalanske restauranter. I det gotiske kvarteret finner vi rådhuset og setet for den katalanske regjeringen, Palau de la Generalitat, katedralen og andre gotiske kirker, inkludert Santa Maria del Pi og Sants Just i Pastor. Meget nær Plaça de Sant Jaume, midt i dette Barcelona-nabolaget, ligger det gamle jødiske kvarteret, Call Jueu, med sine uendelige trange gater, hvor noen rester av den gamle synagogen fremdeles overlever.

En veldig vakker bydel å gå rundt i. Men det kan være lurt å sjekke ut noen gode spise og drikke- steder på forhånd. Det er fort gjort å snuble inn i noen dårlig turistfeller av noen restauranter her.

Les mer

El Born

El Born er preget av trange middelaldergater med designerbutikker og kaféer om dagen, og cocktailbarer og samba om kvelden. El Born i Barcelona er mer enn et kunstnerisk og eklektisk nabolag. I middelalderen var det hjem til aristokratiet, og sentrum for handel. El Born ble delvis ødelagt under løsrivelseskrigen. El Born er en unik og historisk destinasjon som er verdt et besøk i Barcelona. El Born er for tiden en av de mest trendy i Barcelona. Lokale og utlendinger svermer rundt i de sjarmerende butikkene, kafeer, barer og restauranter som utgjør denne sjarmerende delen av byen. Det er et av de mest populære stedene i Barcelona å dra ut.

Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.