Destinasjoner, Europa, Irland

Her bor du best i Dublin sentrum (2023)

lazy

Her skal du bo i Dublin med barn – Hvis du lurer på hvor du skal bo i Dublin, er denne artikkelen noe for deg. Vi dekker alle typer overnattingsmuligheter, fra de billigste hotellene i Dublin, til vandrerhjem til luksus-hoteller, samt ting du kan gjøre i Dublin.

Dublin sentrum er det travle sentrum av Irlands hovedstad, og er kjent for sine historiske landemerker, pulserende natteliv og varierte shopping- og spisesteder. Her er en oversikt over hva du kan forvente å finne i Dublin sentrum:

Historie og kultur: Dublin sentrum er hjemsted for mange av byens mest kjente landemerker, inkludert Trinity College, Christ Church Cathedral og St. Patrick’s Cathedral. Du finner også en rekke museer og kultursentre, som Irish Museum of Modern Art og National Gallery of Ireland.

Natteliv: Dublin sentrum er kjent for sitt pulserende natteliv, med en rekke barer, klubber og livemusikksteder å velge mellom. Fra koselige puber til trendy klubber, vil du finne noe som passer din smak i byen.

Shopping og spisesteder: Downtown Dublin har et bredt utvalg av shopping- og spisesteder å velge mellom, med noe for ethvert budsjett og enhver smak. Du finner alt fra eksklusive designerbutikker til rimeligere alternativer, samt et bredt utvalg av restauranter som tilbyr alt fra lokalt irsk kjøkken til internasjonale smaker.

Overnatting: Dublin sentrum har en rekke overnattingsalternativer som passer forskjellige budsjetter og preferanser. Fra luksuriøse 5-stjerners hotell til rimeligere alternativer, vil du finne noe som passer dine behov i byen.

Totalt sett er Dublin sentrum et pulserende og spennende reisemål med noe for enhver smak. Enten du er interessert i å utforske byens rike historie og kultur, nyte dets pulserende natteliv, eller prøve ut de mange shopping- og spisestedene, vil du finne noe som passer din smak i Dublin sentrum.

Her finner du de beste Dublin-hotellene, de beste stedene i Dublin å besøke, enten du reiser med barn, kjæresten, venner eller alene.

Her er de beste hotellområdene i Dublin

Smithfield – Her bor du kanskje billigst i Dublin

Smithfield – Her bor du kanskje billigst i Dublin – For et spennende område av Dublin, sjekk ut Smithfield på nordsiden av byen. Det tidligere lagerområdet er sentrert på Smithfield Plaza, et tidligere marked.

Smithfield er et historisk nabolag som ligger nord i Dublin sentrum, kjent for sin pulserende kultur, livlige natteliv og varierte blanding av restauranter og butikker. Her er en detaljert beskrivelse av hva du kan forvente å finne i Smithfield:

  1. Historie og kultur: Smithfield har en rik historie som går tilbake til 1700-tallet, og er hjemsted for en rekke historiske landemerker og kulturelle attraksjoner. Noen populære alternativer inkluderer Jameson Distillery, Smithfield Market og Dublin Writers Museum.
  2. Natteliv: Smithfield er kjent for sitt pulserende natteliv, med en rekke barer, klubber og livemusikksteder å velge mellom. Fra koselige puber til trendy klubber, vil du finne noe som passer din smak i nabolaget.
  3. Shopping og bespisning: Smithfield har et bredt utvalg av shopping- og spisesteder å velge mellom, med noe for enhver smak og budsjett. Du finner alt fra eksklusive designerbutikker til rimeligere alternativer, samt et bredt utvalg av restauranter som tilbyr alt fra lokalt irsk kjøkken til internasjonale smaker.
  4. Overnatting: Smithfield har en rekke overnattingsalternativer som passer ulike budsjetter og preferanser. Fra luksuriøse 5-stjerners hotell til rimeligere alternativer, vil du finne noe som passer dine behov i nabolaget.

