Malaga, Spania

Her bør du bo i Malaga om du reiser med barn

Publisert 22. februar 2024

Malaga i Spania er et utmerket reisemål for barnefamilier, med sine mange aktiviteter og attraksjoner som passer for alle aldre. Byen er kjent for sine lange strender, varme klima, vakre gamlebyen og kulturelle severdigheter. Det finnes også et stort utvalg av aktiviteter for barna, fra å utforske kunstmuseer og historiske steder til å nyte en dag ved stranden eller et besøk i et vannland. F.eks. Aquavelis i Torre del Mar

Malaga sentrum er også et flott sted å besøke, med sine trange gater, historiske bygninger og livlige plasser. Her kan familien besøke katedralen, Alcazaba-festningen og Picasso-museet, som alle er populære attraksjoner.

For de som ønsker å slappe av og nyte solen, er Malaga kjent for sine lange strender med kristallklart vann og fine sandstrender. Strandene i Malaga er også perfekte for vannsport, som for eksempel kajakkpadling, vannski og parasailing.

Uansett om familien ønsker å utforske byen, slappe av på stranden eller delta i aktiviteter, er Malaga et ideelt reisemål for barnefamilier som ønsker å ha det gøy og samtidig oppleve noe nytt og spennende. 

Her ser du noen av hotellene vi anbefaler:

Hotellnavn Beliggenhet Fasiliteter
Barceló Málaga Sentrum av byen Stort utendørs svømmebasseng, lekeplass, barneklubb, aktiviteter for barn.
Meliá Costa del Sol Ved stranden i Torremolinos Flere svømmebassenger, lekeplass, miniklubb for barna, restaurant med barnemeny, spa for voksne.
Ramada Hotel & Suites by Wyndham Costa del Sol Ligger ved Mijas. 2 utendørsbassenger, bassengbar, kjøkken og sovesofa i rom, barneklubb, fordelaktige priser, familievennlige fasiliteter.

Transport til Malaga fra Norge, og fra Malaga lufthavn

Transport til Malaga fra Norge er enkel og bekvem. Den mest populære måten å komme seg til byen på, er ved å fly til Malaga-Costa del Sol lufthavn. Det går direktefly fra flere norske byer som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, og det er flere flyselskaper som tilbyr denne ruten. Reisetiden fra Norge til Malaga varierer avhengig av avreisested, men det tar som regel rundt 3-4 timer å fly til Malaga.

Etter at man har landet på Malaga lufthavn, er det flere alternativer for å komme seg til sentrum av byen. En av de enkleste måtene er å ta flybussen, som går fra lufthavnen til Malaga sentrum og tar omtrent 20-30 minutter. Det er også mulig å leie bil eller scooter ved lufthavnen, noe som kan være en god idé hvis man ønsker å utforske området rundt Malaga.

Offentlig transport i Malaga er også et godt alternativ, med buss og tog som tar deg til sentrum av byen og til andre byer i regionen. Det er også mulig å ta en taxitur fra lufthavnen, men det kan være litt dyrere enn andre transportmetoder.

Det er også mulig å komme seg til Malaga med bil eller buss fra andre deler av Spania eller Europa, men det kan ta lenger tid og være mer kostbart. Uansett hva du velger, er det viktig å planlegge transporten din i forkant for å sørge for at du kommer deg trygt og bekvemt til Malaga.

Overnatting i Malaga og ved stranden i Torremolinos

Overnatting i Malaga kan være en utfordring for barnefamilier, da mange hoteller ikke har spesielle fasiliteter for barn. Derfor kan det være lurt å velge et hotell eller ferieleilighet som er sentralt beliggende og har fasiliteter som svømmebasseng og lekeplass.

Melia Costa Del Sol

Et av de beste barnevennlige hotellene i Malaga er Barceló Málaga, som ligger i sentrum av byen og har et stort utendørs svømmebasseng og en lekeplass for barna. Hotellet har også en barneklubb, som tilbyr ulike aktiviteter for barna mens foreldrene slapper av.

Et annet alternativ er Meliá Costa del Sol, som ligger like ved stranden i Torremolinos. Hotellet har flere svømmebassenger, en lekeplass og en miniklubb for barna. Det har også en restaurant med et spesielt barnemeny og et spa for voksne.

