Europa, Hvar, Kroatia

Her er de 53 beste områdene å bo på Hvar Kroatia (2023)

Hvar er en øy og en by i Kroatia, som ligger i Adriaterhavet. Byen er kjent for sine vakre strender, historiske bygninger og livlige natteliv, og er et populært turistmål for besøkende som søker sol og strandferie.

Hvar har mange vakre strender å tilby, inkludert Pakleni Otoci, en øygruppe med mange lille øyer og vakre, krystallklare viker. Du kan også besøke Jerolim, en lite øy med en naturlig, nudistvennlig strand. Uansett hva du velger, vil du finne mange muligheter for vannsport, inkludert surfing, paragliding og dykking.

Byen har også et livlig natteliv, med en rekke barer, klubber og utesteder å velge mellom. Du kan også besøke byens mange butikker og markedene for å få med deg lokale suvenirer og produkter hjem.

Hvar har også et stort utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kroatisk mat til internasjonale retter. Du kan også prøve ut lokal mat på en av byens mange taverner, som er typiske kroatiske spisesteder.

Alt i alt er Hvar en vakker øy med mange vakre strender, et livlig natteliv og et stort utvalg av restauranter å tilby. Byen er også kjent for sine historiske bygninger, inkludert Hvar-festningen (Tvrdava Fortica) og St. Stephen’s Cathedral.

Her er de beste hotellområdende på Hvar, Kroatia

Jelsa – Her bor du hvis du vil ha gode naturopplevelser, Kroatia

Jelsa er en by på øya Hvar i Kroatia, som ligger i Adriaterhavet. Byen er kjent for sine vakre strender, historiske bygninger og avslappende atmosfære, og er et populært turistmål for besøkende som søker en rolig ferie.

Jelsa har mange vakre strender å tilby, inkludert Dubovica, en lang, sandstrand med et rolig miljø og fasiliteter som parasoller og solsenger. Du kan også besøke Zavala, en mer avsidesliggende strand med færre turister. Uansett hva du velger, vil du finne mange muligheter for vannsport, inkludert surfing, paragliding og dykking.

Byen har også et rolig natteliv, med en rekke barer og restauranter å velge mellom. Du kan også besøke byens mange butikker og markedene for å få med deg lokale suvenirer og produkter hjem.

Jelsa har også et stort utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kroatisk mat til internasjonale retter. Du kan også prøve ut lokal mat på en av byens mange taverner, som er typiske kroatiske spisesteder.

Når det gjelder overnatting, finnes det mange bra alternativer i Jelsa. Du kan bo på et av byens mange hoteller, leiligheter eller feriehus, alt etter dine ønsker og behov.

Alt i alt er Jelsa en vakker by med mange vakre strender, et rolig natteliv og et stort utvalg av restauranter å tilby.

Byen er også kjent for sine historiske bygninger, inkludert den gamle kirken St. Mary’s og det gamle fengselet. Jelsa er et fint sted å bo for de som ønsker en avslappende ferie ved havet, med mulighet for å utforske lokal historie og kultur.

De beste stedene å bo i Jelsa

Villa Riva

Budsjetthoteller i Jelsa

Adriatiq Resort Fontana

Mellomklassehoteller i Jelsa

B&B Aurora

Rimelige luksushoteller i Jelsa

Villa Riva

Stari Grad – Her bor du med barn, Kroatia

Stari Grad er en by på øya Hvar i Kroatia, som ligger i Adriaterhavet. Byen er kjent for sine vakre strender, historiske bygninger og avslappende atmosfære, og er et populært turistmål for besøkende som søker en rolig ferie.

Stari Grad har mange vakre strender å tilby, inkludert Strasko, en lang, sandstrand med et rolig miljø og fasiliteter som parasoller og solsenger. Du kan også besøke Dubovica, en mer avsidesliggende strand med færre turister. Uansett hva du velger, vil du finne mange muligheter for vannsport, inkludert surfing, paragliding og dykking.

Byen har også et rolig natteliv, med en rekke barer og restauranter å velge mellom. Du kan også besøke byens mange butikker og markedene for å få med deg lokale suvenirer og produkter hjem.

Stari Grad har også et stort utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kroatisk mat til internasjonale retter. Du kan også prøve ut lokal mat på en av byens mange Taverner, som er typiske kroatiske spisesteder.

Byen har også mange aktiviteter for barn å tilby, inkludert besøk til Zlatni Rat, hvor barna kan se på ulike dyr og planter. Du kan også besøke byens akvarium, hvor barna kan se på ulike havdyr og lære om havmiljøet.

Når det gjelder naturen, har Stari Grad mange vakre områder å tilby, inkludert botaniske hager og vinmarker. Du kan også dra på en utflukt til den nærliggende naturenreservatet Telašćica, hvor du kan utforske de vakre omgivelsene og lære om lokal flora og fauna.