Samlet sett er Smithfield et livlig og spennende nabolag med noe for enhver smak. Enten du er interessert i å utforske områdets rike historie og kultur, nyte det pulserende nattelivet eller prøve de mange shopping- og spisestedene, vil du finne noe som passer din smak i Smithfield.

image 52
Ashling Hotel Dublin
4-stjerners

De beste hotellene i Smithfield

2 Beste Billighotellene i Smithfield:

Beste Budsjetthoteller i Smithfield:

4 Beste Mellomklassehoteller i Smithfield:

3 Beste Familievennlige hoteller i Smithfield:

3 Beste Rimelige luksushoteller i Smithfield:

Unike restauranter og kafeer omgir torget, og nattklubber har fylt ut mange av varehusene.

Reiser du på et lite budsjett til Dublin, er Smithfield et flott sted å bo, ettersom det er noen morsomme vandrerhjem i dette nabolaget, og et bredt utvalg av spisemuligheter for alle budsjetter.

Reiser du med barn er Ashling Hotel et bra alternativ. Hotellet ligger ved Heuston Station, og er kun 5 minutters gange fra Dublin Zoo og Guinness Storehouse. Grei pris for såpass bra hotell.

Nærliggende Phoenix Park for en rekke attraksjoner i Dublin, inkludert Dublin Zoo, Viking museum (Dublina), Ashtown Castle og den amerikanske ambassadørens bolig.

Smithfield - Her bor du kanskje billigst i Dublin

Docklands – En av de bedre stedene for turister

Docklands – En av de bedre stedene for turister i Dublin – Liffey, ved siden av O’Connell Street, er den moderne siden av Dublin. Docklands har alltid vært et kommersielt knutepunkt, selv når vikingene brukte området som havn. 

Docklands er et moderne nabolag som ligger øst i Dublin sentrum, kjent for sin blanding av historisk og moderne arkitektur, pulserende natteliv og et mangfoldig utvalg av restauranter og butikker. Her er en detaljert beskrivelse av hva du kan forvente å finne i Docklands:

Historie og kultur: Docklands er hjemsted for en rekke historiske landemerker, inkludert CHQ-bygningen, Point Depot og Custom House. Området er også hjemsted for en rekke kulturelle attraksjoner, som Irish Film Institute og Bord Gáis Energy Theatre.

Natteliv: Docklands er kjent for sitt pulserende natteliv, med en rekke barer, klubber og livemusikksteder å velge mellom. Fra koselige puber til trendy klubber, vil du finne noe som passer din smak i nabolaget.

Shopping og bespisning: Docklands har et bredt utvalg av shopping- og spisesteder å velge mellom, med noe for enhver smak og budsjett. Du finner alt fra eksklusive designerbutikker til rimeligere alternativer, samt et bredt utvalg av restauranter som tilbyr alt fra lokalt irsk kjøkken til internasjonale smaker.

Overnatting: Docklands har en rekke overnattingsalternativer som passer forskjellige budsjetter og preferanser. Fra luksuriøse 5-stjerners hotell til rimeligere alternativer, vil du finne noe som passer dine behov i nabolaget.

Totalt sett er Docklands et levende og spennende nabolag med noe for enhver smak. Enten du er interessert i å utforske områdets rike historie og kultur, nyte det pulserende nattelivet eller prøve de mange shopping- og spisestedene, vil du finne noe som passer din smak i Docklands.

image 53
Hilton Garden Inn Dublin City Centre
4-stjerners

De beste hotellene i Docklands

3 Beste billighotellene i Docklands:

4 Beste Budsjetthoteller i Docklands:

4 Beste Mellomklassehoteller i Docklands:

3 Beste Familievennlige hoteller i Docklands:

4 Beste Rimelige luksushoteller i Docklands:

I dag har teknologiselskaper og banker flyttet inn og området blir bygget opp med høye moderne bygninger. Med alle de nye virksomhetene har servering og underholdning også flyttet inn, og restauranter i verdensklasse dukker opp.

Ved elven finner du kajakkutleie og SUP-turer. Docklands har også noen få attraksjoner som; National Theatre of Ireland og EPIC Museum of Emigration. Det beste av alt er at Docklands ligger bare noen få minutters gange fra Dublin sentrum.

Merrion Square, Dublin – Her bør du bo du hvis du reiser med barn

Merrion Square, Dublin – Her bør du bo du hvis du reiser med barn – Merrion Square er et flott reisemål for familier med barn i hjertet av Dublin. Den store parken midt på torget er stille og tilbaketrukket med mange plener for barn å løpe rundt og leke. 