For familier som ønsker mer privatliv og mer plass kan leie en ferieleilighet eller et feriehus. En av de beste alternativene er Casa La Palmera, en stilfull ferieleilighet med egen svømmebasseng og hage, kjøkken og stue. Leiligheten ligger i en rolig og trygg område og har nærhet til stranden og sentrum.

Uansett hva du velger, er det viktig å sørge for at hotellet eller ferieleiligheten har de nødvendige fasilitetene for å gjøre oppholdet så behagelig som mulig for hele familien. Det kan også være lurt å lese gjesteomtaler og se på bilder av stedene før du bestiller, for å sikre at det passer for deg og din familie.

Populære hotellområder utenfor Malaga by

Det finnes flere hotellområder som ligger litt utenfor Malaga by, som tilbyr mer landlige omgivelser og flere muligheter for å utforske naturen, stranden og andre aktiviteter.

Ramada Hotel & Suites by Wyndham Costa del Sol

Et av disse områdene er Benalmádena, som ligger langs kysten og har flere fine strender og et godt utvalg av vannsportaktiviteter. Her finner man også flere golfbaner, som Benalmádena Golf og Torrequebrada Golf, som er populære blant golfentusiaster.

En annen anbefalt destinasjon er Mijas,. Mijas er kjent for sine vakre landsbyer, som Mijas Pueblo, som ligger på en fjelltopp og har en autentisk spansk atmosfære med smale gater, butikker og restauranter. Mijas har også flere flotte strender, som Calahonda og La Cala de Mijas, som er perfekte for soling og bading. Et flott familievennlig hotell er Ramada Hotel & Suites by Wyndham Costa del Sol.  Her finner du 2 utendørsbassenger, en bassengbar samt romfasiliteter som kjøkken og sovesofa. Andre reisende skryter av de fordelaktige prisene og de familievennlige fasilitetene. her har de også en barneklubb.

Et annet område som kan være verdt et besøk er Marbella, som ligger litt lenger nord og er kjent for sine luksuriøse hoteller, fine restauranter og nattklubber. Marbella har også flere flotte strender, som Puerto Banus og El Faro, samt et stort utvalg av vannsportaktiviteter og golfbaner.

Alle disse områdene er perfekte for familier som ønsker å kombinere avslapping med naturen og aktiviteter, samtidig som man har nærhet til byen Malaga for å utforske kulturelle attraksjoner. Det kan være lurt å leie bil for å kunne utforske områdene rundt Malaga, og å booke overnatting i forveien for å sikre seg et sted å bo.

Malaga har et stort utvalg av aktiviteter for hele familien

Malaga har et stort utvalg av aktiviteter for hele familien, fra å utforske kunstmuseer og historiske steder til å nyte en dag ved stranden eller et besøk i et vannland.

Et av de mest populære stedene å besøke i Malaga er Alcazaba-festningen, en maurisk borg fra det 11. århundre som ligger i sentrum av byen. Festningen har flotte hager, fontener og utsiktspunkter, og gir et unikt innblikk i den mauriske arkitekturen i Malaga.

For kunstelskere er Picasso-museet et must-see, som har et imponerende utvalg av verk av den berømte kunstneren som vokste opp i Malaga. Museet gir også en interessant innsikt i hans liv og arbeid.

For de som ønsker å slappe av og nyte solen, er Malaga kjent for sine lange strender med kristallklart vann og fine sandstrender. Strandene i Malaga er også perfekte for vannsport, som for eksempel kajakkpadling, vannski og parasailing. Familier kan også besøke Aqualand i Torremolinos, et av de største vannlandene i Europa, som har et stort utvalg av vannrutsjebaner og bassenger.

For familier som ønsker å oppleve litt mer action, tilbyr Malaga også muligheter for sykling, ridning, klatring og rafting. Det er også flere aktiviteter som kan være spennende for barn, som go-kart, minigolf og lekeparker.

Uansett hva familien ønsker å gjøre, har Malaga noe å tilby for alle aldre og interesser. Det kan være lurt å planlegge aktivitetene i forkant for å sørge for at man får mest mulig ut av tiden i Malaga.