Alt i alt er Stari Grad en vakker by med mange vakre strender, et rolig natteliv og et stort utvalg av restauranter å tilby. Byen er også kjent for sine historiske bygninger og vakre naturområder

De beste stedene å bo i Stari Grad

Hotel Antica

Budsjetthoteller i Stari Grad

Guest House Zora

Mellomklassehoteller i Stari Grad

Madrugada Apartments

Rimelige luksushoteller i Stari Grad

Hotel Antica

Hvar By – Hvor du skal bo for å oppleve utelivet Kroatia 

Hvar By – Hvor du skal bo for å oppleve utelivet – På den vestlige spissen av øya er Hvar By, en av de eldste byene på øya og regnes ofte som det beste området for turister, takket være en kombinasjon av kultur, mat og strender. Hvis du vil oppleve utelivet på Hvar, er Hvar By stedet.

De beste stedene å bo i Hvar By

Amfora Hvar Grand Beach Resort

3 Beste Billigste hotellene i Hvar By

2 Beste Budsjetthoteller i Hvar By

3 Beste Mellomklassehoteller i Hvar By

Beste Familievennlige hoteller i Hvar By

2 Beste Rimelige luksushoteller i Hvar By

Øyhopping i Kroatia

Gågater er som på på 1200-tallet og består av mange restauranter, barer og butikker. Hvar By er også et godt utgangspunkt hvis du skal besøke andre øyer. Herifra kan du ta ferger til 12 andre destinasjoner på øya og fastlandet, så hvis du planlegger å gjøre noen øyhopping i Kroatia, er Hvar By et flott sted å bo.

Hvar By - Hvor du skal bo for å oppleve utelivet

Meje – Hvis du foretrekker å bo i et mer eksklusivt område

Dette området strekker seg fra havet og opp Marjan Hill. Opp langs gatene finner du store hjem, luksuriøse leiligheter og fine bilder. 
Meje har også en strandpromenade.

I dette området er det færre turistattraksjoner, men alt er fremdeles innen 20 minutters gangavstand fra gamlebyen.

Med tre strender og flere parker er dette et godt valg!

Vær obs på at området strekker seg opp en bratt bakke, så velg overnattingsstedet nøye, og ta med deg gode tursko hvis du vil utforske nabolaget.

Det beste området å bo i Meje

All Suites Hotel Posh

2 Billigste hotellene i Meje

De Beste Budsjetthoteller i Meje

3 Beste Mellomklassehoteller i Meje

3 Beste Familievennlige hoteller i Meje

2 Beste Rimelige luksushoteller i Meje

Lucac – Ønsker du å treffe de lokale er dette stedet å bo

Øst for palassveggene ligger en av Splits eldste nabolag, Lucac. Radunica er en av de eldste gatene i Split, og består av mange gamle steinhus. Hvis du besøker Split i slutten av juni, vil du ha Radunica-festivalen, en morsom tid å være i dette nabolaget.

I Lucac får du en følelse av det lokale livet

Dette nabolaget bugner av budsjettvennlige hoteller og restauranter, så det er populært for budsjettreisende og studenter.

Å bo i Lucac vil gi reisende en følelse av det lokale livet, ettersom mange mennesker bor i gatene rundt.

De beste områdene å bo i Lucac

Cornaro Hotel

2 Beste Billigste hotellene i Lucac

3 Beste Budsjetthoteller i Lucac

Beste Mellomklassehoteller i Lucac

3 Beste Familievennlige hoteller i Lucac 

3 Beste Rimelige luksushoteller i Lucac

Dobri – Her bor du på et lite budsjett

Rett nord for palasset ligger området kjent som Dobri, et av Splits eldste nabolag. Dobri er litt mer rufsete enn mange av de andre områdene i Split, og er perfekt for deg som reiser på et stramt budsjett. Hvis du ønsker å bo i nærheten av sentrum, uten å betale prisene de har i sentrum, og muligens ha litt plass til parkering, er Dobri et godt valg.

De beste stedene å bo i Dobri

Procurator 7 Luxury Rooms

2 Beste Billigste hotellene i Dobri

De Beste Budsjetthoteller i Dobri

2 Beste Mellomklassehoteller i Dobri

Familievennlige hoteller i Dobri

Aspalathos Residence

Rimelige luksushoteller i Dobri

Procurator 7 Luxury Rooms
Priska Luxury Rooms

Planlegger du en ferie på Hvar i Kroatia

Planlegger du en ferie på Hvar i Kroatia har du mye å se frem til!
Denne perlen i Adriaterhavet byr på muligheter for mange utendørseventyr og mange måter å slappe av og nyte den vakre plassen. Etter noen timers ferjetur forlater du fastlandet og kommer ut til Hvar.

Den vanskeligste delen av ferien din kan være å velge det beste stedet å bo i Hvar, fordi det er så mange gode alternativer å velge mellom. Ved å bruke vår guide til Hvar, får du hjelp med å velge det beste området for turister, familien eller om du reiser med kjæresten. Vi viser deg Hvar-hotell for hvert budsjett på denne UNESCO verdensarvøya.

Se andre hoteller i Kroatia

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: “Dobri – Her bor du på et lite budsjett”.
Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Aktiviteter å gjøre i Hvar