Merrion Square er et historisk nabolag som ligger sør i Dublin sentrum, kjent for sin vakre georgianske arkitektur, livlige kultur og mangfoldige utvalg av restauranter og butikker. Her er en detaljert beskrivelse av hva du kan forvente å finne på Merrion Square:

Historie og kultur: Merrion Square er hjemsted for en rekke historiske landemerker, inkludert National Gallery of Ireland, National Museum of Ireland og Natural History Museum. Området er også hjemsted for en rekke kulturelle attraksjoner, som Irish Writers Centre og National Library of Ireland.

Natteliv: Merrion Square har et pulserende natteliv, med en rekke barer, klubber og livemusikksteder å velge mellom. Fra koselige puber til trendy klubber, vil du finne noe som passer din smak i nabolaget.

Shopping og bespisning: Merrion Square har et bredt utvalg av shopping- og spisesteder å velge mellom, med noe for enhver smak og budsjett. Du finner alt fra eksklusive designerbutikker til rimeligere alternativer, samt et bredt utvalg av restauranter som tilbyr alt fra lokalt irsk kjøkken til internasjonale smaker.

Overnatting: Merrion Square har en rekke overnattingsalternativer som passer forskjellige budsjetter og preferanser. Fra luksuriøse 5-stjerners hotell til rimeligere alternativer, vil du finne noe som passer dine behov i nabolaget.

Alt i alt er Merrion Square et levende og spennende nabolag med noe for enhver smak. Enten du er interessert i å utforske områdets rike historie og kultur, nyte det pulserende nattelivet eller prøve de mange shopping- og spisestedene, vil du finne noe som passer din smak på Merrion Square.

Docklands - En av de bedre stedene for turister i Dublin
image 55
InterContinental Dublin, an IHG Hotel
5-stjerners

De beste hotellene i Merrion Square

De billigste hotellene i Merrion Square:

3 Beste Budsjetthoteller i Merrion Square:

3 Beste Mellomklassehoteller i Merrion Square:

4 Beste Familievennlige hoteller i Merrion Square:

2 Beste Rimelige luksushoteller i Merrion Square:

Det ligger mange attraksjoner i området

Det er en lekeplass i nærheten av vestsiden (National Musuem / National Gallery side) inngangen, og et “Kaffe i parken” -stand i nærheten av haugen ved inngangen til østsiden for snacks og drikke. Plassen er lett tilgjengelig med Dart, buss og sykkel med rikelig med parkering for gater; som er gratis på søndager.

Et hotell som er populært blant barnefamilier er O’Neills Victorian Pub & Townhouse. Ligger midt i sentrum med gangavstand til det meste av Dublins attraksjoner.

Selve torget er et nydelig grøntområde i byen, og St. Stephen’s Green ligger i gangavstand. Rekkehus fra 1700-tallet med brosteinsgater, noe som gjør Merrion Square til fotografens drøm.

Selv om Merrion Square ligger i gangavstand fra Trinity College og sentrum, har det også flere Dublin-attraksjoner. Nasjonalbiblioteket, National Concert Hall, Natural History Museum og National Gallery ligger alle i Merrion Square-distriktet, noe som gjør dette til et flott sted å bo i Dublin for familier. Mellom parker og museer vil du ha mange ting å gjøre i dette Merrion Square.

Portobello – De fleste par som besøker Dublin bor i Portobello

Portobello – De fleste par som besøker Dublin bor i Portobello – Et hipt nabolag sør for sentrum er Dublins Portobello, ved siden av Grand Canal. Det meste er et boligstrøk. Portobello utvikler seg kontinuerlig, og er et fristed for mat og kunstnere.

Portobello er et historisk nabolag som ligger sør i Dublin sentrum, kjent for sin pulserende kultur, livlige natteliv og varierte blanding av restauranter og butikker. Her er en detaljert beskrivelse av hva du kan forvente å finne i Portobello:

Historie og kultur: Portobello har en rik historie som går tilbake til 1700-tallet, og er hjemsted for en rekke historiske landemerker og kulturelle attraksjoner. Noen populære alternativer inkluderer National Gallery of Ireland, Irish Museum of Modern Art og National Library of Ireland.