Mat i Malaga kan være en utfordring for barnefamilier

Mat i Malaga kan være en utfordring for barnefamilier, da tradisjonell spansk mat ofte kan være litt for krydret eller for kompleks for barna. Derfor kan det være lurt å søke etter steder som tilbyr enkel og barnevennlig mat, samtidig som man kan nyte den spanske matkulturen.

Hotell: Sol Principe

En av de beste alternativene for barnefamilier i Malaga er å besøke en tapasbar, som tilbyr et stort utvalg av småretter som er enkle og smakfulle. Tapas kan være alt fra ost og skinke til potet og fisk, og barna kan velge de retter de liker best. Noen anbefalte tapasbarer i Malaga er El Pimpi og La Taberna del Pintxo Larios.

Et annet alternativ er å besøke en restaurant som tilbyr en egen barnemeny, som har enkle og velkjente retter som pizza, pasta og kylling. Noen anbefalte restauranter for barnefamilier i Malaga er La Taperia.

For de som ønsker å lage maten selv, kan det være lurt å leie en ferieleilighet med et eget kjøkken, der man kan lage maten selv og tilpasse den til barnas smak. Det finnes også supermarkeder og matbutikker i Malaga som har et godt utvalg av matvarer, inkludert mat for barn.

Uansett hva man velger, er det viktig å være åpen for å prøve nye ting og å være fleksibel med barnas smak. Det kan også være lurt å spørre om råd fra lokale eller å sjekke anmeldelser på nettet, for å finne steder som passer for hele familien.

Shopping i Malaga kan være en glede for hele familien, med et stort utvalg av butikker og marked som passer for barna.

Et av de beste stedene å handle for barn i Malaga er Larios Centro, som er et av de største kjøpesentrene i byen. Senteret har et stort utvalg av butikker som selger leker, klær og tilbehør for barn, samt en lekeplass og et kinosenter for underholdning.

For de som ønsker å oppleve mer tradisjonell spansk shopping, kan det være lurt å besøke en av Malaga’s mange markeder. El Corte Inglés, for eksempel, er et flott sted å besøke for å kjøpe tradisjonelle spanske varer som tekstiler, keramikk og smykker. Markedet har også et stort utvalg av suvenirer, som T-skjorter, nøkkelringer og andre smågaver for barna.

Et annet anbefalt marked for shopping for barna er Mercado Atarazanas, som ligger i sentrum av byen. Markedet har et bredt utvalg av produkter, fra matvarer til klær og tilbehør, og har også et område for kunst og håndverk.

For de som ønsker å handle mer luksuriøse varer, kan det være lurt å besøke Calle Larios og Calle Nueva, som er to av de mest kjente handlegatene i Malaga. Her finner man et stort utvalg av butikker som selger designermerker og luksuriøse varer.

Uansett hva du velger, er det viktig å ha i tankene at det kan være lurt å planlegge shoppingen i forkant, og å være forberedt på å tilpasse seg åpningstidene for butikkene, da noen kan ha spesielle åpningstider eller være stengt på ulike dager.

En minneverdig opplevelse

En reise til Malaga med familien kan være en minneverdig opplevelse, med et bredt spekter av aktiviteter og attraksjoner for alle aldre. Byen har en unik kombinasjon av kultur, historie, natur og strand, som gjør det til et ideelt reisemål for familier.

Transport til og fra Malaga er enkel og bekvem, med flere flyselskaper som tilbyr direktefly fra flere norske byer. Hotellene og ferieleilighetene i Malaga og omegn er også gode alternativer for familier, med flere som tilbyr barnevennlige fasiliteter og svømmebasseng. Det er også mulig å utforske området rundt Malaga med bil eller offentlig transport.

Malaga har også et stort utvalg av aktiviteter for familier, fra å utforske kunstmuseer og historiske steder til å nyte en dag ved stranden eller et besøk i et vannland. Maten i Malaga kan være en utfordring for barna, men det finnes mange alternativer som tapasbarer og restauranter med barnemeny. Shopping i Malaga kan være en glede for hele familien, med mange alternativer som passer for barna.

Alt i alt, Malaga er en by som tilbyr mange muligheter for familier, med en unik kombinasjon av kultur, historie, natur og strand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.