Natteliv: Portobello er kjent for sitt pulserende natteliv, med en rekke barer, klubber og livemusikksteder å velge mellom. Fra koselige puber til trendy klubber, vil du finne noe som passer din smak i nabolaget.

Shopping og bespisning: Portobello har et bredt utvalg av shopping- og spisesteder å velge mellom, med noe for enhver smak og budsjett. Du finner alt fra eksklusive designerbutikker til rimeligere alternativer, samt et bredt utvalg av restauranter som tilbyr alt fra lokalt irsk kjøkken til internasjonale smaker.

Overnatting: Portobello har en rekke overnattingsalternativer som passer til ulike budsjetter og preferanser. Fra luksuriøse 5-stjerners hotell til rimeligere alternativer, vil du finne noe som passer dine behov i nabolaget.

Totalt sett er Portobello et livlig og spennende nabolag med noe for enhver smak. Enten du er interessert i å utforske områdets rike historie og kultur, nyte det pulserende nattelivet eller prøve de mange shopping- og spisestedene, vil du finne noe som passer din smak i Portobello.

image 56
The Marker Hotel – A Leading hotel of the world
5-stjerners

De beste hotellene i Portobello

4 Beste billighotellene i Portobello:

2 Beste Budsjetthoteller i Portobello:

3 Beste Mellomklassehoteller i Portobello:

2 Beste Familievennlige hoteller i Portobello:

3 Beste Rimelige luksushoteller i Portobello:

Noen av Dublins beste restauranter finnes i Portobello, og gatene er fulle av kafeer.

Reiser du med kjæresten, og har tatt på deg spanderbuksene, er Clontarf Hotel stedet. Hotellet ligger i et slott fra 1000-tallet. 
Kos dere med en drink i Knights Bar med store, åpne peiser og glassmalerier.

George Bernard Shaw ble født i Portobello, og “The Bernard Shaw” er en av Dublin beste puber. En annen populær pub i Portobello er The Barge, som sitter langs kanalen. Grand Canal har stier som er perfekte for fotturer eller sykling. Parkene, spisemulighetene og nærheten til sentrum gjør Portobello til det beste stedet å bo i Dublin for par.

De billigste hotellene i Sentrum av Dublin – Det beste området å bo for utelivet i Dublin

Sentrum av Dublin – Det beste området å bo for utelivet i Dublin – Hvis du vil vite hvor du skal bo i Dublin for utelivet, er sentrum av byen ditt beste valg. Hvis du velger å bo i sentrum, vil du være innen gangavstand til alle de største attraksjonene i Dublin. B

ydelen Temple Bar er utelivssenteret i Dublin. Vårt favoritt hotell i sentrum er The Fitzwilliam Hotel, kun 5 minutters gange unna Temple Bar.

image 57
Castle Hotel 4-stjerners

De beste hotellene i Dublin sentrum

De billigste hotellene i Dublin sentrum:

2 Beste Budsjetthoteller i Dublin sentrum:

3 Beste Mellomklassehoteller i Dublin sentrum:

2 Beste Familievennlige hoteller i Dublin sentrum:

3 Beste Rimelige luksushoteller i Dublin sentrum:

Brosteinsbelagte gågater er foret med puber, langs elven Liffey, som renner gjennom byen. Trinity College, et aktivt universitet, er kjent for Book of Kells. Grafton Street går gjennom sentrum, og er foret med butikker i gatene. Dublin Castle ligger også i dette området, ved siden av Temple Bar.

Her er noen av de beste spisestedene i Dublin, sammen med beliggenhetene deres:

Dublin er kjent for sitt mangfoldige og pulserende matmiljø, med et bredt utvalg av restauranter som tilbyr alt fra tradisjonell irsk mat til internasjonale smaker.

Temple Bar Food Market: Dette populære matmarkedet ligger i hjertet av Dublins Temple Bar-området, og tilbyr et bredt utvalg av internasjonal mat, inkludert meksikansk, japansk og italiensk mat.

The Barge Gastro Bar: Denne populære restauranten ligger ved Grand Canal i hjertet av Dublin, og tilbyr en blanding av tradisjonell irsk og internasjonal mat, med fokus på lokale råvarer.

Etto: Ligger i det trendy nabolaget Ranelagh, er denne populære restauranten kjent for sitt deilige italiensk-inspirerte kjøkken, med fokus på ferske, lokale råvarer.

The Fumally: Denne populære restauranten ligger i Stoneybatter-området, og er kjent for sitt deilige og innovative kjøkken, med fokus på lokale råvarer.

The Winding Stair: Denne populære restauranten ligger i hjertet av Dublin, og er kjent for sitt deilige irske kjøkken, med fokus på lokale råvarer.

Totalt sett er dette bare noen få eksempler på de mange flotte restaurantene som finnes i Dublin. Enten du leter etter tradisjonell irsk mat eller internasjonale smaker, vil du finne noe som passer din smak i byen.

Her er en guide til noen av de beste pubene i Dublin:

Dublin er kjent for sin pulserende pubkultur, med et bredt utvalg av puber å velge mellom som tilbyr alt fra tradisjonell irsk musikk til mer moderne underholdning.

The Temple Bar: Denne populære puben ligger i hjertet av Dublins Temple Bar-området, og er kjent for sin livlige atmosfære, tradisjonell irsk musikk og deilig pubmat.

The Brazen Head: Denne populære puben ligger i hjertet av Dublin, og er den eldste i Irland, og er kjent for sin tradisjonelle irske musikk og deilige pubmat.

The Long Hall: Denne populære puben ligger i Stoneybatter-området, og er kjent for sin vakre viktorianske dekor, tradisjonell irsk musikk og deilig pubmat.

John Kavanagh The Gravediggers: Denne populære puben ligger i Glasnevin-området, og er kjent for sin koselige atmosfære, tradisjonell irsk musikk og deilig pubmat.

The Cobblestone: Denne populære puben ligger i Smithfield-området, og er kjent for sin levende tradisjonelle irske musikk og deilige pubmat.

Totalt sett er dette bare noen få eksempler på de mange flotte pubene som finnes i Dublin. Enten du leter etter tradisjonell irsk musikk, en koselig atmosfære eller deilig pubmat, vil du finne noe som passer din smak i byen.

Ingen tur til Irland er komplett uten et besøk i hovedstaden Dublin.

Sentrum av Dublin - Det beste området å bo for utelivet i Dublin

Ingen tur til Irland er komplett uten et besøk i hovedstaden Dublin. Mange reisende besøker Dublin i noen dager før de drar videre for å utforske Irland, men det er nok ting å gjøre i Dublin til å fylle en uke eller mer.

Når du først bestemmer deg for å besøke Dublin med barn, er det lett å bli overveldet. Det første du må bestemme deg for er hvor lang tid du skal bruke i byen, og hvilke av turistattraksjonene i Dublin du vil besøke.

Her er noen tips for å reise til Dublin med barn:

Dublin er et flott reisemål for familier, med et bredt spekter av aktiviteter og attraksjoner som passer barn i alle aldre.

Planlegg reiseruten din: Det er mange barnevennlige attraksjoner i Dublin, inkludert Dublin Zoo, National Gallery of Ireland og Irish Museum of Modern Art. Vurder hva som interesserer barna dine og planlegg reiseruten din deretter.

Bo på et familievennlig hotell: Se etter et hotell som tilbyr barnevennlige fasiliteter, som svømmebasseng, barnemeny og barnevakttjenester. Dette vil gjøre turen din mer behagelig og hyggelig for hele familien.

Ta pauser: Dublin er en livlig by med mye å se og gjøre, men det er viktig å huske at barn kan bli slitne og trenger pauser. Vurder å ta pauser for å hvile og lade opp, eller planlegg aktiviteter som gir god hviletid.

Vurder offentlig transport: Dublin har et godt offentlig transportsystem, inkludert busser, trikker og tog. Dette kan være en praktisk og rimelig måte å komme seg rundt i byen med barn på.

Totalt sett er Dublin et flott reisemål for familier, med mange aktiviteter og attraksjoner som passer barn i alle aldre. Med litt planlegging og omtanke kan du ha en morsom og hyggelig tur til Dublin med barna dine.

Til oversikt over Irland

Populære aktiviteter Dublin